calitate

calitate | Autor: danna2002

Link direct la acest mesaj

Cineva de pe aici se ocupa de audit? Sau a avut de a face cu Marea familie Iso..?!Sau cu managementul calitatzii..:)
Daca da :) sa scrie de graba ca se pare ca este coltzishorul
<<Doamnei/Domnului ISO/.../RMC..sau cum mai scrie prin fisha postului>.

Pupici de la <Puiul Iso>..eu inca mai invatz despre Calitate, Iso..etc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellen spune:

Dana, hehe am bine ca ai scris pe aici.

M-am ocupat si eu o vreme de calitate: proceduri, instructiuni de lucru, politici de calitate si tot tacamul.
Sunt printre altele si Auditor Intern, numai ca acum nu mai profesez asa mult.

Elena & Alexandra (25.09.2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51010" target="_blank">Povestea Alexutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danna2002 spune:

NU MAI profesezi din cauza BB...sau din ce motiv?

si care au fost etapele pana ai ajuns auditor intern, adica ce cursuri ai urmat, specializare, etc?

Mergi la inceput

Dana, nu din cauza de bb nu mai profesez ci pentru ca am ajuns la concluzia ca nu am atata tarie de caracter sa invat toti managerii ce e aia calitate si cum ar trebui sa lucreze.

Am ajuns la concluzia ca in toate firmele de soft in care am lucrat nu se face calitate de loc si este foarte greu sa convingi sefii cum sa lucreze.

Am facut un curs de auditor intern la Moody, atat este deajuns ca sa poti face audituri interne. Mi-ar fi placut sa fac si cursul de auditor de terta parte dar pana la urma nu l-am mai facut pentru ca am fost insarcinata, apoi am avut grija de bb si tot asa.
Poate reusesc sa il fac la anul, pentru ca sigur o sa-mi placa sa vin ca auditor la Auditurile de Certificare. Asa parca e alta mancare de peste.

Acum lucrez la tester si parte de calitate fac doat pentru partea de testare. Restul nu ma mai intereseaza asa mult. Daca are altcineva nevoie de ajutorul meu, il ajut cu cea mai mare placere.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51010" target="_blank">Povestea Alexutei

Mergi la inceput

Merci pentru lamuriri.
Eu sunt studenta la Ingineria si Managementul calitatii si la practica am facut chestionare de audit si rapoarte, iar cei care fac master au un curs de un semestru de audit.
Noua ni s a spus ca nu avem cum sa profesam in audit daca nu facem cursuri, ni s au si recomandat fie cursuri in fac fie IDEAL unele rec internatzional care costa cam 500 de euro Loyids, sau ceva de acest gen.
Despre soft, la practica am cunoascut o tipa care lucra la SoftWin resonsabil cu calitatea, avea acolo alta denumire si pot sa spun ca dintre: Semanatoarea, Tuborg, FelixTelecom, Condem, SoftWin, SE SIMTEA ca exista implementat sistem de management al calitatzii doar la SoftWin si la Felixtelecom , in rest SUFLETUL. Intzeleg motivatziile tale pentru a lua o mica pauza cu auditul. Mie imi place destul de mult aceasta particica a departamentului de calitate, <aduitul>, si inclin sa cred ca rabdarea titanica pe care am mostenit o ma va ajuta in viitor sa reusesc.

Mergi la inceput

Dana, este adevarat sunt mult mai bune cursurile recunoscute international. Oricum eu te sfatuiesc sa faci direct curs de auditor de terta parte pentru ca ai mai multe oportunitati.

Si mie imi place foarte mult sa fac audituri, numai ca atunci cand lucrezi intr-o firma ca responsabil cu calitate, inveti foarte mult cum sa minti pentru ca acea firma sa isi poata lua certificarile si tot asa, altfel tu ca si responsabil de calitate esti vazut prost. Si toata vina cade asupra ta.
Ei, eu din cauza asta am zis ca mai bine nu.
Am mintit pentru o firma si mi-a fost deajuns. Daca ar fi vorbit cineva cu mine despre firma respectiva ar fi spus ca avem un sistem de calitate super, dar cand colo erau vai de steaua lor. Au luat certificarea dupa ce a trebuit sa stau sa ii invat pe fiecare ce sa raspunda la audit. Dehh...multe prostii de genul asta.
Adevarul este ca trebuie sa ai si mult curaj si tupeu ca sa poti sa rezisti.

Daca o sa fac cursul de auditor de terta parte o sa incerc sa profesez.

Mergi la inceput

Ellen, eu vroiam sa fac curs de auditor intern, acum am sa obtez pentru aduitare de terta parte:), este important sa auzim si alte opinii pentru ca incet sa ne definim directziile profesionale si umane.

MERci din nou.

Mergi la inceput

Dana, ma bucur sa aud ca te-am ajutat cu ceva.
Tare as fi vrut sa fac si eu cursul ala. Din pacate atunci cand am facut eu cursul, am fost trimisa de firma si nu am avut prea mult de ales. Poate doar sa nu ma duc deloc .

Daca te hotarasti sa faci cursul sa-mi zici si mie unde te-ai hotarat si ca costa. Poate cine stie, ne intalnim pe acolo.

Am uitat sa zic, la cursul de auditor de terta parte se da si examen ca sa poti profesa.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ellen

Dana, ma bucur sa aud ca te-am ajutat cu ceva.
Tare as fi vrut sa fac si eu cursul ala. Din pacate atunci cand am facut eu cursul, am fost trimisa de firma si nu am avut prea mult de ales. Poate doar sa nu ma duc deloc .

Daca te hotarasti sa faci cursul sa-mi zici si mie unde te-ai hotarat si ca costa. Poate cine stie, ne intalnim pe acolo.

Am uitat sa zic, la cursul de auditor de terta parte se da si examen ca sa poti profesa.

profesoara de ingineria calutatzii a zis sa il facem dupa licentza, eu intr de abia in anul 4. :) deci mai am cam 2 ani.
te tzin la curent cu ce curs am de gand sa urmez, unde si cand.

PUPIC!

Mergi la inceput

Dana, cred ca poti sa faci cursul si mai inainte daca vrei. Zic asta in sensul ca nu este obligatoriu sa ai terminata facultatea ca sa poti sa faci cursul. Poti sa faci cursul si eventual sa profesezi cate putin. Sa poti sa mergi la Audituri iar eventual cand termini facultatea sa poti sa fii si Auditor principal.
Acum zic si eu ... tu stii ce-i mai bine pentru tine.

Mergi la inceput