situatie delicata !!!!!!
Raspunsuri - Pagina 8
![](images/user_woman.png)
Witchie spune:
eu cred ca se poate face test de paternitate (adn) in urma unei amniocenteze. poate spun tampenii dar e de intrebat.
PS: am vazut multe zbarleli la adresa doamnei care a scris mesajul initial. Eu cred ca nimic nu e intamplator. Sarcina usoara!
Anda, mama Irinei
fotografiile Irinei
Ma-mi-ma-mu-ma-me-mamaaaaa
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
n/a spune:
Adriana, am vazut ca esti in luna a VII-a, deci mai ai putin si nasti.
Nu stiu in ce relatii esti tu cu amantul (ca prieten nu mai e demult!), nu stiu nici in ce relatii este el cu sotia lui (poate nici tu nu stii), insa un lucru imi este clar: asta e, ai facut o mare tampenie in viata ta...ai si tu scuzele tale, acceptabile sau nu, depinde de persoana...insa...
1. Inainte de toate, dupa aceste 2 luni, lamureste-te cine este tatal copilului.
2. Daca copilul este al sotului, rupe orice legatura cu amantul tau (asta in cazul in care vrei sa ramai langa al tau sot!), incearca sa iti vezi de viata de mamica si de sotie, si roaga-te la Dumnezeu ca sotul tau sa nu afle niciodata ce-ai facut (viata-i lunga...nu se stie niciodata...)
3. Daca copilul este al amantului, parca nici nu vreau sa imi inchipui ce te-ar astepta:
a) daca ii spui sotului...va fi vai de tine...si poate vai de copil...doar nu crezi ca o sa suporte sa il vada fara sa isi aduca aminte ca este al altuia!!!...oricum, la divort veti ajunge sigur!
b) daca ramai cu sotul fara ca sa ii spui adevarul despre copil, vei trai cu teama in suflet toata viata...sa nu afle cumplitul adevar
c) daca amantul vrea sa divorteze ca sa se casatoreasca cu tine, atunci va afla toata lumea povestea...sotul tau, sotia lui, cei din jur...toti...asta e!
d) daca amantul nu vrea sa divorteze de sotia lui, dar vrea sa faca parte cat de cat din viata copilului, nu stiu cum va reusi fara sa se afle mai devreme sau mai tarziu
e) daca amantul nu vrea sa divorteze de nevasta-sa, atunci ai sa ramai si fara sot, si fara amant...singura, doar tu cu copilul. In cazul asta, de tine nu mi-ar pare asa rau (caci ti-ai facut-o cu mana ta), insa tare rau mi-ar parea pentru micut...sa nu aiba si el parte de mami si de tati, ca orice copil fericit!
In concluzie, oricum ai lua-o, oricum ai da-o, dupa parerea mea, nu va iesi bine nicicum!
adriana2005 spune:
iulian...ti-am trmis un PM ...acolo sunt niste explicatii care cred ca pot fi luate in considerare.
merci
adriana
mariamunteanu spune:
Ba conteaza cine e tatal, cel putin din 2 motive:
1. Pt. o buna urmarire a sarcinii dr. intreaba daca anumite boli/afectiuni exista la parinti si in familiile lor cu generatii in urma - ce vei raspunde Adriana ?
Nu toate sarcinile decurg fara incidente si nu toti copiii se nasc perfect sanatosi.
2. S-ar putea ca la un moment dat copilul sa aiba nevoie de transfuzie sau de un transplant de organ si se va pune problema compatibilitatii in primul rand cu parintii - ce vei face Adriana ?
Ca ai calcat stramb poate sa treaca neobservat, dar nu inteleg cum de ai putut sa risti o sarcina cu un alt barbat decat sotul tau. Poate ca el nu este cel mai bun sot, poate nu e potrivit pt. tine, dar TU cel fel de om esti ? Te consideri un exemplu pt. copilul pe care il astepti ?
Maria
adusca spune:
............
doamne fereste..nu mi-as dori asemenea femei in preajma sotului meu
............
ar trebui sa-l duci in desert sa nu fie tentat micutul. niciodata nu se stie ce femei pot fi in jurul lui.......si cum ei nu se pot abtine, hai sa le controlam si anturaju', eventual sa aiba mereu babe in jurul lui sa nu fie micutu' in pericol.
.............
Ca ai calcat stramb poate sa treaca neobservat, dar nu inteleg cum de ai putut sa risti o sarcina cu un alt barbat decat sotul tau. Poate ca el nu este cel mai bun sot, poate nu e potrivit pt. tine, dar TU cel fel de om esti ? Te consideri un exemplu pt. copilul pe care il astepti ?
............
exemplu unei mame bune, care l-a dorit mai presus de orice, si n-a facut avort pt ca e intr-o situatie intr-adevar delicata.
Mi-au placut comentariile lui Iulian si Vikinga (nicidecum nu au felicitat-o, au privit situatia realist...dar nici nu au dat cu pietre.)
Voi nu intelegeti ceva. Noi nu avem dreptul sa judecam viata altuia care nu are legatura cu persoana noastra, fiecare isi va plati greselile cu varf si indesat, vine scadenta cand te astepti mai putin.
Fetele de pe DC
Sabina are nevoie de noi
Creierul este un organ oarecum indispensabil capului.
alinaxeni spune:
Nu stiu daca vreuna dintre cele care au judecat-o atit de aspru a trecut vreodata printr-o boala f. grava. Simti ca inebunesti si chiar ai nevoie sa-i simti pe toti aprroape. In schimb sotul ce a facut? a dat-o deoparte si nu m-as mira sa aflu ca de fapt nici el nu e cruce de inchinat. E medic,stie ce inseamna o boala si cum se simte un bolnav d.p.d.v psihic.
Adriana,stii ce cred, el s-a jucat un pic cu tine si cu psihicul tau si pur si simplu te-a impins in bratele altuia.
Cred ca sunt multe aspecte ale relatiei tale pe care nu le-ai spus aici,maruntisuri,care te-au determinat sa ajungi in situatia asta.
Dormit separat??? "E normal sa-ti placa si altcineva"???Calculati cum sa faceti un copil si apoi il apuca oboseala??? Ce barbat normal ar face asa ceva?Al meu a inebunit numai gindindu-se ca"s-ar putea" sa am pe cineva dar sa-i mai spun si ca ma atrage altul.Sa nu mai vb. de dormitul separat,si cind am avut probleme tot cu mine in brate dormea si daca nu ma gasea in pat ma cauta in toata casa.
Haideti sa nu mai judecam ca problema e complexa si prezinta umflaturi.Mai bine o ajutam sa mai repare ce s-o mai putea repara si s-o sustinem moral sa poata naste un copil sanatos.
Adriana,fii tare si concentreazate asupra copilului tau,ca el e cel mai important.
alina
adriana2005 spune:
Alinaxeni- sotul meu nu e medic... prietenul este
Dar ai dreptate.... m-am simtit groaznic cand am fost la oncologie, eram cea mai tanara de acolo,si nu am retinut nici macar cum arata medicul...daca il vedeam pe strada nu-l recunosteam.
Imi place reactia sotului tai.. e o reactie normala...as fi dat si eu orice macar pt a simti ca apartin de sotul meu.
Nu cred ca a facut intentionat...nu are un caracter urat doar ca doream sa stie ca mai exist si eu si ca ma pot baza pe cineva.
Pe de alta parte nu pot umple aici romane cu toate maruntisurile... am spus la inceput ca eram nemultumita...si aveam motive.
iti multumesc de incurajari ...
M-am mai linistit cu probl de atunci...desi nu a disparut, dar se pare ca este o problema hormonala care a fost interpretata gresit la inceput de un radiolog.
Fiind o problema hormonala este evident ca si sarcina ar putea fi afectata in sensul ca puteam sa o pierd ...ceea ce m-a facut sa ma gandesc la varsta mea(33 atunci).....ca trebuia sa ma mobilizez si nu sa aman . Asta m-a durut- ca sotul meu stia toare amanuntele si nu parea sa se grabeasca deloc.
Dar asta nu e o scuza .... asta poate doar sa dem. starea de spirit care o aveam.De atunci am inceput sa fiu atenta in jurul meu...sa nu mai accept jumatati de masura, sa ma grabesc sa fac ce mi-am propus.
Poate de aceea simteam nevoia de cineva langa mine.
Eram furioasa pe tot ce nu mergea , pe toate inexactitatile pe toate balbaielile din jurul meu.De ce eu trebuia sa fiu totdeauna cea corecta, cea care se descurca,cea care face si drege...de ce nu altcineva?..de ce nu sotul meu?
Intr-adevar am descoperit sarcina cand avea 3 sapt. puteam face avort dar nici prin cap nu imi trecea asta......cu orice consecinta asta NU !!!!!!
Cu faptul ca ai calcat stramb se poate trai...dar cu faptul ca ti-ai omorat copilasul.... Doamne fereste!
Si intr-adevar cel mai usor lucru in viata esta sa acuzi sau sa fugi nu sa gasesti solutii!
adriana
axia spune:
Adriana ma bag si eu in vorba.
Prima mea reactie a fost sa mai citesc odata, caci nu pricepeam - a se citi nu-mi venea sa cred.
Acuma, ori nu spui tot, ori daca asta e tot : nimic nu pare a avea prea multa logica.
Ca te-ai lasat dusa de val si ti-ai inselat sotul, pot sa inteleg - nu te felicit, nu cred ca as face ca tine, dar e ceva ce se intampla de cand lumea.
Raceala sotului tau a intervenit la un moment dat, sau asa era cand ai zis DA de buna voie si nesilita de nimeni ?
Daca a intervenit la un moment dat, plus indiferenta lui cand ai fost bolnava, plus lenea de a face sex, rezulta mai mult decat evident ca nu te iubeste. Si atunci, te intreb : de ce te agati de casnicia asta ???
Daca asta e felul lui de a fi, atunci este in intregime vina ta pentru ca stiai ce om ai langa tine si te-ai apucat sa te superi dupa nu stiu cati ani.
Indiferent de cele de mai sus, mie mi se pare ca esti un pic nerealista in toate actiunile si planurile tale.
N-am inteles nicicum care sunt planurile de viitor ale amantului.
Bucuria asta a lui in legatura cu copilul depaseste intelegerea mea, adika vrea sa va faceti o familie impreuna, cu pretul celor doi oameni de langa voi ? Sau vrea sa fie un musafir in viata lui ( a copilului), unchiul care aduce jucarii ?
Si la sfarsit, de ce vrei sa-i spui sotului ? Ca sa te razbuni ?
A, si inca ceva : de ce il trezeai cand te culcai mai tarziu ? Noi facem asta frecvent, dar cel care se culca mai tarziu se urca in pat tip til si nu-l trezeste pe celalalt.
Andreea, mama lu' Tiberiu
Micul Print
Spiritele mari discuta idei; oamenii normali discuta fapte;
spiritele meschine flecaresc pe seama celorlalti.
adriana2005 spune:
axia - nu am cum sa spun tot aici...
raceala lui am simtit-o acut in ultimii ani...ori m-am schimbat eu , ori in anumite momente mai sensibile s-a dovedit a fi prea departe...parca nu puteam comunica ca inainte.Sotul meu e genul cu care puteai discuta orice... dar parca se inchisese brusc .Poate undeva e vina mea.
Sa nu crezi ca il trezeam intentionat...intram tiptil...ma culcam si gata ...dar doarme iepureste si tot il deranjeaza.
Acum de ex nu doarme cu mine ca sa nu ma loveasca din greseala !?!?
De ce tin de casnicia asta? ptr ca eu cred ca se poate continua ... o discutie serioasa se impune...
de ce vreau sa-i spun?? nu ca sa ma razbun..e aiurea... ca sa mergem mai departe fara minciuni - sper.
Iar prietenul ce vrea ?? nu stiu...
dupa ce vom avea o discutie voi stii concret.
adriana
mariagi spune:
nastere usoara si iti doresc ca acest copil sa fie al sotului tau.
despre cele care cred ca merita felicitata...cititi povestea violetei si nu va doresc sa treceti prin asa ceva vreodata.
draga adriana,daca peste 10 ani o sa simt ca nu mai am nimc in comun cu sotul meu o sa divortez.nu ma apuc sa ma culc cu alti barbati si sa mai si fac copiii cu ei.