Cine L-a nascut pe Doamne-Doamne ?
Asta m-a intrebat Patric aseara inainte de a adormi si dupa ce a atipit s-a trezit de parca nu isi terminase ideile si m-a mai intrebat: Dar pe Doamne cine L-a pus in cer?
Ajutati-ma sa ii raspund .
Eu am dat niste raspunsuri cam in doi peri... nici eu nu am fost multumita ce ceea ce i-am spus. Nu stiu daca a fost ceva inaite de Doamne ca sa stiu cine L-a creat, dar stiu ca ne este bine ca exista si ca ne juta de acolo de unde este.
Patric inca nu intelege tot si este in perioada cu DE CE ?
Dar nu ma asteptam la aceste intrebari
Va pup dulce DanaR
Raspunsuri
Raluca spune:
Ei Dana, te-a prins...din pacate nu te pot ajuta ca ....n-am raspuns. Daca-l gasesti spune-ne si nou ca deja am inceput si noi cu CE-I, DE CE si e jale cand tre' sa dau raspunduri...
Raluca si Ilinca
mirelam spune:
Daca tot suntem la capitolul intrebari fara raspuns...Andrei ma tot intreaba nedumerit ce fac oamenii dupa ce mor.
Aaaaa si apropo...sa va povestesc o chestie haioasa dar in acelasi timp cam sinistra:
Tot zicandu-i eu ca oamenii mor cand sunt batrani (idealul, normal), intr-o zi, intreband-o pe mamaie cati ani are si mamaie spunandu-i: eee mamaie sunt batrana, el a intrbat-o nedumerit: Pai daca esti batrana de ce nu mori?
, care de ziua femeii implineste 5 anisori
DanaR spune:
Adevarul este ca sunt asa de intelepti uneori copilasii nostrii...
Sa va mai scriu una, in completare... Una din rugaciunile de seara se termina cu : ...pana la sfarsitul vietii mele... si intrebarea de rigoare: Cand e sfarsitul vietii mele? Dar asta in fiecare seara, si nu cumva sa primeasca un alt raspuns. Desigur ca raspunsul este: Cand ai sa fii tu batran! Poate ma trezes si eu cu aceeasi intrebare ac si fetita ta Mirela.
Va pupa dulce DanaR
Rodica spune:
Copiii mei au trecut de faza "de ce" !
De fiecare data cand intrebau ceva am incercat sa le spun adevarul, mai pe intelesul lor, dar numai adevarul.
Deci : Cine l-a nascut pe Doamne-Doamne? - Mama lui, Fecioara Maria! Uite aici in icoana...
Un exemplu din DE CE-urile lui Andrei:
De ce opreste masina? -Ca sa coboare oamenii! De ce sa coboare oamenii? Pt. ca se duc acasa la ei! De ce se duc acasa la ei?- Ca sa manance ca le e foame!.De ce le e foame?- Pt ca au muncit pana acum! De ce au muncit?- Ca sa castige bani! De ce sa castige bani? -Ca sa cumpere de mancare.......si asa ma intreba la fiecare statie pana cand am inceput sa-l intreb eu... si pe urma sa-i spun :pai daca stii de ce mai intrebi.
Partea buna la toata povestea asta e ca stie cum se leaga faptele si face lanturi de astea logice de ....te da pe spate!
DanaR spune:
Draga mea, nu ai inteles. Pe micutul Isus stim ca l-a nascut Fecioara Maria dar pe Doamne - Doamne adica pe bunul Dumnezeu cine l-a nascut. Asta era intrebarea...
Va pupa dulce DanaR
Rodica spune:
Ba am priceput, dar cand nu stiu ceva ii abat atentia cu altceva poate mai interesant. Problema e daca insista....
Pe curand, R