Buna dragele mele!
Nu am mai intrat de ceva vreme pe forum si acum observ si eu ca Svetlana s-a reintors, ceea ce ma bucura enorm (Bine ai revenit, Osna!).
Ieri mi s-a facut pofta de o mancare pe care o savuram doar la bunica mea(nordul Moldovei), si m-am gandit, asa din amintiri, sa incerc sa o prepar si eu...mai ales ca aici in Austria mancarea asta este ceva nou.
Pastai cu cartofi:
cca. 1 kg pastai(daca se poate fara ate prea multe...:-))
3 cepe
5 cartofi medii
cativa catei de usturoi(4,5...)
Se taie cepele marunt si se calesc intr-o oala. Se adauga pastaile(curatate de capete, spalate si rupte in doua) si se lasa sa se inabuse cu ceapa vreo 3 minutele.
Se stinge cu apa, astfel incat apa sa acopere pastaile.
Cand au fiert, se adauga cartofii taiati cuburi si se lasa pana cand au fiert si ei si s-au legat cu pastaile.
Se sareaza si pipereaza dupa gust.
Acum vine partea interesanta, care face aceasta reteta super delicioasa.
Se prepara un mujdei de usturoi care se presoara peste mancarea din farfurie.(eu pisez bine cateii, ii frec cu sare si o lingurita de ulei pana capata consistenta unei paste, mai adaug o lingurita de smantana si apa).
Sper sa va placa!
Eu sunt innebunita dupa mancarurile cu usturoi!
Ai mei au mancat ca spartii(doar eu mai mancasem asa ceva de la bunica).
Si am fost tare mandra....ca e o reteta usoara si delicioasa la care nu poti da gres!
Pofta buna!
Pupici!