Buna, va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns.
Cumnatul meu, are o fetita din prima casnicie, in varsta de 8 ani, careia ii plateste pensie alimentara.
Intre timp, el s-a recasatorit, si are din a doua casnicie, un baietel de 2 ani.
A cerut ca pensia sa fie in cota procentuala.
A anuntat in instanta cu dovezi ca mai are un copil in intretinere.
Cum se calculeaza pensia la doi copii?
Am in fata adeverinta lui de salariu recenta.
Total brut 13.892.300
Baza calcul pentru CAS 13.892.300
Contributie CAS 9,5% 1.319.769
Somaj 1% 71.974
CASS 6,5% 903.000
VENIT NET 11.597.557
BAZA CALCUL IMPOZIT 8.625.000
Impozit 1.380.000
SALARIU NET 10.217.557
In acesta luna i s-a retinut pensia alimentara in valoare de
2.199.800
E corect? La servici nimeni nu-i da nici o informatie, lui i se pare incorect, tinand cond ca mai are un copil.
El crede ca in loc de 1/4 cat platea inaintea nasterii celui de-al doilea copil,ar trebui sa i se opreasca 1/6.
Va rog o parere...
Multumesc!
DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
POZE CU NOI
Sotul meu are o fiica din prima casatorie. In momentul in care s-a nascut fiul nostru avea o pensie de intretinere maxima, fixata la 33% din venitul lui net.
Dupa ce s-a nascut fiul nostru, instanta a hotarat o cota de 13,5% (a depus actul de nastere al copilului).
Mama fetei nu a fost multumita la momentul acela (de altfel aveam o relatie foarte buna, dar a cedat sfaturilor unor "binevoitori") si a facut o noua cerere in instanta, pe motiv ca...eu castig mult mai mult fata de ea, asa ca pentru copilul ei e nevoie de mai multi bani din leafa tatalui. Atunci instanta a avut o hotarare mai ciudata: a fixat o suma fixa, care reprezenta circa 7% din venitul sotului meu, asadar mai putin decat initial. Si asa a ramas pana la sfarsit, adica pana si-a terminat scoala, conform hotararii judecatoresti, chiar daca leafa lui a crescut intre timp de mai multe ori.
Asta este.
Eu stiu ca maximum este de 33% din venit, care se imparte la toti copiii. Cred ca un avocat va lamureste cel mai bine insa.