placenta

placenta | Autor: ariel_7000

Link direct la acest mesaj

sunt insarcinata in 33 saptamani. ieri am fost la control si dr. mi-a spus ca totul este ok, doar ca am placenta cu niste modificari care indica o maturizare precoce. mi-a zis sa stau calma.
stie cineva ce inseamna asta si ce implicatii are acest lucru in sarcina mea?il afecteaza cu ceva pe bb?
va multumesc

ariel

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ela spune:

Ariel, nu-l afecteaza pe bebe, dar s-ar putea sa nasti mai repede.
Doctorul ce ti-a tis? A stabilit un program de monitorizare?
A, si nu-ti face griji, ca s-ar putea de exemplu ca timp de 3 sapt. placenta sa ramana in acelasi stadiu (adica sa nu se "maturizeze" mai departe)

Sarcina usoara si fara surprize!

Numai bine la mamici si la bebici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu spune:

Ariel, draga mea, chiar ieri am vorbit cu o prietena care imi povestea ca la 36 de saptamani doctorul i-a spus la fel, ca placenta s-a maturizat mai devreme. I-a spus ca trebuie sa o monitorizeze mai des pentru ca exista posibilitatea de a nu mai creste copilul. Dar la ea era destul de maturizata placenta. Acum este la 40 de saptamani si sta sa nasca, copilul a crescut de atunci si nu a avut probleme. Deci stai linistita exact cum ti-a spus doctorul, mai ales ca la tine placenta doar da semne de maturizare precoce nu este ca cea a prietenei mele.
Multa sanatate!!!

Ralu-mamica Ioanei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda spune:

si mie mi s-a spus la fel in saptamana 37, "imbatranirea" placentei fiind de fapt niste depuneri de calciu dupa cite am priceput...
la mine motivul era fumatul, insa n-am avut probleme, pina in sapt. 40 bb a mai crescut si in final a avut 4 kg.
numai bine!

anda & bb edi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

va multumesc mult pt raspunsuri.m-am mai linistit:).
stiam si eu ca daca fumezi, placenta este mai grosuta, dar eu am renuntat la fumat cand am aflat ca sunt insarcinata, dar m-am gandit ca poate din cauza ca nu am putut evita chiar mereu fumul de tigara s-a intamplat acest fenomen.
are vreo influenta faptul ca iau suplimente care contin Ca? la analizele efectuate cu o luna in urma nivelul Ca era spre limita inferioara, asa ca am continuat sa iau Cal-C-Vita.
Multumesc inca o data pt raspunsuri

ariel

Mergi la inceput