o dilema de lamurit
Salut.... sunt catrinutza si de vreo trei sapatamani am aflat ca pe la anul in martie familia mea se va mari
(probabil ca inainte o sa ma maresc eu cat casa
).
Si pentru ca medicul ginecolog la care ma duceam nu prea era ok, o prietena mi-a recomandat cu multa caldura sa ma inscriu la d-na dr. Mihalache Florina de la Spitalul CFR 2....Pana acum am fost de 2 ori la dansa, o data cand sarcina avea vreo 5 sapt si apoi dupa vreo doua sapt. Singurele lucruri pe care le-a facut au fost sa imi faca un control la ecograf de fiecare data si sa imi dea sa fac niste analize.
Sunt un pic dezorientata, pt ca ma asteptam la mult mai mult, dupa cate recomndari am vazut ca are chiar pe acest forum... ma asteptam sa ma intrebe ceva mai multe despre mine, boli, daca am mai avut sarcini, nu stiu, lucruri de genul asta... dar nimic si nu totul il poti afla de pe internet. Cele cateva informatii despre stare mea le-am aflat in fuga, presata de alte paciente care erau deja in cabinet.E foarte adevarat ca este o persoana calda si imi pare ca se implica si tocmai aici e dilema mea...
Ma gandesc ca poate nu am fost suficient de clara ca vreau sa fie medicul meu???!!!!
Daca printre voi e cineva care poate sa ma lamureasca si sa ma linisteasca, please.... helpppppppppppppp meeeeeeeeeeeee! ca numai de griji de genul asta nu mai aveam nevoie.
A, si o rugaminte mare-mare... ca de o ora ma tot chinui sa aflu cum functioneaza forumul acesta
si va rog din sufletelu' meu daca puteti sa imi scrieti pe adresa de mail catrinuta@eva.ro , nu de alta dar mie teama ca nu o sa reusesc sa citesc mesajele voastre...
Mii de multumiri si sa aveti o zi super racoroasa.
Raspunsuri
ANDREEABANICA spune:
Catrinutza,bine ai venit in comunitatea
.
Nu o cunosc pe doamna dr de care vorbesti,dar pot sa-ti spun ca mai toti se comporta cam la fel...sa fie lipsa de timp...indiferenta...
Ce trebuie tu sa faci,e sa-i spui clar de ce ai venit la ea,ce temeri ai,ce ai dori sa stii,la ce sa te astepti,etc...
Tu trebuie sa vorbesti,fiindca ea nu are de unde sa stie ce te framanta pe tine.OK.
Capul sus si nu mai fi suparici,fiindca te asteapta cea mai frumoasa perioada din viata ta,zambeste,nu fi trista.
si sarcina usoara si bb cumintel si mancacios.
Sabina are nevoie de ajutorul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52890" target="_blank">ajuta aici
Andreea mami de ingeras Alexia Elena-12.08.2004
poze Alexia
"In aceeasi limba toata lumea plange,
In aceesi limba rade un pamant..." Grigore Vieru
Androix spune:
Buna Catrinutza!
Si eu am avut aceeasi dilema si dupa prima consultatie ma gandeam ca n-am zis prea clar ca vreau sa imi urmareasca sarcina. Dar nu a fost nevoie. Si medicul meu este unul foarte ocupat, gravidutze erau cu zecile pe la usa lui, nu mai zic alte fete cu alte probleme... Eu imi faceam lista scrisa de intrebari cand mergeam la el o recitam dupa ce termina ce avea de facut cu mine.
In ceea ce priveste consultul, nu-ti face probleme, in afara de eco si lista de analize nici nu avea ce sa-ti faca mai mult.
Sarcina usoara si bebe sanatos si mancacios!
PS O sa inveti sa folosesti forumul cat de curand ![]()
Andreea mamica lui
Filip Stefan
Pozici cu Filip
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53375" target="_blank">Cum s-a nascut Filip
lavi02 spune:
Catrinuta, nu o cunosc pe dr ta in particular dar sa-ti spun cum e medicul meu. Depinde de la doctor la doctor.
Daca eu nu zic nimic, ma intreaba cum ma simt, daca am vreo problema, imi face ecografia, sau consultatia "pe masa", sau imi ia tensiunea sau ce crede el ca e cazul la mom respectiv, imi recomanda ce e de recomandat (analize, tratamente, etc) si bye.
De obicei eu imi pregatesc in minte sau chiar pe hartie o lista de intrebari. Orice il intreb, imi raspunde cu rabdare si aparent placere. Nu a fost niciodata sa se eschiveze de la un raspuns sau sa ma repeada.
In nici un caz nu intra cu mine la povesti si explicatii detaliate despre stilul de viata, dieta, despre ce inseamna starea asta, etc. Pentru asa ceva exista medicul de familie, si exista carti. Eu iti recomand sa-ti cumperi o carte, doua, despre sarcina si ai sa afli de acolo tot felul de detalii. Mai bine 2-3 pentru ca afli mai multe pareri si poate nu toate lucrurile sunt in toate cartile.
Doctorii buni in general sunt aglomerati, au nasteri, operatii, multe paciente si atunci nu au timp sa stea cu fiecare la povesti. Ei se ocupa de partea "tehnica", medicala in sine.
Sarcina usoara si frumoasa!
Lavinia
24+ saptamani
catrinutza spune:
Buna fetelor
Merci pt raspunsuri....o sa imi refac lista de intrebari si promit ca la urmatoarea intalnire cu d-an doctor o sa o chestionez
.... eu si sotul meu incercam de vreo 7-8 luni sa facem un bebe (in mod practic) dar despre inmultirea familiei vorbim inca de la cateva luni dupa ce ne-am cunoscut. Si am citit mult ( cu atat mai mult cu cat lucrez in domeniul social, in special cu copii), iar sotul meu a fost dadaca pentru fratii lui mai mici; si imi mai intreb mama, soacra. Dar, dupa mine e importanta si relatia care se naste intre medic si pacient, mai ales ca avem un drum destul de lung de parcurs si trebuie sa se creeze o legatura, sa apara increderea.
Dar la urmatoarea intalnire o sa incerc sa lamuresc problema.
Pe mine m-ar fi interesat si niste date despre d-na doctor, ca sa stiu daca am facut alegerea cea mai buna.
va multumesc inca o data pt incurajari. 
PS: unde gasesc si eu "iconita" cu graviduta cu saptamanile , ca sa o utilizez si eu????
oriadam spune:
Si mie mi-a fost recomandata Florina Mihalache ca fiind un medic bun si in pluc spitalul si personalul se pare ca sunt super ok.
Eu am fost de cateva ori la ea dar apoi am schimbat-o cu o doamna dr cu care am si relatii personale.Asta a fost singurul criteriu pentru ca mie mi-a placut Florina.
Si eu cred ca trebuie sa-ti faci o listuta cu toate temerile si intrebarile si vei vedea ca vei pleca lamurita.
Alt plus, raspunde mereu la telefon si chiar te roaga sa insisti daca nu o prinzi din prima. Asta e un lucru tare bun.
Succes si sarcina usoara!
emaaimee spune:
Simbolul
il gasesti in smilies,de unde le-ai luat si tu pe cele pe care le-ai folosit in postarile tale!Cat despre sapamani la scrii tu singura.
mamica scumpei Bibi-02/07/05
http://pg.photos.yahoo.com/ph/anca76nitu/my_photos
catrinutza spune:
Salutare fetelor
Oriadam, iti multumesc
.... nu vreau sa se supere celelalte fete pe mine, dar acesta era raspunsul pe care il asteptam.... sa ma lamuresc daca merg in directia buna sau nu.... deci listuta sa traiasca.
Oricum, toate raspunsurile au contribuit la linistea mea....
8+
Va pup pe toate si sa treceti cu usurinta peste caldurile astea insuportabile.
catrinutza gravidutza