Am fost la un control ginecologic si am fost diagnosticata cu colpita cu hoemophilis (asta inteleg eu ca scrie pe reteta), care mi-a cauzat si o mica rana.(destul de recenta)
Am inteles ca se transmite pe cale sexuala. Atat eu, cat si prietenul meu am fost foarte uimiti deoarece eu in ultimele relatii am folosit intotdeauna prezervativul, iar el nu a avut decat relatii stabile si niciodata nu a avut nimic.
mi s-a recomandat ca tratament doxiciclina, meclon si nidoflor.
Puteti sa ma ajutati cu mai multe date despre acest tip de infectie?Am inteles ca nu e foarte grava, dar nu reusesc sa gasesc informatii.
multumesc mult!
cata25
Ciao!
Ai reusit sa scapi de infectia asta dupa tratament? Si mie mi s-a depistat haemophilus si candida acum cateva zile si dr ginecolog mi-a dat zanocin si mie si sotului pt. hem. si ovule pt. candida, insa nu am inceput tratamentul cu antibiotic pt ca am si o inf urinara e.coli pt care trebuie sa iau tot antibiotic si inca nu stiu ce fel(trebuie sa repetam urocultura si sper sa isi faca antibioticul efectul pt ambele infectii).Am inteles totusi,de pe net,ca se poate tansmite si prin bai comune, piscine,lenjerie comuna , nu numai sexual, (ca nici la noi nu se pune problema ca am fi luat-o asa).Altceva nu stiu despre asta; si eu as fi curioasa cat de grava este si daca este posibil sa reapara, mai ales ca incercam sa facem un copil. Dr. mi-a zis sa mergem amandoi dupa tratament pt lama. Spune-mi si mie te rog, daca afli ceva si rezultatele dupa tratament.Multumesc! Carmen