Oua/saptamana la 2 ani si ceva
Cate outze fierte se pot da pe saptamana unui copil de doi ani si ceva,fara sa fie prea mult?Ce spun cartile?Mercic anticipat pentru raspunsuri.
Lia&Andrew
Raspunsuri
vilma spune:
Draga Lia, la noi treaba e cam gri, in sensul ca Anca nu mananca oua fierte. Deci nici nu se pune problema de "cate" oua mananca pe saptamana. Dar mananca oua incorporate in budica, clatite, sau crema de branza de vaca cu ou si cu zahar (rar, probabil o data la 2 saptamani...). Cantitatea nu pot s-o estimez, dar sunt sigura ca oferindu-i papa diversificata isi ia ea ce are nevoie....
Hai ca am raspuns de m-am rupt, te-am bagat ceata..:-)).
Va pupam,
Vilma si Anca
Misilicu spune:
Draga Lia,
Eu am citit ca dupa primul an nutritionistii recomanda sa se dea 2-3 oua pe saptamana. Eu am o fetita de trei ani si patru luni si ii dau de doua ori pe saptamana oulet. Monicutei ii plac foarte mult outele de prepelita si ii dau cate trei-patru fierte. Am citit ca sunt foarte sanatoase pentru ca au mai putin colesterol decat outele obisnuite.
Mihaela si Monicutza
MariaM spune:
Eu,,,ii dau lui Vladut(1.5 ani), de 2 ori pe saptamna, in piure, in mamaliguta...fiert..pur si simplu..., iar dupa aceea ce isi mai ia el din budinci, chec, si altele..
te pup
Maria
Emilia spune:
Draga Lia,
cartile spun un ou la doua zile.
Adi al meu spune insa ca vrea in fiecare zi... Are saptamani in care manaca si cate doua oua pe zi, altele in care nu mananca deloc. Ce pot sa-i spun cand se aseaza in fata frigiderului si spune ca vrea ou? "Ou" este unul din primele cuvinte invatate. Dar baietelul meu are un mod mai ciudat de a manca si eu a trebuit sa ma adaptez...
Sanatate multa!
PS In ultimul numar al revistei MAMI este tratat oul. Este un articol interesant.
iuliacm spune:
Si eu am citit pe undeva ca pot fi date 2-3 oua pe saptama dupa varsta de un an.
Al meu ar manca numai "ou ochi" si "ou la cutie" (adica fiert moale) daca ar fi dupa el.
Intr-adevar in ultimul numar al revistei mami este o pledoarei pentru oul in alimentatie dar de acolo reiese ca se poate da cate un ou pe zi!!! Mi se pare cam mult.
Eu incerc sa limitez la 2-3 oua pe saptamana.
Mihaela, buna idee cu oualele de prepelita. Interesant. Am sa incerc si eu sa-i dau ca-s mai sanatoase decat cele de gaina.
Iulia
Lia spune:
Fetele,multumesc mult pentru raspunsuri!
Vilma,la noi treaba e gri de-a binelea.Iepu' nu vrea sa manance nimic in principiu(in afara de "pia"(paine goala),rosii,portocale,banane si un singur fel de iaurt.Trist,este?
Da' nu conteaza ca nu vrea,ca tot mananca.Oul il fierb,il maruntesc si-l pun in spaghetti cu carne,sau in alte feluri de mancare care-i plac oarecum.I-am dat in ultima vreme cate 4-5 oua pe saptamana si ma gandeam ca nu cumva in entuziasmul meu creator sa fi sarit calu'....
Mihaela,buna ideea cu ouale de prepelita.mercic.
Emilia,daca poti,te rog scrie-ne in linii mari ce scrie despre oua in revista Mami.
Lia&Andrew
carmenp spune:
De 2-3 oua/saptamina stiu si eu; dar ce te faci cind se trezeste in fiecare dimineata la 8.00 si te-ntreaba "une-i ouuu?"??. Al meu cam asa face...
Carmen si Ionut
zizee spune:
Lia, in Belgia a fost acum citiva ani o campanie impotriva execsului de oua. Se spunea ca nu se recomanda mai mult de 2 oua/saptamina. era vorba de adulti, pe vremea aia nici nu ma interesau subiectele legate de copii.
Asadar: daca max. 2 oua/saptamina pentru un adult, cite poate sa manince un copil??? Asteptind sa mergem din nou in be unde il voi intreba pe pediatrul lui Snoopi, eu i-am dat cite unul doar, pina acum (Snoopi are 15 luni). Pina una-alta si Snoopi e ca si Iepu al tau: ar minca doar piine goala si iaurt si rosii cu zeama de lamiie (din salata mea) :((
anaid spune:
Am citit mai multe articole pe tema asta si se pare ca in ultimul timp parerile sunt unanime: cantitatea mare de colesterol din ou poate fi nociva pentru adult, dar nu si pentru copil, pentru ca este utilizat in procesul de crestere. Deci copiii nu fac ateroscleroza, ci folosesc in scop util colesterolul din ou (si din alte alimente). Aceasta regula este valabila si pentru unt, smantana, lapte integral, care asigura un plus de energie copiilor. Pana la 1 an i-am dat Oanei cam 3 galbenusuri/saptamana, iar de la 1 an papa oul intreg, taiat cubulete, cam 5/saptamana. Ii place foarte mult oul. Se pare ca dupa 1 an COPILUL (nu si adultul, varstnicul) poate manca 1ou/zi fara nici un fel de riscuri.
Lia spune:
Zizee,la cantitatea mare de colesterol existenta in ou(albus mai ales),ma gandeam si eu...Dar pe de alta parte,oul e un aliment complet...
Referitor la faptul ca nu vrea sa manance nimic,eu sper ca in aprilie,cand mergem in tara, maica-mea va avea mai mult succes si va reusi sa-l obisnuiasca sa manance cu placere mai multe feluri de papica...
Poate ne povestesc fetele mai multe despre ce spune revista "Mami" pe tema asta...
Lia&Andrew