ACUPUNCTURA: in saptamanile 36-40
A facut careva dintre voi acupunctura in sapt. 36-40?? Am citit multe cazuri, si toate fetele se laudau ca au nascut fara dureri si foarte, foarte repede......in max. 3 ore. In aceste saptamani majoritatea facusera 8 sedinte in total, unele chiar mai putin.
Ma incanta foarte tare ideea, ptr ca la prima sarcina travaliul a fost cam de 10 ore si nu mi-a fost tocmai usor((((
Bettina, eu am avut de gand dar m-am dus cam tarziu (eram deja in sapt. 38) si nu m-a mai luat. Trebuie sa incepi chiar in sapt. 36 - nu stiu de ce - probabil e un nr. minim de sedinte necesar ca sa aiba efect.
Dar la Geburtsvorbereitung Kurs era o tipa care a facut si era f. incantata, am vorbit cu ea la tel. si acuŽnu stiu daca de la asta sau de la mama natura, a nascut intr-adevar usor, da` nu in 3 ore, ci in vreo 5 !
A, si de stiut pt. fetele din De cel putin - orice asigurare plateste Geburtsvorbereitung curs si 8-10 vizite ale moasei acasa, dar pentru acupunctura, inot pt. gravide, Ruckbildung Gymnastik trebuie sa verificati la Casa de asigurari!
Numai bine la mamici si la bebici!
Saso spune:
merci ELA
vezi ca .. uite iar ne-ai dat un sfat..de milioane..
pe mine ma cam doare spatele...am niste sini... ca ma speriu.. si cred ca de la greutatea lor... si ma gindeam ca pe linga exercitii.. m-as balaci o tura.. dar mi-e frica de ciuperci..
daca zici de innot.. am sa-i zic medicului sapt viitoare poate-mi scrie el o reteta..sau stie mai multe!#
Multumesc!
Pupici
klavier spune:
eu am facut acupunctura in ultimele saptamani la Semmelweis, in Viena, si ma gandesc ca mi-a prins foarte bine. nu pot sa zic ca am nascut foarte repede dar am nascut fara probleme, fara rupturi sau alte complicatii si m-am refacut rapid.
te sfatuiesc sa incerci - de stricat nu strica!
Adriana
dori spune:
Eu nu am facut acupunctura in timpul sarcinii, dar doctorita cu care am nascut mi-a facut acupunctura imediat dupa nastere, cand trebuia sa elimin placenta. Si mi-a fost bine - comparatia am facut-o cu prima nastere, cand eliminarea placentei a fost tare dureroasa si aproape la fel de chinuitoare ca si nasterea propriu-zisa, asa ca tare imi era frica de faza asta. Si nu stiu daca asta a ajutat sau nu, dar dupa nastere m-am simtit mult mai bine decat dupa prima nastere.
Asa ca eu cred ca merita sa incerci. Asa cum spunea si Adriana, nu are ce sa strice.
Sanatate si sarcina usoara in continuare!
Yasmine spune:
Eu am facut acupunctura, shi da, am nascut ushor. Adica durerile au fost, dar eu nu le cosider a fi fost infioratoare, shi de la momentul cind mi s-a "rupt apa", shi pana l-am tzinut in bratze pe Andreas au trecut 7 ore jumate (in total 6 ore de spital).
Daca ai posibilitatea, fa acupunctura!
Nashtere ushoara, shi bebe sanatos!!
N-aduce anul ce aduce ceasul !!!
Corinna
Bettina spune:
VA multumesc fete, gata m-am hotarat sa fac si eu acupuctura.....DAR mai am o intrebare....DOARE?? Nu am facut niciodata si tre sa recunosc ca imi e putin teama.
Pentru Adriana: Ce asigurare ai tu? Eu am WGKK. M-ar interesa daca plateste asigurarea si daca nu cam cat costa.
V-am pupat si inca o data va multumesc!
Copilul e ca si copacul, cand de mic se stramba, anevoie se mai indreapta.
Yasmine spune:
Hallo Bettina,
nu doare, doar ultima care se face in degetul mic, aia e pt declansharea travaluilui, la mine a fost acupunctura martzi shi am nascut sambata. Moasha mea face doar de 4 ori acupunctura la gravide, deci saptamana 36, 37, 38, 39.
Daca mai vrei detalii, mail me cora2402@yahoo.de.
Corinna
klavier spune:
[quote]Originally posted by Bettina
[purple][size=3]
Pentru Adriana: Ce asigurare ai tu? Eu am WGKK. M-ar interesa daca plateste asigurarea si daca nu cam cat costa.
V-am pupat si inca o data va multumesc!
Bettina, si eu am tot WGKK si nu mai stiu exact, dar cred ca plateste asigurarea. daca nu, a fost in orice caz o suma simbolica.
dar ai grija si intreaba la spital, pentru ca sunt unele clinici unde costa mai mult si altele unde nu costa aproape nimic.
de durut, in unele locuri m-a durut, in altele deloc. tin minte ca in degetul mic de la picior m-a durut, in schimb la maini nu m-a durut. depinde de tine. dar asistentele sunt de obicei foarte dragute si cand vezi in plus alte 20 de mamici burtoase care suporta acelasi lucru... te calmezi.
a-propos, unde nasti?
Adriana
Bettina spune:
M-a cuprins deja putin frica. Dar pana in saptamana 36 mai am timp sa ma linistesc.
Acum va intreb, IN CE ZONE SE INFING ACELE???SI CAT DE ADANC??? La fiecare sedinte in aceleasi locuri sau cum??
Adriana, tu cate sedinte ai facut?? Eu voi naste la Rudolfstiftung( este in bezirk-ul 3, la 5 minute de casa) si aici am nascut si fetita, insa atunci nu am fost prea bine informata.
Fete, va rog nu va suparati ca va exasperez cu intrebarile dar care mamica nu doreste sa-si usureze chinurile facerii. Mai ales ca eu am o experienta la activ si cum va spuneam nu mi-a fost usor deloc.
Va pup si inca o data mii de multumiri!
Copilul e ca si copacul, cand de mic se stramba, anevoie se mai indreapta.