concediu casatorie

concediu casatorie | Autor: zebruca

Link direct la acest mesaj

Buna seara!
As vrea sa stiu, daca imi poate spune cineva ceva despre concediul la care ai dreptul atunci cand te casatoresti. Stiu ca art. 147 din Codul Muncii precizeaza ca pentru evenimente deosebite salariatul are dreptul la zile de concediu platite si care nu sunt incluse in concediul de odihna. Eu lucrez in sectorul bugetar si stiu ca exista o lege (250, parca), in care este prevazut ca acest concediu este de 5 zile. As vrea sa stiu daca exista o astfel de lege si pentru cei care lucreaza in sectorul privat. Logodnicul meu lucreaza la o firma si contabila i-a spus ca acest concediu pentru casatorie nu se plateste. Vreau sa stiu daca firma decide daca, cat timp si plata pentru zilele respective, sau exista ceva legal, suficient de clar si pentru cei care nu sunt bugetari. Sper ca am fost suficient de coerenta, e primul meu mesaj pe forum. Multumesc. Va doresc o seara placuta si o saptamana usoara tuturor.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns grenouille spune:

din cate stiu eu, aceste reglementari se gasesc si in cadrul contractelor de munca:
- daca nu ai nimic stipulat in contractul individual--> cauti in contractul pe ramura
-daca nu aveti contract la nivel de ramura cauti in contractul colectiv de munca la nivel national pe 2005-2006 sau corespunzator perioadei in care vrei sa faci nunta. (le gasesti pe net, cauti cu google)
Toate contractele de munca sunt sub incidenta acestor contracte colective.
Din cate stiu eu, acest concediu este platit (este obligatia angajatorului); la fel si concediile pt inmormantare/deces.
Poate un jurist de pe site te poate ajuta mai mult, eu atata stiu (am avut un caz cand unul din angajatii mei s-a insurat anul trecut).
Casa de piatra!

No person is entirely bad or entirely good. Therefore learn to forgive yourself for error the same as you should forgive others...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zebruca spune:

Multumesc mult, am gasit!

Mergi la inceput