Soacra mea vrea sa se mute cu noi
![](images/user_woman.png)
Sa va spun in cateva cuvinte ce ma macina.
Acum 6 ani socrii mei s-au mutat la tara, intr-o comuna langa Bucuresti si ne-a lasat pe noi singuri. Asa au vrut ei, nu i-am sfatuit si nici nu i-am obligat noi.
Acum 2 ani a murit socrul meu si soacra mea sta acum singura.
Este foarte aproape de Bucuresti, facem cam 15 minute pana acolo si sotul meu se duce foarte des la ea. O ajutam cu bani ca nu se descurca cu pensia, etc.
Dar acum nu mai vrea sa stea acolo, vrea sa vindem casa si sa se mute cu noi. Noi nu suntem de acord sa se mute cu noi. Nici eu nici sotul meu. Sotul meu ma intelege si stie ca nu putem sta impreuna in aceeasi casa.
Dar tot insista.
Spuneti-mi va rog, voi cum ati face in locul meu?
E musai ca pe unul din parinte, daca a ramas singur, sa trebuiasca sa-l iei sa stea cu tine si familia ta?
Raspunsuri
nastasie spune:
eu una nu m-as muta pentru stiu cum e sa nu te intelegi cu soacra.noi am rugat-o sa vinda apartamentul ei sa ne dea si noua o parte din bani sa ne luam casa si a spus ca ea nu vinde casa dar sa venim sa stam cu ea.nici nu s-a pus problema nici din partea mea si nici din a sotului.la fel este o femeie dificila.mai bine as sta cu chirie.acum nu stiu cat de rau te intelegi cu ea(in czul meu nu vb cu ea de vreo juma de an) si nu as accepta.trebuie sa te gandesti ce e bine pentru tine si pentru familia ta, pentru linistea familiei tale.bafta multa
albumul meu
poze noi
la plajaAdriana &
Razvan(01.11.2004)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Kehleyr/Kehleyr.jpg)
Kehleyr spune:
Nu, nu gandesti gresit. Mai ales daca si sotzul este de acord cu tine, nu ai de ce sa te simti vinovata in nici un fel. Normal ca este frumos si bine sa o ajuti, sa o vizitezi, dar nu sa o iei cu tine in casa. Nu ceda!
Poate ca o alta solutie ar fi sa se mute inca si mai aproape de voi. Poate chiar ii este frica la tara sau urat singura. Ati putea sa ii cumparati un apartament sau o garsoniera in oras, in cartier cu voi.
Luminous beings we are, not this crude matter.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ramonika/Ramonika.jpg)
Ramonika spune:
pai depinde foarte mult pe al cui nume este apartamentul in care stati voi. ca daca e pe numele ei, e cam nasol. nu puteti decat sa o convingeti voi singuri sa nu vina, desi ar avea tot dreptul.
sau daca zice sa vina ea in apartamentul vostru, ziceti-i ca mergeti voi in casa in care sta ea acuma.
Ramonika
![](amoras.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)
Cei trei muschetari
![](coreografie.gif)
![](bibe.gif)
Omul traieste pentru bunastarea pisicii...
issis spune:
mirelam viitorul nu poate fi roz cu soacra in casa...desi ar trebui s ane gandim ca fiecare dintre noi va ajunge la o anumita varsta, poate singura si vom cauta ajutor la copiii nostri...Dar apar probleme inevitabil in orice familie intre soti sau intre parinti si copii..cu atat mai mult intre soacra si nora! sa fim seriosi, va puneti paie in cap!
daca isi vinde casa de la tara poate isi poate lua o garsoniera, ceva, iar voi o puteti vizita oricand, o puteti ajuta, dar atat!
Mama mea este soacra mare la randul ei...si se straduieste din rasputeri sa-si ajute baiatul si familia lui dar face tot posibilul sa nu-i deranjeze iar daca ar ajunge in situatia asta sunt sigura ca nu ar accepta ea , chiar daca i s-ar propune, sa stea cu ei. Dece ? pentru ca le doreste tot binele din lume si stie ca orice persona aduce probleme in plus intr-un cuplu, oricat ar fi ea de binevoitoare.
asa ca...nu renunta la dreptul tau de a spune nu, dar...fa tot posibilul sa nu-ti intorci sotul impotriva ta!
delsim spune:
Nu accepta.Daca nu va intelegeti ar deveni un calvar viata voastra.Stim toate cum sunt batranii si mai ales soacrele. E o idee buna asta sa cumparati o garsoniera pentru ea, din banii de pe casa,desi cred ca va fi mai scumpa totusi.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/buli/buli.jpg)
buli spune:
ideea lui Kehleyr mi se pare cea mai buna.
cumparati-i ceva in apropiere de voi.
daca ea n-a stat la tara toata viata si s-a mutat abia recent s-ar putea sa-i fie foarte urit singura acolo.
olim spune:
Draga mea si eu sunt de parere ca ar trebui sa ii cumparati ceva in oras, ai putea sa incerci in zona unde a stat inainte, ca poate mai are cunostinte, cat ca sa stea aproape de voi, dupa aia o sa o ai toata ziua la tine.Eu am ramas fara mama, iar dupa ce a trecut doliul i-am cautat tatalui meu pe cineva, pe care sa o streseze, nu pe mine.Vorbeste si cu sotul tau.
Si asta ar fi o optiune, dar daca este ca soacra mea atunci nu o suporta nimeni.
Oricum nu face greseala sa te muti cu ea.
Oricum multa bafta.
n/a spune:
Scumpa, cineva a atras atentia asupra unui aspect: pe numele cui este casa in care stati voi acum? Pentru ca daca este pe numele ei, iar ea vrea motz sa vina sa stea acolo, nu o sa scapi de ea asa usor.
Daca e pe numele vostru, mai adaugi un punct la linistea ta.
Ce ma bucura cel mai tare este ca sotul tau este de acord cu tine. Fii atenta sa ramana tot asa...ca daca nu, va fi jale...
NU e bine sa stai cu socrii, indiferent de situatie... Oricat de buna ar fi relatia, tot vor aparea discutii...INEVITABIL!
Daca veti vinde casa ei, nu cred ca v-ar ajunge banii pentru o garsoniera in Bucuresti...poate doar pentru una confort III (insa nu bag mana in foc!).
Parerea mea este sa il pastrezi pe sotul tau de partea ta, sa o vizitati cat mai des (asta daca e se poate si aveti timp), sa o ajutati cat puteti, dar nimic mai mult. Nu e un capat de tara daca sta singura...mai ales ca e la 15' de mers cu masina... Nu ai de ce sa te simti vinovata. E dreptul tau sa iti doresti sa stai intr-o casa numai cu sotul si copilul tau (sau copiii?). Nu renunta la acest drept!
Pupici.
anella spune:
Tu oricum stii raspunsul la framantarile tale dar totusi iti spun si eu acelasi lucru ca si celelalte fete:cuplurile au dreptul sa stea singure si nu numai dreptul,e pur simplu o necesitate pt a se putea dezvolta ca o familie armonioasa.Inteleg si o femeie care a ramas singura la batranete,si nevoia ei de a fugi de singuratate e normala dar e o dovada de egoism sa-ti rezolvi tu(adica ea)problemele facandu-i pe altii sa sufere.Ea ar trebui sa-si dea singura seama ca nu-si are rostul in casa voastra decat in vizita.
Trebuie sa o ajutati si pe ea dar si voi sunteti importanti.Bafta!
cristiama spune:
Mirela,
Cred ca glumesti: sa vrei de buna voie sa stai cu soacra!
Doua femei in bucatarie, sa vii acasa si sa gasesti mancare gatita, pe gustul ei, frigiderul aranjat pe gustul ei, discutii de genul de ce cheltui atata pe haine, uite iti dau eu bluza mea de 25 de ani care arata ca noua!
Si oamenii la batranete incep sa aiba hachite, tabieturi.
Eu nu intrevad nici o posibilitate sa va intelegeti bine.
Indiferent pe numele cui e casa daca tu ramai ferma pe pozitii si spui ca NU stai cu ea nu are ce sa faca!
Iti doresc succes in ati apara ferm pozitiile!