noua propunere legislativa ??

noua propunere legislativa ?? | Autor: roxanal

Link direct la acest mesaj

Proaspetele mamici vor primi 8 milioane lei lunar
In perioada pregatirii alegerilor anticipate, Guvernul a renuntat la ideea de a reduce alocatia pentru mame. Executivul vine acum cu alte trei variante. Oricare din ele va fi adoptata, mamicile care au vechime in munca vor primi de anul viitor 8 milioane de lei pe luna. Viitoarele mamici pot sta linistite! Guvernul nu mai vrea sa micsoreze cu circa 5 milioane de lei indemnizatia pentru cresterea copilului de pana la 2 ani. Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei (MMSSF) a prezentat ieri un nou set de propuneri. Potrivit lui Mihai seitan, secretar de stat in cadrul MMSSF, prima din ele prevede mentinerea actualelor reglementari legale, cu acordarea alocatiei de 7,8 milioane de lei, dar schimbarea sursei de finantare. A doua varianta propune plata unei indemnizatii de 8 milioane de lei pentru mamele cu o vechime de cel putin 12 luni anterioare nasterii si a unei alocatii de sprijin de 2 milioane de lei pentru celelalte persoane neasigurate in sistemul de stat. in aceasta varianta, mamele care decid sa se intoarca la lucru inainte de expirarea perioadei de concediu vor primi un sprijin de 3,3 milioane de lei, pe langa veniturile de la locul de munca. Ultima propunere vizeaza instituirea unei alocatii universale de 2 milioane de lei pentru copiii de pana la 2 ani, urmand ca persoanele asigurate de cel putin 12 luni sa incaseze in plus o indemnizatie de 6 milioane de lei. si in aceasta varianta, mamele care se intorc la munca primesc o prima de stat de 1 milion de lei pe langa salariu. "Vom alege in cel mai scurt timp una din variante, aceasta urmand sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2006", a precizat Mihai seitan.

Roxana Lilea,mama Mariei 4 ani si ceva

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Foarte frumos, dar din pacate "pute" de cat de ideala este solutia. Ar fi bine dar ministerul de finante nu s-a pronuntat. E misto sa zic eu ca o s-o cadorisesc pe maica-mea cu multi bani dar asta asa fara sa-l intreb si pe sotul meu daca are de unde si daca nu are de dat in alta parte...

Andreea mamica lui Filip Stefan
Pozici cu Filip
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53375" target="_blank">Cum s-a nascut Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

da, daca o vor aproba..in forma actuala..da...am dubii de la un timp

Roxana Lilea,mama Mariei 4 ani si ceva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Cu foarte putina vreme in urma guvernul a venit cu niste propuneri relativ la veniturile mamicilor de si-au pus in cap toata presa si opinia publica, astfel incat in cateva zile au retras proiectul. Acum, cand se preconizeaza o campanie electorala la orizont, aceeasi insi vin cu lapte si miere. Poate guvernul viitor isi va da seama ca nu are fonduri pentru asa ceva, cine stie ?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

pai si reglementarea pentru copii nascuti incepand cu 1 ianuarie 2004 tot "electorala" a fost/este.

oare se cheltuie mai putin decat daca ramaneau la 85% din venitul fiecareia?

astia se vor si liberali, dar si cu legi "populiste", de egalizare...

Good friends are like stars........You don't always see them, but you know they are always there...

Cristina & Vlad (23 septembrie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

quote:
Originally posted by herra

pai si reglementarea pentru copii nascuti incepand cu 1 ianuarie 2004 tot "electorala" a fost/este.

oare se cheltuie mai putin decat daca ramaneau la 85% din venitul fiecareia?

astia se vor si liberali, dar si cu legi "populiste", de egalizare...

Good friends are like stars........You don't always see them, but you know they are always there...

Cristina & Vlad (23 septembrie 2004)

nu, sunt chiar liberali, dar s-ar fi iscat o mare discutie si cu 85% din salariul fiecareia...pentru ca sunt mult mai multe persoane care au sal. mai mic...eu stiu ca voiau sa o incurajeze pe mamica sa mearga la servici, fiind in vigoare si legea care iti permite sa pleci de la servici sa alaptezi, in ideea ca in UE nu exista concediu platit de 2 ani si nu va mai exista probabil nici in R. dupa aderare...pb.e ca e mai greu sa se dezvete lumea de cei 7,8 mil.pe luna...

Anca si Alexandra (10 nov.2003)

http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana

http://www.magnetoterapie.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

totusi era bine cu 85% din salar, era o chestie reala. Nu mi se pare real ca o femeie care a cotizat dupa salar minim, sa inceapa sa faca in prostie copii numai pt. 8 milioane, ca sa traiasca bine 2 ani, iar dupa aceea ce se intampla cu copiii? Mamele lor o sa-i creasca din 3 milione, cat aveau salar inainte de nastere??? Daca ar fi din nou cu 85%, fiecare si-ar face calcule altfel, decat acum. Iar daca se dau bani la mamele care nu lucreaza, nu vreau sa par rasista, scuze, dar se stie ce categorii vor fi favorizate.

Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002
http://community.webshots.com/user/gabibarta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Cred ca am mai scris care este orientarea actualului guvern. Grupul tinta sunt copiii nu mamele sau tatii sau tutorii. Principiul este ca orice copil sa aiba o asigurare sociala, el copilul, oricare ar fi de oriunde ar proveni. Parintii sau tutorii care social discutand sunt apti de munca nu vor mai fi asigurati social decat extrem de putin pe perioada in care sunt apti de munca. Formele de protectie sociala la nivelul persoanelor apte de munca se va reduce drastic ele rezumandu-se doar la cazuri medicale caracterizate prin regim de urgenta ceea ce presupune spitalizare si tratament specific. In rest pentru afectiuni temporare care nu afecteaza in mod drastic capacitatea de munca asigurarile vorspune "da exista dar e neglijabil". Pentru incapacitate de munca in schimb ca e datorata batranetii sau unui handicap fizic, mental etc etc. asigurarile vor avea toata orientarea grupul tinta fiind tocmai cei care in mod real nu mai au cum sa isi asigure un venit din munca pentru conditii reale, obiective. Pe scurt ideea va fi ca pentru a supravietui trebuie muncit efectiv. Nimeni nu va fi obligat sa munceasca insa nu va avea incotro.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Cre' ca guvernul n-are tinta buna... El tinteste la copii, si cand colo va nimeri cu totul altceva!
PS Eu vreau sa nu se mai dea la nimeni nici o indemnizatie de crestere de copil, sau alocatie sau cum ii zice. Sa faca copii numa' cine poate si gata! Cine poate sa ii creasca, vreau sa zic!
Si se termina in felul asta orice discutie.

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea
Eliza de 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Dintr-o extrema in alta. In mod normal nu este firesc sa nu se tina cont de posibilitatile sau imposibilitatile unei persoane de a-si asigura cele necesare. La urma urmei suntem oameni si traim intr-o societate. Dar in ce masura sunt asigurate toate acestea deja definesc o politica socio-economica. Ea este grevata nu numai de concepte ci si de capacitatea sociala de a rezista sau nu acelor planuri.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cori2005 spune:

@gabibarta
"totusi era bine cu 85% din salar, era o chestie reala. Nu mi se pare real ca o femeie care a cotizat dupa salar minim, sa inceapa sa faca in prostie copii numai pt. 8 milioane, ca sa traiasca bine 2 ani, iar dupa aceea ce se intampla cu copiii? Mamele lor o sa-i creasca din 3 milione, cat aveau salar inainte de nastere??? "

Eu cred ca daca faci 4 copii din doi in doi ani cite unul, vei avea parte de 96 milioane de lei pe an, timp de 8 ani.
Adica 768 de milioane.

Ai avea cu ce sa-ti cresti copiii, nu ?
Si daca ai minte pui si deoparte...

Mergi la inceput