Imi este frica de nastere.

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anculina spune:

He, he, he...te inteleg perfekt: tanara, cu studii in psihologia copilului, cu 2 nepotele pe care le adoram si ele pe mine, nici macar insarcinata dar cascand gura avida de orice informatie despre nastere...da, da!Nici nu eram insarcinata si ma interesasem deja de metoda nasterii sub apa, etc.
Acum, cand fetita mea de 1 an si 4 luni alearga prin casa, iti spun : sunt diverse metode de eliminare ale durerii.Cand vei ramane insarcinata cere-i doctorului care il vei alege sa ti le descrie pe toate si opteaza pentru aceea care ti se va parea ca se lipeste cel mai bine pe profilul tau psihologic.Stai calma ! Nu e cazul sa renunti la minunea unei sarcini si a unei nasteri de frica!Acum suntem atat de evoluati incat te poti trezi cu copilul in brate fara sa simti nimik !
Iti da sfatul asta una care nici controlul de rutina ginecologic in timpul sarcinii nu-l suporta " ca doare "...
Succes !

Daca iei totul prea in serios, faci riduri !Zambeste !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Tuturor fetelor carora le e frica de nastere, le recomand sa citesca povestea lui Gandacelu'- Cum a venit pe lume Ioachim(nu am timp sa o caut acum). Cu un asemenea medic si un asemenea tonus, nu mai exista frica. Tare rau imi pare ca nu stiam de site- ul asta cit am fost insarcinata si am dus-o 9 luni intr-o teroare...
Curaj si nu pleca urechea in dreapta si in stinga. Sunt muuuulte exagerari.

" Maamiii, imi place pielea ta. E ca de caltitza" - din jurnalul unei mamici de baietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_de_bebe spune:

E NORMAL SA-TI FIE TEAMA.SI MIE IMI ERA GROAZA DE MOMENTUL NASTERII.ERAM CONVINSA CA AM SA MOR.NU A FOST ASA ,NICI PE DEPARTE.NU TOTI DOCTORII SUNT NISTE MACELARI SI NICI TOATE ASISTENTELE INSENSIBILE.ESTE ADEVARAT ,CU MICI ATENTII II FACI SA TE TRATEZE BINE.AM AUZIT SI EU DESTULE POVESTI DE GROAZA LEGATE DE ACEST MOMENT.CONTEAZA F. MULT SA AI SI TU O GANDIRE POZITIVA.STELA,MAMA DE BIANCA SI ROBERT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flavia maria spune:

mie nu mi-a fost frica nici o clipa de nastere... poate Dumnezeu mi-a dat putere... eu am avut alt gen de temeri... legate de bebe... sa fie sanatos, sa nu sufere in timpul nasterii intr-un cuvant sa fie el bine... la mine nu m-am gandit nici o clipa... a fost super bine!

mama lui bebita(29.05.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami30 spune:

Si eu sunt inspaimantata de nastere. Nu sunt inca gravida da' lucrez la asta , recunosc cu inima indoita.
Am fost intotdeauna slaba si toata viata am facut sport. In perioadele in care din diverse motive nu puteam merge la sala si ma ingrasam teribil pentru mine cu 2-3 kg era deja tragedie. Toata viata am avut un abdomen plat, cu musculatura lucrata, in sfarsit fac sport de cand aveam vreo 6 ani. Nu am facut niciodata performanta da' asa ma simt eu bine, atunci cand fac sport.
Ideea de a mi se modifica trupul mi se pare un cosmar, ideea epiziotomiei mi se pare o oroare. Am o operatie de apendicita cu rahi si o laparoscopie cu anestezie generala, si ma gandesc cu mintea mea de acum ca as suporta mai bine o cezariana. Nu mi-e teama atat de durere, caci sunt o persoana puternica, da' ma oripileaza , ma inspaimanta de-a dreptul epiziotomia si intreg procesul nasterii cu atat mai mult cu cat mi-am bagat nasul in fotografii luate la diverse nasteri. Am vazut tot. Am vazut femei nascand ca niste vaci din picioare ( va rog sa ma iertati da' asta au vazut okii mei), am vazut femei care au facut pe ele, am vazut epiziotomii esuate, deschise si cicatrice imense, am vazut ceea ce de fapt o gravida nu ar trebui sa vada.. imaginea de... dincolo, luata cu camera fix intre picioarele mamei...
E un proces normal, suntem femei si asta fac femeile de cand lumea insa... nu stiu am oroare de chestia asta. Am oroare de viata sexuala de dupa nastere, am oroare de epiziotomia naibii care la noi intra in pretz!!
N-o sa ma poata convinge nimeni in veci cum ca epiziotomia e floare la ureche pe langa o cezariana. Ideea de a-mi fi taiata .....mi se pare o oroare, mai ales ca am vazut cu okii mei cum arata o astfel de taietura care s-a mai si deschis dupa aia si care asa a ramas pentru ca mamica respectiva a refuzat sa mai fie cusuta inca o data...
Cine imi garanteaza ca nu o sa ma taie? Mai spuneam la un topic de-al meu cum ca intr-un spital din ROmania n-o sa stea nimeni cu comprese cu apa calda la fundul meu ca sa-mi protejeze perineul si sa-mi faca masaj ca sa nu se rupa.. Foarfeca frate!! Ca se face si economie de timp. IAr eu nu vreau sa-mi tai.... nici moarta!!
IN plus tot in prostia mea m-am apucat sa caut pe net informatii despre epiziotomie si am dat peste o pagina intreaga cu riscurile ulterioare ale acestei interventii!! Si sunt multe, si probleme e ca apar muuuuuult dupa nastere. Iar eu nu vreau sa ma trezesc la 40 de ani ca fac pishu pe mine sau la fiecare mutare de mobila in casa sa fac ruptura de perineu.
Nu stiu, e ingrozitor parca nici nasterea naturala nu mai e naturala daca tot te taie pentru ca le e lene sa te ajute sa te dilati singura sau sa te ajute sa nu te rupi...
Nu stiu ce-o sa fac cand o sa se intample!!

cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

cami, saracuta de tine!
Eu cred ca nu e totul chiar asa de negru cum zici tu. eu am avut cezariana si nu comentez cele vazute de tine, dar probabil ca alea sunt situatii speciale, nu?
eu zic sa nu te mai chinui atita, sa-ti programezi cezariana si gata.
Cit despre deformarea corpului, iar nu ai de ce sa-ti faci griji daca zici ca ai facut sport. am observat si la mine ca musculatura "lucrata" inainte de sarcina isi revine foarte repede. iar alea citeva luni de sarcina in care ti se deformeaza corpul sunt usor de suportat. trebuie sa aiba si bebita al tau ceva loc, nu?
Curaj si te asteptam cu vesti bune!

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

cami30 sa stii ca acelasi lucru ma inspaimanta si pe mine si tot asa, nu sunt insarcinata. sotia unui coleg de serviciu a avut o asemenea epiziotomie care i-a creat mari probleme si sunt cam multe exemple proaste in jur. sigur ca sunt si femei care s-au refacut fara probleme, dar cine imi garanteaza mie ca sa o fie asa sau ca nu o sa ma taie?
am facut si eu o rahie pt alta operatie si a fost ok dar epiziotomia mi se pare ORIBILA.

If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.

Mergi la inceput