Sarcina de la A la Z
Mi-a luat foarte mult timp sa ma hotarasc unde sa postez si cred ca voi, cele cu burtici, sunteti cele mai in masura sa ma sfatuiti. Vreau sa am un bebe, si asta cat mai curand, dar inainte de toate as vrea sa stiu ce trebuie sa fac inainte de conceptie ca sa nu dau gres... Am auzit ca trebuie sa fac analize, sa iau acid folic... Dar eu nu am nici macar un ginecolog la care sa ma duc la consultatie... Ma poate ajuta cineva cu cateva sfaturi, asa, pentru primii pasi... Repet, nu vreau sa fac o greseala si dintr-o prostie sa-i fac rau viitorului meu bebeu... Va multumesc anticipat si daca considerati ca nu mi-e locul aici, trimiteti-ma in alta parte.
Sanatate multa si voua si burticilor voastre!
Raspunsuri
ChrisDun spune:
Uite cum am procedat eu: mi-am facut analizele de sange (cele gratuite, cu trimitere de la medicul de familie), apoi am fost la gineco si mi-a facut un control, mi-a luat secretie pentru Papanicolau si ... cam atat. Din cate am citit si eu prin carti, e bine sa incepi sa iei acid folic cu vreo 3 luni inainte de a ramane (mie mi-a parut rau ca n-am stiut sa iau inainte).
In legatura cu medicul obstetrician, e bine ca tu ai gasit saitul DC inaite de conceptie. Eu am avut un ghinion teribil la medici obstetricieni, si de-abia dupa ce am citit "Despre medicii si spitalele unde ati nascut" m-am lamurit cat de cat (eram in luna a cincea). Niste prieteni si-au ales medicul dupa ce au citit subiectul respectiv, si a fost super. La sugestia lor, m-am mutat si eu la respectivul medic. Nu vreau totusi sa-ti recomand pe nimeni.
Mult succes si sanatate din plin !
Laura10 spune:
Treaba cu acidul folic am auzit-o si eu si sincera sa fiu asta mi-a dat de gandit. Abia acum am realizat cat de important este sa faci copilul sub supraveghere.
Din pacate problema medicului este pentru mine una mare de tot pentru ca mi-e tare teama de nasterea propriu zisa si nici nu as alege cezariana deoarece stiu ca e mai bine pt baby sa se nasca natural.
Cred ca daca as da de un medic bun, care sa fie langa mine in momentele acelea... m-as simti foarte bine...
acusor spune:
Eu, cand m-am hotarat sa fac un copil, m-am interesat ce doctor ar fi mai potrivit de la prietenele mele care au nascut. Am nimerit un doctor foarte bun si care imi raspunde la orice intrebare. M-am dus la dansa si i-am spus ca vreau sa fac un copil si mi-a dat sa fac toate analize inainte ca sa fiu sigura ca sunt ok. Mai ales cele care dau malformatii. Intr-adevar, acidul folic se ia si inainte de conceperea copilului.
Succes!
Pupici 
acusor 33+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/eavoicu/my_photos
Laura10 spune:
dar cum se face, de exemplu, daca medicul tau nu lucreaza la nici o maternitate? cum faci la nastere? Mergi la un spital si iti chemi medicul?