Testul HPV
Buna!
Vreau sa va spu pe scurt istoria mea ginecologica.
Am facut 2 citologii care ambele, in locuri diferite, au iesit cam proaste , adica cu diskarioze. Am facut tot felul de investigatii, am cautat Chlamidia, Ureaplasma, am descoperit un streptococ pe care l-am tratat, la consult , si apoi la colposcopie medicu a zis ca totul e OK, in schimb eu sunt f. stresata si parca nu pot sta cu mainile in san.
As vrea sa imi caut HPV, desi acum 3 ani cand am avut o displazie, testul a iesit negativ. Mentionez ca atunci rana de pe col a fost vizibila chiar la un simplu control, Iar PAP-ul atunci era OK, rana aceea am tratat-o prin ERAD. Unde as putea sa fac aceste investigatii?
Ce alte analize imi mai recomandati?
Un laborator de incredere (sau un medic anatomopatolog ) pentru cel de-al treilea PAP?
Oricum m-am hotarat la un tratament naturist si apoi voi cere si parerea altui ginecolog.
Va multumesc,
Raspunsuri
Koky spune:
Pe vremuri erau niste ovule vaginale extraordinare, CARPICON, cu tot felul de rasini in ele, f bune cicatrizante. Nu mai stiu daca se gasesc...
Koky, mama de doi super bebici
gologanii spune:
Am citit mai demult despre diversele tipuri de HPV pe care le-ati depistat. Cum le-ati depistat? Unde se face acasta analiza si cat costa?
Please,
madalinad spune:
stiu ca se facea la un moment dat la sp. babes sau la inst.de virusologie de alaturi (la baba novac). de preturi nu stiu nimic...
madalina
SIMONABB spune:
testul HPV se face la cantacuzino si costa 2.400.000 lei
http://community.webshots.com/user/simonabb
alinusha06 spune:
fetelor ce ma fac?am facut papanicolau pt ca de obicei fac investigatii dar acum rezultatul este acesta
: -satisfacatoare pt evaluare
-caracterizare generala :modificari celulare benigne
-modificari reactive asociate cu:inflamatie
-evaluare hormonala:pattern hormonal compatibil cu varsta si anameza
-citodiagnostic babes -papanicolauclasa:pap 2 suspiciune de infectie HPV,rog repetare peste o luna ,frecvente celule cianofile si mai departe nu inteleg,dar doctora mi-a recomandat sa facem citologie in mediu lichid cu tipaj viral iar maine dim am programare pt HPV din cunostintele voastre ce imi puteti spune despre interpretarea testului,sunt tare disperata.
la secretia vaginala in afara de candida nu au fost alte modicari,va multumesc mult si astept raspuns
sanatate
oprescu
oprescu
mada101 spune:
Cu siguranta ar tb sa mergi la un doctor sa iti de a un tratament. Din cate stiu eu pap 2 nu e f grav, adica se poate trata.
Sper ca te am mai linistit.
pupici
mada
nikole spune:
Eu stiu ca PAP1 SI PAP2( luate independent ) sunt ambele f normale ,nu inseamna nimic rau.Eu de ex am avut mereu, de la 19 an si pana acum recent PAP1.Am o prietena careia mereu i-a iesit pap-ul 2, medicul spunand ca e totul normal.
31+
vacanta Brasil
foto burtik
Sea Paradise
alinusha06 spune:
ce sa fac?
am facut testul de depistare hpv si am risc crescut nu stiu ce tulpini dar oricum tratamentul este acelasi ,am facut si o colposcopie si am o rana pt care dr popa anca mi-a recomandat excizie iar dr parvu ioan ERAD iar acum una peste alta sunt si insarcinata si v-a trebui sa fac intrerupere- prima de altfel.
A mai trecut cineva prin o situatie asemanatoare?care este mai eficienta excizia sau ERAD?pe mana cui sa merg in continuare amandoi mi s-au parut ok,in plus cu dr parvu am nascut acum un 1 an.
Sunt cu moralul la pamant,astept parerile voastre.
sanatate multa
flori
XIO spune:
Sunt doar 4 tulpini raspunzatoare de cancerul de col , dintre care 2 sunt frecvente , celelalte foarte putin active.
Daca era ceva grav presupun ca iti spunea doctorul.
In legatura cu dilema celor 2 proceduri...eu as cere inca 2 opinii.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos