Idee de nunta

Idee de nunta | Autor: Laura10

Link direct la acest mesaj

Imi doresc foarte mult sa ma marit, si asta cat mai repede. Dar am intampinat o problema: parintii mei nu ne dau nici cea mai mica atentie... nu vor sa ne ajute... de ce? nu conteaza... poveste lunga, pe scurt, mamei nu ii pasa iar taica-miu imi plateste ca nu i-am achitat o datorie de ... 1200 Euro...

De aceea m-am gandit sa imi fac totusi o nunta, mica, cu cativa prieteni, intr-un mediu dragutz, poate in afara bucurestiului, la parintii lui la Valenii de Munte. Parintii lui nu au nimik impotriva doar ca ne-au marturisit sincer ca nu au bani ca sa ne ajute.
Nu stiu cum sa procedez cu ai mei, sa ii chem, sa nu ii chem... sa mergem la un restaurant pe acolo prin zona ploiestiului, sa facem o masa la parintii lui in curte... nu am nici cea mai mica idee...

Exista si varianta nr. 2. Sa facem cununia civila acum, peste vreo 3 saptamani si sa mergem la restaurant cu nasii care sunt totodata si buni prieteni de-ai nostri. Dar ce fac cu ceilalti oameni cae nu mi-ar ierta-o niciodata... Mama cu sotul ei... tata cu sotia lui... buicii nostri... parintii lui... fratele meu... prietenele mele cele mai bune... prietenii lui cei mai bunii... si incet-incet se mai aduna de vreo 30 de oameni...
Nu pot sa invit 30 de oameni la restaurant caci nu am atatia bani si... nu vreau sa fac credit ca sa-mi fac nunta...

Sunt foarte suparata din acest motiv... sufar ca eu nu am parte de acest eveniment minunat pe care l-am visat de cand eram mai domnisorica... si primesc cu drag orice sfat imi puteti da...

Va multumesc si va pup!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Laura: lasa-i pe parintii tai, nu are importanta ca nu vor sa va ajute - voi sa fiti fericiti. Daca vrei poti sa-i inviti la nunta, fa asa cum simti.
Poti sa-ti faci nunta visata fara a face credit la banca. Daca spui ca o poti face la parintii lui, la curte -> e foarte bine - locul il poti transforma cum vrei tu.
Sau: gaseste un loc cu o chirie acceptabila(sa aiba capacitatea de 30-50 de locuri): o cofetarie, un bar dragut de cartier, o sala pt. petreceri, etc.. - nu e obligatoriu un restaurant. Aduci tu totul: mancare, bautura, muzica, etc... - gasesti tu personal pt. petrecere(2 bucatari+ 2 chelneri).
O sa primesti sfaturi mai bune
Sa fiti sanatosi si sa va iubiti

idei nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

Laura felicitari si sa va iubiti toata viata.
daca viitorii socrii sunt dispusi sa va ajute faceti nunta la ei in curte. cred ca e o idee originala.
pe parintii tai trebuie sa-i inviti.
te sfatuiesc daca sa faci si o mica petrecere, sa fie cu muzica si dans, ca altfel nunta va semana cu un "parastas".
capul sus si nu uita ca tot ce nu te omoara, te face mai puternic.

http://photos.yahoo.com/micumonica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura10 spune:

Nu stiu de unde sa ma apuc... Ce fac cu oamenii daca ii chem la ai lui la Valeni? Dupa nunta trebuie sa se culce si nu e loc de oameni mult acolo (max 6 pers) si nu pot sa trimit oamenii pe drum acasa nedormiti... Si daca ii chem acolo si pe ai mei ... nu stiu ce sa fac... nu e o idee prea buna nunta rustica caci nu am ce face cu oamenii....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Hai ca iti spun eu ce fac cu invitatii care nu sunt din Iasi(sunt putini): nu-mi permit hotel pt. fiecare iar in alta parte nu am unde sa-i cazez. Final: vor veni cu un microbuz inchiriat si vor pleca cu el imediat dupa nunta - au de mers 90 km.
Oricum vom inchiria 2 camere la hotel(noi si nasi) iar parintii sa-si inchirieze singuri Nu vreau sa fac nimic la apartament, vreau sa-l las liber, adica nu chiar liber, o sa troneze cockarita
Poate gasesti sa inchiriezi o sala, undeva.
Bafta, nu te descuraja, o sa le rezolvi pe toate

idei nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Laura, in primul rand curaj! Nu esti aingura care nu primeste ajutor de nicaieri pentru nunta.
Daca ai posibilitatea sa faci la curte, fa-o, am auzit de multe nunti facute asa si care au iesit foarte bine! Cat despre cazarea invitatilor eu as zice sa vorbesti cu socrii tai sa se intereseze pe la vecini cine poate/vrea sa cazeze lume pentru 1 noapte. Sunt sigura ca s-ar gasi oameni draguti care sa poata/vrea. Nu stiu, e doar o idee...

I wish I were an angel...

http://photos.yahoo.com/anangel_lexi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonam_78 spune:

Si eu ma gandeam cu groaza ca nu am unde sa cazez atata lune - rudele mele din provincie, dar am gasit: impartiti la rude. Socrii tai nu au rude care sa va ajute?
In privinta ajutorului ai mei ne ajuta dar ai lui nu au... cu toate ca stiau de un an ca avem nunta si macar cateva miliaone puteau pune deoparte...
In final nu conteaza decat sa fiti voi fericiti

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10716;111/st/20050827/e/Wedding/dt/8/k/97fe/event.png
http://community.webshots.com/user/simonamiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Noi am facut nunta tot in curtea casei de la tara a socrilor mei.
A fost foarte, foarte frumos si nu o spun numai eu ci toti cei prezenti atunci.

Transportul il poti face foarte bine cu un microbuz, cum iti sugera si Darria, daca nu vor veni cu autoturismele proprii.
Loc de dormit si eu cred ca poti gasi la rudele lui, daca va strangeti cu socrii tai, puteti incerca sa faceti niste planuri mai concrete pe tema asta (cate rude au dumnealor, cate persoane ar mai putea caza, etc.).

Oricum, nu te descuraja si incearca sa faci in asa fel incat voi doi sa va simtiti bine, asta in primul rand !

Daniela (11+) si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)

ALBUMUL OANEI MARIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinus25 spune:

Laura susbcriu la ce-au spus fetele.
Cred ca este o alegere buna sa faceti nunta acasa la socrii si sa inchiriezi un microbuz pentru transportul invitatilor.
Nu uita, ca nu are importanta locatia, important este ca voi sa fiti fericiti. Si daca sunt mai putin invitati, gandeste-te ca sunteti in jurul oamenilor care va iubesc si alaturi de care va simtiti bine, asta este important, nu numarul invitatilor. Dar nunta trebuie sa o faceti, este un moment unic in viata, pe care nu-l traiesti in fiecare zi.
Daca nu o faci, s-ar putea ca mai tarziu sa aveti regrete ...
Va doresc multa fericire si sper sa luati o hotarare inteleapta.
Pupici

http://community.webshots.com/user/alinus118

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

acum trei ani am fost la o nunta la targoviste. mirii, care ne erau prieteni, au inchiriat un microbuz pt. transport. a fost ok.
Laura, nu-ti face probleme ce va zice lumea daca nu le oferi si cazare. prietenii adevarati te vor intelege, iar daca vor sa fie alaturi de tine nu vor stramba din nas daca le poti asigura transportul, dar nu si cazarea.

http://photos.yahoo.com/micumonica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana-Cristina spune:

Draga mea , hai sa-ti spun parerea mea... Tu nu te casatoresti cu parintii lui , iar el nu se casatoreste cu ai tai. Voi sunteti doar DOI : TU si EL. Asta va fi FAMILIA VOASTRA. Trebuie sa va stabiliti impreuna bugetul si sa vedeti ce-i de facut.Pentru cununia civila nu trebuie sa cheltuiti prea mult.Iar pentru cea religioasa , daca nu va permiteti si spui ca n-are cine sa va ajute , incercati sa faceti un credit (asta daca puteti - credit de nevoi personale -pana la 5000 de E ).Te sfatuiesc sa te interesezi la Libra Bank. Au conditii destul de avantajoase , iar perioada maxima de creditare este de 5 ani cu dobanda fixa.Si fara girant. Puteti incerca asta ca ultima solutie. Bafta multa !

Ioana-Cristina

Mergi la inceput