ce mai pregatiti din broccoli?
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
Freia spune:
arianna30
Voi cum gatiti broccoli pentru micuti? Deoarece contine atatea vitamine vreau sa-i dau si lui Alex, dar nu prea am idee cum sa-i gatesc!?
Va multumesc!
BB Alex si Alina
alinutza00
am mai vazut sub asta si pe la bucatarie, erau acolo mai multe retete
dar sa iti spun si eu cum il fac....iar piticului meu ii place fff mult, niciodata nu a refuzat
pui apa la fiert, cand fierbe apa pui pastele (ce vrei tu sa folosesti)in ultimele 5 min de fiert pastele pui si buchetelele mici de broccoli
intr o tigaie mai mare sau intr un fel de wok pui ulei de masline cu 2 catei de usturoi, rastorni pastele cu broccoli dupa ce le ai scurs de apa (mai pastrezi insa un pic din apa in care au fiert).le lasi 2, 3 minute...acu stiu ca e estetic sa pastrezi buchetelele intregi insa eu cand le fac ptr pitic amestec pana le sfaram ca altfel nu cred ca le mananca.le pui pe farfurie si presari deasupra parmigiano (poti sa pui si cascal si chiar branzica)
http://community.webshots.com/user/alinutzza77
lena
eu il fierb in apa cu sare si un pic de ulei, pana pot sa infig furculitza in el...nu sa se inmoaie fff tare!!
rupt in buchetele evident...eu i-l dau Freyei asa, fara sa adaug nimic, caci e foarte gustos, seamana la gust cu conopida, dar un pic mai parfumat.
dar daca copilasul tau este mic, poti sa-l pasezi si sa-l pui in piure de cartofi sau peste paste in orice combinatie merge...daca este mai mare poti sa razi niste branzica peste el.
contine fff mult fier.
numai bine,
Lena si Freyozaura
katik
salutare! si noi suntem fani broccoli. il fierb 7 minute (daca e congelat), sa nu se inmoaie, il scurg bine si pun cascaval ras si smintina peste. e yammi!
gangurici_licurici
Lui Matei ii placef. mult broccoli, asa ca mananca de cateva ori pe sapatamana. Eu iau de obicei congelat, ca proaspat mai greu la ora asta. Nu stiu daca vroiai sa stii cat se fierbe sau in ce amestecuri se foloseste, dar deoarece la prima intr. s-a raspuns deja, iti spun eu ce combinatii i-am dat lui Matei (la toate comb. eu adaug si putin ulei de masline si un pic de sare):
- broccoli, cartof, morcov, putina telina, peste/pulpa pui.
- broccoli, rosie, pulpa pui
- broccoli, cartof, iaurt, ficatel pui
- broccoli, rosie, spaghette integrale, branza feta (nu prea multa, ca e destul de sarata)
Daca stiti si alte retete, dati de stire!
Ganguriciul
denizel
eu fac supa-crema de broccoli.
Se fierb broccoli, cartofi, eventual o ceapa, max. 10 minute (trebuie sa predomine broccoli). Se dau apoi la blender si se adauga lapte pana se obtine consistenta dorita.
In castronel se poate adauga branza rasa si/sau putina zeama de lamaie.
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
michelle7
incercati sa fierbeti brocolli ( toate legumele in general ) pe aburi ( eu am steamer aici dar in romania n-am vazut) o sa-si pastreze o textura mai apetisanta si vitaminele vor ramane in leguma in loc sa treaca in apa.
Michelle 7
aime
Legumele, inclusiv brocoli, dar si carnita eu le prepar la oala sub presiune, economisc timp si facandu-se la abur, pastram si vitaminele. Un steamer cred ca e o investitie buna
aime si Vladimir
roxana1974
Wowww si noi suntem fani broccoli. Ce bine ca ati scris atatea variante si par foarte bune
--------------------------------------------------------------------------------
...fiecare mâtză pe limba ei piere ...
denis
Interesante retete.
O sa le incerc si eu.. Dar, ce vreau sa va intreb: la oala sub presiune (pe care noi spre rusinea noastra n-o prea folosim..)cum gatiti legumele..? Cata apa puneti? Putina sau pana sa le acopere..??
Denisa, mami lui Cosmin
Freia si Alexa
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Freia spune:
MIKYDUTA
Buna gospodinelor
Poate ma ajutati si pe mine cu cateva retete pentru broccoli, ca am cumparat cateva legaturi si ma uit la ele ca nu stiu ce sa le fac, cum sa le gatesc.
Astept cu nerabdare idei si retete ca am auzit ca este bun pt mamicile cu bebe la purtator.
merci
"Niciodata nu e prea tarziu"
MIKYDUTA
crista-s
MIKYDUTA
uite aici niste discutii mai vechi ( erau prafuite prin arhiva DC ) citeste si poate gasesti ceva sa iti placa :
Broccoli
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=27773
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=20168
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=5111
eu fac de multe ori paste cu broccoli ( fiert in apa sarata , scurs si apoi trecut in tigaia cu 1 lingura de ulei , il calesc putin si rstorn in tigaie peste broccoli calit pastele fierte in apa cu sare si scurse . Le mai amestec putin - citeva secunde- si apoi in farfurie ... eventual cu ceva brinza ( parmezan.. ce are omul prin frigider ) ras deasupra.
in plus :
"- broccoli; specialistii spun ca o singura portie de broccoli consumata in fiecare zi, poate preveni aparitia cancerului cu pana la 50%. "
"Broccoli , cultivata pentru inflorescenta ei comestibila. Era consacrata zeului Jupiter, si romanii credeau ca ea sporeste puterea fizica si calitatile de conducator. Se stie ca o substanta din aceasta leguma este capabila sa intirzie cresterile canceroase din corp."
Deci face bine tuturor mari si mici ... si deci cu atit mai mult mamicilor cu bebei la purtator .
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
floriinutza
se gateste ca si conopida, adica se fierbe in apa cu sare sau in zeama de legume (apa+un cub knorr sau maggi sau de care o fi).
ai grija ca se fierbe destul de repede, daca il lasi prea mult, se imprastie.
poti sa-l mananci ca si garnitura la carne; atunci dupa ce a fiert, e mai gustos daca-l tragi in unt la tigaie (doar cateva minute) si daca mai e nevoie, pui si putina sare.
sau poti sa-l asezi intr-un vas termorezistent uns, sa faci un sos de smantana sau iaurt cu sau fara ou si sa-l presari cu cascaval ras (eventual si pesmet) . cam ca si la cartofii frantuzesti. daca mai ai rabdare pana maine, iti trimit o reteta exacta.
greetings!
bogdanai
Atentie, broccoli fierbe foarte repede, cum au spus si fetele, mai mult de citeva minute nu-l tii in apa clocotita.
Si eu fac la cuptor, cu un sos de smintina amestecata cu cascaval ras si eventual cu coaja rasa de lamiie.
Sau:
Tragi in tigaie bucatele de piept de pui, pina se fac.
Oparesti broccoli, le pui pe toate intr-o cratita si le acoperi cu un sos alb, de smintina cu mirodenii. Pt servire presari deasupra alune nesarate prajite (numai la sfirsit, altfel se inmoaie)
Boghi
http://community.webshots.com/user/bogdanai
floriinutza
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Initial creeata de MIKYDUTA
Buna gospodinelor
Poate ma ajutati si pe mine cu cateva retete pentru broccoli, ca am cumparat cateva legaturi si ma uit la ele ca nu stiu ce sa le fac, cum sa le gatesc.
Astept cu nerabdare idei si retete ca am auzit ca este bun pt mamicile cu bebe la purtator.
merci
"Niciodata nu e prea tarziu"
MIKYDUTA
--------------------------------------------------------------------------------
am cautat printre retetele mele cu broccoli, dar spre surpriza mea nu am gasit foarte multe. prima e cea mai simpla: supa de broccoli (de fapt e de conopida dar se aplica si la broccoli, ca doar sunt rude):
300-400 g carne de pui (partea din spate cu mai mult os), o conopida (cca 500 g), un morcov (cca 150g), 20 g orez, 1 ou, 100 ml smantana sau iaurt, frunze de patrunjel si telina taiate marunt, o ceapa mijlocie.
se pune carnea la fiert in apa rece cu 1 lingurita rasa de sare. cand fierbe se adauga morcovul si ceapa taiate, apoi orezul, iar cand toate sunt cam fierte conopida sau broccoli. cand e gata, se drege cu galbenusul amestecat cu smantana sau iaurtul, se potriveste de sare si se aromeaza cu frunzele de patrunjel si telina.
se mai poate face o supa sau ciorba de legume in care sa pui si broccoli. singura chestie e sa ai grija ca trebuie sa le pui la fiert pe rand, in functie de cat de repede fierb, adica broccoli cam la urma.
restul retetelor sunt toate cu paste (nici nu-i de mirare, ca doar toate cartile mele de bucate, in afara de una sunt despre bucataria mediteraneana in general si italiana in special)
1. PASTE CU BROCCOLI SI SARDELE
500 g broccoli, 400g orecchiette(sau paste mici in forma de scoici, melcisori,etc.), 5 linguri ulei de masline, 2 catei de usturoi, 50 g sardele file scurse bine de ulei si maruntite (se gasesc in borcanase minuscule si cateodata scrie pe ele anchois), 60 g parmesan, 60 g pecorino, sare, piper.
in 2 oale se pune la fiert apa cu sare.intr-una se fierbe broccoli, se scurge si se pune deoparte, in cealalta se fierb pastele. intre timp, se pune uleiul intr-o tigaie mai adanca, la foc mijlociu. se caleste usturoiul max 3 minute, amestecand continuu (sa nu se rumeneasca). se adauga sardelele, apoi pastele fierte si scurse, se amesteca bine. la urma se pune broccoli si se amesteca cu grija sa nu se zdrobeasca. se presara branza, si se lasa doar cat sa se topeasca, amestecand. se potriveste gustul cu piper (sare s-ar putea sa nu fie nevoie, pt ca sardelele si branza sunt f. sarate). se serveste imediat.
PASTE CU BROCCOLI SI MOZZARELLA
55g unt, 1 ceapa mare taiata marunt, 450 g lasagnette (paste lungi si late), 450 g broccoli buchetele, 150 g supa concentrata de legume fierbinte, sare, piper alb, 1 lingura faina, 150 g frisca nebatuta sau smantana dulce, 55 g mozzarella bucatele, nucsoara, cateva felii subtiri de mar pentru decorare.
jumatate din cantitatea de unt se topeste la foc mediu, intr-o tigaie mai adanca si mai mare; se caleste ceapa 4 min. pastele se fierb impreuna cu broccoli in supa de legume 12 minute. se pun peste ceapa si unt si se potriveste gustul cu sare si piper. restul de unt se topeste intr-o alta cratita, se adauga faina si se amesteca 2 minute, sa se incorporeze, se stinge cu smantana dulce, adaugata cate putin, amestecand continuu,; la sfarsit se pune mozzarella si se condimenteaza cu nucsoara. la urma se amesteca pastele si broccoli cu sosul, se servesc intr-o farfurie calda (incalzita de ex. in cuptor sau la microunde), decorate cu felii de mar.
LEGUME VERZI CU PASTE (asta e mai stufoasa, trebuie sa mai treci o data pe la hypermarket)
225 g paste scurte, 1 lingura ulei de masline, 1 broccoli, 2 zucchini felii subtiri (se cam pot inlocui si cu doi dovlecei subtiri si tineri),225 g sparanghel verde (nu alb - se gaseste mai greu, in general), 115 g mazare dulce pastai, 115 g mazare dulce boabe, 25 g unt, 3 linguri supa concentrata de legume, 4 linguri de smantana dulce, sare, piper, nucsoara, 2 linguri frunze patrunjel taiate marunt, 2 linguri parmesan ras.
pastele se fierb in apa cu sare si o lingura de ulei,
broccoli, sparanghelul, mazarea pastai se fierb in aburi(daca ai o oala de genul asta e bine: sunt de fapt 2 oale care se potrivesc una peste alta, cea din interior are fundul gaurit ca o sita).
mazarea boabe se fierbe intr-o oala mica cu apa si sare 3 min.
intr-o tigaie mai adanca, se incalzesc untul si supa de legume la foc mediu, se adauga legumele, mai putin cateva varfuri de sparanghel, care se pastreaza pt. decorare.cu o lingura de lemn, se amesteca incet legumele, sa nu se zdrobeasca. cand sunt fierbinti,se adauga smantana dulce,se lasa sa se infierbante, amestecand (dar fara sa fiarba de-a binelea). se ia de pe foc, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.
se aseaza in farfurii, se presara patrunjelul, deasupra se toarne sosul cu legumele, se presara parmesanul si se decoreaza cu varfurile de sparanghel. se serveste imediat.
**** toate retetele de paste sunt pentru 4 persoane*****
greetings!
m34
Tot in articolul in care scria ca brocoli previne cancerul se specifica faptul ca prin fierbere se pierd foarte multe substante utile, deci ar fi recomandat sa fie consumat crud sau suc de brocoli. Eu inca nu am incercat asa ceva, numai fiert...
Mihai
floriinutza
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by m34
Tot in articolul in care scria ca brocoli previne cancerul se specifica faptul ca prin fierbere se pierd foarte multe substante utile, deci ar fi recomandat sa fie consumat crud sau suc de brocoli. Eu inca nu am incercat asa ceva, numai fiert...
Mihai
--------------------------------------------------------------------------------
e adevarata chestia cu fiertul, dar ce-ar fi viata fara mancare GATITA!?
sincer, n-as putea sa beau toata ziua sucuri de legume.
sarind de la una la alta, am vazut acum vreo cativa ani, la televizor, o tanti care facea lobby pentru "mancarea gatita fara foc". si pregatea tot soiul de platouri de legume crude si supa de legume nefiarta, etc. Ah, era si fara carne! oricum, toate ca toate, salatele le-as fi putut manca, dar legume crude cu ulei si apa???
sii, cea mai "sinistra" chestie era o pastutza la care ea ii spunea "cremogen", si care zicea ca se face din praf de pufuleti amestecat cu apa. Iii-ha!
greetings!
Myhaella
Uite, salvate de mine de pe Forum DC, scuze pentru plagiat dar nu am salvat si numele autoarelor retetelor. Nu am incercat nici macar o reteta dar spune-mi pe care ai incercat-o si ti-a placut.
--------------------------------------------------------------------------------
Salata de legume (si brocoli)
1 kg legume congelate (porumb, morcov, ardei, fasole verde, mazare)
500 g brocoli
20 g unt
sare, piper, condimente de salata
ulei masline
1 jumatate de lamaie
Fierbi legumele congelate cam 15 minute la foc mediu. le strecori, le lasi sa se scurga bine, cam 15 minute. Pregatesti tigaia de teflon, pui untul, brocoli (daca e inghetzat se pune direct pe tigaie, daca e prospat se fierbe bine inainte), adaugi restul legumelor, pui un capac si dai drumul la foc. Le lasi asa cam 5 minute la foc mediu, amesteci cu o lingura de lemn, si le calesti doar in unt. Operatiunea trebuie sa nu tina mai mult de 10 minute (fix cat ii trebui la brocoli sa se dezghetze si sa fie moale).
Le scoti intr-un castron larg, pui ulei de masline (ochiometric eu pun cam 50 ml), sare, piper si gata.
Se serveste calda ca fel principal.
Ciulama de brocoli
500 g brocoli
300 g cartofi
300 g pui (piept de pui taiat in bucati nu mai mari de 3 cm, fiert)
sare, piper, faina
smantana (eu pun din ochi, dar cred ca 400 de g sunt suficiente, depinde cat de groasa sau lunga vrei sa fie)
apa in care au fiert cartofii si brocoli o pastrezi. Pui intr-o oala uleiul de masline (50 ml) si freci faina (100 g) cu apa in care au fiert legumele. O pui apoi in uleiul usor incins, adaugi repede 3 polonice apa de la legume, ai grija sa nu se prinda de fundul oalei. Apoi pui legumele si carinitza, mai adaugi apa cam 3 polonice, pui toata smantana si amesteci bine. Daca e prea groasa mai pui apa. Tai nister patrunjel marunt, il pui, pui si sarea, piperul acoperi si lasi 5 minute la fiert. Inainte sa inchizi focul mai pune 1 polonic de apa si amesteca bine si gata ai ciulamitza.
Salata de broccoli
1 broccoli se taie bucatele (si cozile), se amesteca cu o ceapa rosie taiata marunt, se lasa la frigider de pe o zi pe alta.
Sunca afumata se pune la prajit cu ulei si se pune peste broccoli cu tot cu ulei. Se mai pune vegeta, maioneza (sau/si smintina, daca vrei).
Clatite umplute cu broccoli - pt.4 persoane
400 ml lapte
125 g faina (8 linguri)
3 oua
1 virf cutit zahar
1/2 lingurita sare
Din ingredientele de mai sus se fac clatitele.
Umplutura:
200 g broccoli
2 felii sunca
250 g brinza de vaci
2 linguri smintina
2 galbenusuri
1 lingura faina
nucsoara, sare, piper
Broccoli se fierbe 10 minute pe abur.
Cuptorul se incinge la 180 C.
Se unge forma de budinca.
Se amesteca faina cu brinza de vaci bine stoarsa, smintina, galbenusurile, sare, piper, nucsoara, broccoli si sunca taiata cubulete.
Se umplu clatitele, se aseaza in forma de budinca, se presara cu cascaval ras. Se lasa 10 minute sa se rumeneasca si se servesc imediat.
Sufleu de paste cu broccoli
Nu am cantitati pentru reteta, asa ca, la bunul simt.
Se fierb pastele in apa cu sare (conform indicatiilor de pe pachet). Eu folosesc orice paste scurte, mai ales penne. Se opareste broccoli in apa cu sare. Intr-o forma termorezistenta unsa cu unt se aseaza un strat de paste, se sareaza si pipereaza, un strat de broccoli oparit, se sareaza si pipereaza, cativa samburi de pin sau fulgi de migdale prajiti putin (astea sunt optionale, dar nou ne plac), apoi inca un rand de paste. Se bat doua-trei oua cu o ceasca de smantana si condimente (sare, piper, eu pun si putina nucsoara), se rade cascaval sau parmezan (muuuuult), apoi la cuptor cu ele. Se tin 20-25 minute, pana se incheaga oul si se rumeneste putin crusta. Un deliciu!
Ardei umpluti
10 ardei rosii
700 gr broccoli
2,5 dl smantana
3 oua
200 gr cas ras
fiebi broccoli, ii lasi sa se scurga si ii bagi la mixer. adaugi smantana, ouale si casul si un pic de sare. umpli ardeii taiati in jumatati si curatati de seminte cu compozitia. ii pui un pic la cuptor.
broccoli marinati ca tot iti plac tie marinadele
500 gr broccoli
4 linguri ulei de masline (sau de rapitza )
4 lingurite otet (de preferat din ala balsam)
4 linguritze apa
1 linguritza mustar (francez)
1 catel de usturoi presat
1 ceapa mica (sharlotten)
ca 2 linguri busuioc proaspat, taiat marunt
sare, piper
fierbi broccoli in apa sarata, cam 4 minute, dupa care ii bagi in marinada si lasi cam 30 minute. dupa care ii poti servi ca garnitura la peste sau ce vrei tu.
Trimise - 13/07/2005 : 08:02:28
Pui cu broccoli400 gr file de piept de pui sau pulpe dezosate2 morcovi250 gr broccoli2 cepe2 linguri ulei75 gr fulgi de migdale sau migdale tocate1 lingurita zahar1 lingurita ghimbir tocatsare, piper2 linguri sos de soia4 linguri supa de puiSe caleste ceapa in ulei, se adauga carnea taiata bucati si se rumeneste putin. Se adauga broccoli buchetele, morcovii taiati felii si migdalele. Se sting cu sos de soia si supa, se condimenteaza cu ghimbir, sare, zahar si piper. Se fierb inabusit, pana fierb morcovii. Ca garnitura se servesc paste sau orez.Reteta e luata din revista Secretele Bucatariei. Am facut-o, iese suuuuuuuuuper, cu observatia ca 1 lingurita de zahar e un picut cam mult, si supa am pus mai mult de patru linguri, cam asa, o cescuta mititica de cafea.Am gasit si o variatiune mai „bogata” a retetei de sufleu pe care o fac eu. Tot din Secretele Bucatariei. Pe asta n-am incercat-o, asa ca nu dati cu pietre daca nu iese bine sau nu va place.Sufleu de paste cu broccoli II300 ge pasteSare300 ge broccoli200 gr branza de oaie150 gr smantana1 ouPiper250 gr sunca200 gr cascaval rasSe fierb pastele in apa cu sare 8 min. Se trec prin apa rece si se scurg. Cuptorul se incinge la 175 grade. Broccoli buchetele se oparesc 5 min in apa cu sare. Se trec prin apa rece si se scurg. Branza de oaie se zdrobeste cu furculita. Se amesteca cu smantana, ou, sare si piper.Sunca se taie fasii. Pastele, sunca si broccoli se aseaza intr-o forma unsa. Se toarna deasupra compozitia de smantana si se presara cascaval. Se coace 30 min.Ambele retete sunt pentru patru portii.Supa crema de broccoliSe fierbe bine broccoli (spalat si curatat), impreuna cu albitura, putin morcov, sare si putin piper. Cand a scazut apa si este bine fiert, se zdrobesc toate zarzavaturile cu un blender si se adauga un sos gros, facut din galbenus de ou, lapte, putina smantana si eventual branza sarata rasa......se omogenizeaza bine. Se serveste cu crutoane. Lui bebe Mihai ii placeSupa crema de broccoli e nemaipomenita Eu mai folosesc broccoli in pasta. Fierb linguini, si cand sant gata, adaug steamed broccoli, cu morcivi fierti si porumb, cu sos alfredo si parmesan cheese deasupra. Pasta Primavera. Se poate servi cu piept de pui .Buna Caituite o reteta rapida :desfaci brocoli in buchetele si il pui la fiert in apa cu sare ,dupa care il scoti intr-o tava uns cu un pic de unt si pui deasupra roquefort sau gorgozola presori un pic de pesmet si il pui in cuptor pina se gratineaza goanga23Mie nu prea imi place brocolli dar din cand in cand cumpar si il fierb un pic la abur(atat cat sa ramana putin crocant)si il pun pe farfurie alturi de alte legume sau piure de cartofi. Este foarte sanatos asa ca voi incerca sa il am mai des ii meniu astfel incat fetitza mea sa se obisnuiasca cu el. Am vazut pe aici ceva numit "brocollini" , tot brocolli dar mai micut si mai placut la gust.Brocolli este destul de prezent in bucatarie chinezeasca de aici asa ca de cele mai multe ori il mananc la un restaurant chinezesc. In combinatie cu alte sosuri are un gust deosebit.adi69Fetita mea mananca brocolli de la sase luni.M-i s-a pus mie o pasarica pe creier ,cum ca ar fi leguma cu continutul cel mai ridicat de calciu si minerale si am dat la bebica.Acum are aproape patru ani si mananca brocolli aproape saptamanal(ar manca mai des da e cam scump).Fiert in apa cu sare,scurs,si-atat.Si conopida la fel.Si chiar ii plac!Sorina7este foarte sanatos, continut ridicat de antioxidanti.e bine de gatit cat mai simplu sa nu isi piarda calitatile prin fierbere multa sau prajire.eu folosesc congelat ca proaspat nu prea gasesc, cand fierbe apa pun direct asa cum e congelat in punga, da cateva clocote si il strecor, pun unt si rad cascaval si e super.de preferat sa nu se puna sare in apa, oricum cascavalul este destul de sarat. Ana-Maria, nu stiu daca asta e ceea ce cauti, dar noua ne place tare mult: broccoli sau conopida dati prin pesmet, cu smantana.Pur si simplu se fierb buchetelele in apa cu sare, separat se rumeneste pesmetul, apoi se tavaleste prin el brocolli/conopida. Se serveste cu smantana deasupra, optional patrunjel...baby-boomSambata am gatit broccoli...sa vedem saca-mi amintesc reteta:3 pahare sunca4 pahare broccoli0,5 pahar ceapa 3 pahare cascaval3 pahare lapte5 oua3 pahare de sunca(orice fel) taiata marunt se amesteca cu 4 pahare broccoli(proaspat sau congelat), cam 0,5 pahar ceapa taiata marunt, 2 pahare de cascaval(sau branza topita sau mozarella).Se unge o tava cu ulei(e indicata una de forma dreptunghiulara) si se pun pe fundul ei feliile de paine; peste ele se pune amestecul cu broccoli, iar pe deasupra laptele batut cu ouale, si la sfarsit 1 cana de cascaval cubulete. Se lasa asa 10 minute sa se patrunda si apoi se da la cuptor pentru 30-40 minute. Dupa ce se scoate din cuptor se lasa 5 minute inainte de servire.Sper sa iti placaPofta buna
piept de pui fiert, amestecat cu usturoi si o punga de legume congelate orientale (ciuperci, brocolli, ceapa, fasole verde), putin unt si dat la microunde; eu calesc legumele cu usturoiul necuratat pe foc, in putin ulei pentru ca nu tinem cure...;
la servit pun deasupra, in farfurie o lingura de sos gourmet
m34
Nu cred ca este cazul sa mancam totul crud (mai ales ca sunt unele pe care nu le suportam, mai ales "gatite" cu ulei s.a.), dar legume si fructe crude din cand in cand sunt mai sanatoase, eu asa inteleg recomandarea respectiva.
Mihai
floriinutza
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by m34
Nu cred ca este cazul sa mancam totul crud (mai ales ca sunt unele pe care nu le suportam, mai ales "gatite" cu ulei s.a.), dar legume si fructe crude din cand in cand sunt mai sanatoase, eu asa inteleg recomandarea respectiva.
Mihai
--------------------------------------------------------------------------------
si io tot asa o-ntzeleg, da' am delirat si io putin prin jurul subiectului.
p.s. don't take it (so) personally!
greetings!
rinosuke
desfaci buchetul de broccoli,ca la conopida,si oparesti in apa clocotita cateva secunde..10-20sec.aproximativ,nu m-am uitat la ces ai sa observi ca isi schimba culoarea.le scoti imediat si le pejesti in unt tot cateva zeci de secunde.unt f.putin(1 lingurita)sare,maioneza 1lingura sau cat doresti(nu vrei maioneza nu pui )si piper daca vrei.se pun langa friptura,snitele sau ce mai gatiti voi acasa in Romania.pot sa-i spun GARNITURA..pofta buna!
Oana_B
Eu si conopida si broccoli le mananc crude, nu ca ar fi mai sanatoase (aia am aflat ulterior) ci pentru ca imi place gustul, gatite nu le suport deloc.
Oana_B
adrianafedorca
eu il fac foate simplu, il fierb in apa cu putina sare, intr-o tigaie topesc putin unt , pun borccoli,sare, amestec putin , si gata , e bun de papat,eu il pap aca garnitura la friptura
la fel fac si sparanghel
Adriana si Cezarica (n. 23 Aprilie 2005 )
Freia si Alexa
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)