Pasaport!!!

Pasaport!!! | Autor: Cary

Link direct la acest mesaj

Pasaportul meu mai este valabil INCA 1 an de zile,dar acum doresc sa pun in pasaport si pe copilul meu.
Copilul este MINOR si am inteles ca nu se fac pasapoarte individuale decat cu aprobarea Ministerului de Interne.

Asta inseamna ca:
-1- trebuie sa-mi fac un alt pasaport?
-2- mi se actualizeaza acesta,dar cu poza copilului?
-3- mai exista alta varianta???

Sper ca m-am facut inteleasa,multumesc frumos.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulianod spune:

Aceeasi problema am si eu. Ceea ce ma intreb este: fiind nascut in alta tara am inteles ca eu nu pot iesi cu el deci eu cu copilul meu in tara mea nu ma pot duce fara acordul sotului ba chiar prezenta. Iar daca eu vreau sa raman in tara fiul meu nu poate ca are alta cetatenie.... e absurd dar ce se poate face? parca nici nu l-as fi facut eu?
ce legi tampite!!!!!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Acum 2 luni, la Iasi, i-am facut copilului meu de 2 ani si jumatate pasaport separat. Nu ne-a trebuit aprobare de la ministerul de interne, pur si simplu am fost in audienta la comandant si i-am explicat situatia. E adevarat ca trebuie sa ai o motivatie ca sa accepte. Noi am spus ca locuim in strainatate, ca in curand vom primi rezidenta permanenta si ca Robert va calatori si cu bunicii, nu numai cu noi. Am dat si o declaratie la notar ca noi, parintii, suntem de acord sa aiba pasaport individual. Am mai incercat si cu un an inainte, dar comandantul de atunci ne-a respins cererea. Anul asta s-au mai schimbat treburile pe acolo si uite ca am reusit. Nici spaga n-a fost nevoie sa dam.

Cristina
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Robert, 14.12.2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Multumesc Cristina,dar eu nu am un motiv intemeiat ca sa fac separat pasaport copilului.
W-e placut tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Iulia,
Eu am nascut ambii copii in strainatate in perioada cind aveam rezidenta permanenta acolo.La Ambasada Romaniei mi s-a spus ca desi NU sunt nascuti in Romania, copii primesc automat cetatenia romana in cazul in care cel putin unul dintre parinti este cetatean roman.

Copilul tau are dreptul la cetatenia romana daca ai declarat LA TIMP nasterea la ambasada si ti-au eliberat certificat de nastere romanesc pentru copil.

Daca s-a depasit 1 an de la nastere si NU ai prezentat la Ambasada Romaniei actele traduse si (supra)legalizate ale certificatului de nastere strain+ o serie de alte acte(mie printre altele,mie mi-au cerut chiar certificat de casatorie ROMANESC DESI M-AM CASATORIT IN STRAINATE CU CETATEAN STRAIN)ei bine,...in aceasta situatie va trebui sa-i scoti certificat de nastere romanesc din Romania.Ceea ce inteleg ca se poate face si prin procura (adica imputernicesti pe cineva din Romania sa se ocupe cu eliberarea certificatului de nastere romanesc al copilului si ii trimiti toata duzina de acte respective...)

Din pacate asta necesita procedura judiciara si este dupa mine,o pierdere de bani si de timp.(astepti cu lunile deciziile curtii)
Nu sunt avocat insa m-am lovit de multe "belele"si am invatat din greseala in greseala pina la ...victoria finala!

Pe pasaportul romanesc vechi nu se mai inscriu copii deci va trebui sa faci un pasaport romanesc copilului,caz in care te poti deplasa oricind in Romania impreuna cu el.Alternativa asta este exclusa cind nu ai declarat in rastimp de 1 an de la nastere copilul si nu detine certificat de nastere romanesc.

Dupa ce am obtinut dubla cetatenie nu mai am nici un fel de probleme...Te-as sfatui sa ai rabdare si sa astepti pina primesti cetatenia straina daca se poate...

numai bine tuturor
Mariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EVA-DATA spune:

Ieri am depus actele pentru pasaportul meu(cel vechi expirase),in care i-am trecut si pe cei doi copii(3 si 9ani),am mers cu ei 120Km la Polit.Judeteana(SEIP)ca la noi in oras nu se primesc depunerile pt.pasaport cu copii.(...ca in Romania!!!)Initial vroiam sa le fac pasap.separat pt.fiec.copil,insa mi s-a spus ca trebuie sa cer audienta la comandant(...pt.ce?E dreptul meu sa fac pasaport copiilor,pt.asta sa cer voie?..ca in Romania!!!)Tot de la politie mi-au spus ca daca trec copiii cand fac pas.nou platesc o sing.taxa aprox.1mil,insa daca imi fac pasaport si apoi trec copiii platesc inca o data taxa!?Oricum am verificat si pe site-ul lor ce acte sunt necesare si la telefon,m-am pregatit cu toate,am dus copiii pe caldura,oboseala,stat la coada,iar in final sa-mi spuna ca le mai trebuie o copie dupa B.I.al sotului(care e plecat in strain.)Noroc ca mi-a lasat BI si l-am luat la mine pt.orice eventualitate.Asta ma deranjeaza in Romania:informarea insuficienta sau gresita,te pune pe drumuri,cand ar putea totul sa fie atat de simplu.

Eva,Cris si Cristinica

Mergi la inceput