Taxe vamale la masini second ?

Taxe vamale la masini second ? | Autor: cris1511

Link direct la acest mesaj

Buna,
Am vazut la TV o frantura dintr-un reportaj despre masinile second aduse din Germania si se spunea ca nu se platesc taxe vamale pt astfel de masini, daca sunt produse in Comunitatea Europeana. Voi ce stiti?Cum as putea afla ce taxe se platesc daca imi aduc o astfel de masina?
Mersi mult,
Cristina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

suna la vama.

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Asa e, nu se mai platesc taxe de mult dar masina trebuie sa aibe certificat EUR 1 care atesta ca e facuta in Comunitatea Europeana.
Platesti TVA la valoarea de catalog(au ei un catalog cu val. pe fiecare marca, oricum dupa primul an scade pretul) si accize(cred ca intre 1,5 si 3%, depinde de motorizare). Pe de alta parte poti sa-ti recuperezi TVA-ul platit acolo. Si evident trebuie sa se incadreze in normele privind poluarea.

Pozele noastre
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Asa e, noi ne-am luat masina din Germania la inceputul anului si e cum zice Liliana. Ai grija ca certificatul EUR1 (eur einz) noua nemtii ni l-au dat nestampilat, numai cu semnatura (cred ca la ei este suficient) dar in RO nu a fost suficient, sa ii pui sa ti-l stampileze. Trebuie sa fie EURO3 masina din cate stiu (fabricata cam dupa 2000). TVA-ul cred ca ti-l recuperezi numai daca o cumperi pe firma...

Luminous beings we are, not this crude matter.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

nu neaparat anul de fabricatie indica daca e sau nu Euro 3.
vezi pe www.rarom.ro, e pagina RAR, au acolo toate seriile de motoare de la toate tipurile de masini acceptate la inmatriculare.

http://community.webshots.com/user/simonabb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Originally posted by Kehleyr

TVA-ul cred ca ti-l recuperezi numai daca o cumperi pe firma...

Liliana se referea la TVA-ul platit in Germania, la cumpararea masinii, nu la cel platit in RO.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Da, Rozi,la asta ma refeream si-l poti recupera daca iei masina din autohaus(le spui ca vrei sa-ti recuperezi TVA-ul. Hartia aia o stampilezi la iesirea din UE(respectiv granita Ungara cu Ro) si-o trimiti inapoi la vanzator impreuna cu un nr. de cont sa-ti vireze banii. Daca ai pe cineva acolo, acel cineva poate face asta pt. tine.
Euro 3 a aparut in 99 deci Kehleyr are dreptate de la 2000 toate masinile au, vorbesc de marci europene.

Pozele noastre
Poze noi

Mergi la inceput