Bebelusi de ianuarie - februarie 2005 (33)
Raspunsuri - Pagina 12
Amaya spune:
m-am uitat pe schema si nu e reteta...mi-a mai revenit sufletul, fiindca in ultimul timp parca ma senilizez pe zi ce trece, uit de la mana pana la gura...
Oana si bebe Andrei (18.02.2005)
aurelursu@k.ro spune:
Fetelor, fetelor, nu dati danone copiilor. E plin de produsi chimici. Va spun din surse sigure sigure. Acu alegerea e a voastra.
Iaurtul campina e foarte bun ( e testat) si lacta e bun. Va mai zic maine care sunt in regula.
Stefan seamana cu Alexandra Corneliei. Adoarme in pat singur dupa ce se foieste vreo 30 de mInute. Si se "plimba" in tot patul.
Amaya, acu multe retete pt bbi de 5,6 luni nu prea sunt.Mie pediatra mi-a zis ca ramane supa sau piureul (depinde ce prefera bb) imbunatatit cu carnitza, ou (dupa 6 luni), branzica (daca ii place) si masa de fruct(piure de fructe cu biscuit , cereale, branzica plus laptic minim 500ml.
Iaurtul pe la 6.5 luni-7. De la sapte luni poti sa diversifici menu ul. Io am o carticica cu retete sa imi zici daca vrei sa ti-o trimit. E luata tot de pe forum.
pupici
tomasa spune:
Subscriu si eu la ce au scris Danele si Gabi in legatura cu Danone. Si eu stiu ca nu este bun, in sensul ca nu este iaurt sau nu ce se intelege in mod traditional prin iaurt. Eu NU ii voi da copilului meu.
Tocmai citeam azi intr-o carte americana despre alimentatie (Super Baby Food) cat este de sanatos cartoful copt. Cica se poate da si ca prim aliment copilului:
"cooked sweet potato is another favorite very healthy first food. It is highly nutritious and rich in vitamin A. This is a great first food even for your 4-month old baby, if you don't wish to start her out on processed baby cereal." Asa ca, Witchie, esti in ton cu cele mai sanatoase tendinte alimentare
. Eu sunt de parere ca cel mai bine este sa ne urmam instinctele in privinta diversificarii. Si sa ne informam, fireste dar se mai poate merge si pe feeling.
V. Erica, ce-ti pasa de ce zic prin parc? Bravo tie ca ai ales sa-i dai ceva sanatos. Eu numai cu gandul la Danonino
, am incercat o data in sarcina si nu as mai putea repeta experienta pt. nimic in lume. Celelalte recunosc ca-mi plac la gust dar instinctul imi spune ca nu sunt sanatoase.
Crinuta, eu ii voi da lui Tudor iaurt cu bifidus, marca Prodlacta. Tot cu el ii voi face si branzica de casa.
Imi pare tare bine ca ai revenit cu vesti despre voi Cornelia.
Amaya, branza o poti face adaugand intr-un l de lapte din comert 8 pastilutze de Ca, asta e reteta clasica. Sau adaugand atunci cand fierbe laptele (il dai la o parte de pe foc si imediat adaugi) un pahar de 200 gr. iaurt. Sau adaugand cateva picaturi de lamaie si amesteci pana se taie. Faci si tu cum ti se pare mai sanatos. Si il poti scurge intr-o strecuratoare mica (care are gauri mici adica). Cu alte retete eu deocamdata nu te pot ajuta ca suntem incepatori. Stiu doar teoretic din ce m-am informat, practica ma omoara
.
Tomasa, fericita mamica a lui Tudor
baietelul meu minunat
la mare
papacim
tomasa spune:
Crinuta, ti-am ramas datoare cu un nr. de telefon dinainte de plecarea mea in vacanta: 3323310 si intrebi de Dna. Funieru, ca prima optiune. In caz ca ea nu este poti vorbi cu Bogdan Funieru. Ii spui ca suni din partea Dnei. Iordache. Asta bineinteles daca nu ai rezolvat intre timp.
V. Erica, am mai vrut sa-ti spun ca am auzit si eu chestia cu zgarcenia, desi nu imi era mie adresata (pt. ca eu nu incepusem diversificarea pe atunci). La asta as raspunde oricui ca eu am ales sa-i dau copilului meu ce este mai sanatos nu ce este mai scump.
baietelul meu minunat
la mare
papacim
BDana spune:
Crinuta, am vazut ca esti prima in topul celor mai activi membri. 
Mamica Dana si un bebe Cristi (13.01.2005).
Poze
Amaya spune:
Gabiu, multumesc...as vrea si eu carticica, daca se poate...adresa mea este acasa@mediasat.ro
Tomasa, multumesc, probabil ca pe maine o sa fac si eu branzica.
In alta ordine de idei, voi faceti exact cantitatea de supa - piure de legume pe care o mananca bb sau mai mult? Este ok sa punem la congelator in recipiente mai mici si sa o folosim?
va multumesc mult...hai ca azi a fost ziua intrebarilor pentru mine...ce mai, sunt ca un copil fugit de acasa...
Oana si bebe Andrei (18.02.2005)
V. Erica spune:
Tomasa, pai nu-mi pasa.
Eu nici nu ma mai obosesc sa le raspund de ceva vreme... Aleia care mi-a zis de zgarcenie nu i-am raspuns pt ca n-avea rost. Cred c-ar fi holbat ochii cat cepele daca i-as fi spus ca pt. ca baiatul meu dau 70.000/1 kg de zahar bun, pe miere, ulei bun si alte alea nici nu mai fac socoteala... oricum mult mai mult decat cheltuie ea...
Dana, Eric (27.01.2002) si Ruxi (10.01.2005)
V. Erica spune:
Amaya, ref. la cant. de supa eu uite cum fac: rad cativa morcovi, cativa pastarnaci, radacini de patrunjel, telina, ardei le amestec bine si portionez cate 1 pumn, il pun in folie si-l pun la conge. Zilnic scot cate-o `doza`, adaug 1 ceapa, 1 cartof si verdeata, asezonez cu unt/ulei si sare,fierb, bleduiesc si gata pranzul. Uneori mai adaug 1 lta cereale sau branza.
In curand, pe la 7-8 luni, aceeasi baza, insa in loc de cereale sau branza, ii amestec intr-o zi galbenus de ou, in alta piept de pui...
Dana, Eric (27.01.2002) si Ruxi (10.01.2005)
crinuta spune:
Tomasa, m-am ramolit eu, tot ce se poate, dar nici sa ma bati nu mai stiu pt ce ti-am cerut nr asta de tel.
Eu am alta probl cu tine, stii tu care. Cand mergem?
Dana, da, din pacate sunt prima la activitate. Trebuie sa o las mai moale cu postatul, ca vad ca bat toate recordurile.
Crinuta si
Rayan
tomasa spune:
Termopanele Crinuta!
Iti zic eu cand merg n-avea grija. Deocamdata e matusa mea in concediu
de-aia nu ma duc ca n-am chef sa stau la usi.
baietelul meu minunat
la mare
papacim