ce mai pregatiti din broccoli?

ce mai pregatiti din broccoli? | Autor: slakje

Link direct la acest mesaj

Ce si cum mai pregatiti broccoli in afara de garnitura langa carne si cartofi?
Va astept cu postari care mai de care mai delicioase si sanatoase.,
A.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

Salata de legume (si brocoli)

1 kg legume congelate (porumb, morcov, ardei, fasole verde, mazare)
500 g brocoli
20 g unt
sare, piper, condimente de salata
ulei masline
1 jumatate de lamaie

Fierbi legumele congelate cam 15 minute la foc mediu. le strecori, le lasi sa se scurga bine, cam 15 minute. Pregatesti tigaia de teflon, pui untul, brocoli (daca e inghetzat se pune direct pe tigaie, daca e prospat se fierbe bine inainte), adaugi restul legumelor, pui un capac si dai drumul la foc. Le lasi asa cam 5 minute la foc mediu, amesteci cu o lingura de lemn, si le calesti doar in unt. Operatiunea trebuie sa nu tina mai mult de 10 minute (fix cat ii trebui la brocoli sa se dezghetze si sa fie moale).

Le scoti intr-un castron larg, pui ulei de masline (ochiometric eu pun cam 50 ml), sare, piper si gata.

Se serveste calda ca fel principal.


Ciulama de brocoli

500 g brocoli
300 g cartofi
300 g pui (piept de pui taiat in bucati nu mai mari de 3 cm, fiert)
sare, piper, faina
smantana (eu pun din ochi, dar cred ca 400 de g sunt suficiente, depinde cat de groasa sau lunga vrei sa fie)

apa in care au fiert cartofii si brocoli o pastrezi. Pui intr-o oala uleiul de masline (50 ml) si freci faina (100 g) cu apa in care au fiert legumele. O pui apoi in uleiul usor incins, adaugi repede 3 polonice apa de la legume, ai grija sa nu se prinda de fundul oalei. Apoi pui legumele si carinitza, mai adaugi apa cam 3 polonice, pui toata smantana si amesteci bine. Daca e prea groasa mai pui apa. Tai nister patrunjel marunt, il pui, pui si sarea, piperul acoperi si lasi 5 minute la fiert. Inainte sa inchizi focul mai pune 1 polonic de apa si amesteca bine si gata ai ciulamitza.


Mai poti sa faci brocoli pane. Daca vrei iti dau retzeta, acu ma duc la bucatarie sa fac ciucalata de casa.





Freia si Alexa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Freia cum ti-a iesit ciocolata?


Posteaza reteta daca vrei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_edi spune:

Salata de broccoli cu sunca (am gasit-o aici pe forum)
Clatite cu broccoli si brinza de vaci (din Formula As)
Ma duc sa caut retetele si o sa le scriu acusica. Mai ales salata de broccoli a avut un succes nemaipomenit de cite ori am facut-o, imi pare rau ca nu stiu cine a postat-o prima data ca nu vreau sa ma laud cu ce nu-i al meu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

ciococ e dementiala ca de fiecare data

retzeta la ce sa o pun? pane sau cioco?

Freia si Alexa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_edi spune:

Salata de broccoli
1 broccoli se taie bucatele (si cozile), se amesteca cu o ceapa rosie taiata marunt, se lasa la frigider de pe o zi pe alta.
Sunca afumata se pune la prajit cu ulei si se pune peste broccoli cu tot cu ulei. Se mai pune vegeta, maioneza (sau/si smintina, daca vrei).

Clatite umplute cu broccoli - pt.4 persoane
400 ml lapte
125 g faina (8 linguri)
3 oua
1 virf cutit zahar
1/2 lingurita sare
Din ingredientele de mai sus se fac clatitele.
Umplutura:
200 g broccoli
2 felii sunca
250 g brinza de vaci
2 linguri smintina
2 galbenusuri
1 lingura faina
nucsoara, sare, piper
Broccoli se fierbe 10 minute pe abur.
Cuptorul se incinge la 180 C.
Se unge forma de budinca.
Se amesteca faina cu brinza de vaci bine stoarsa, smintina, galbenusurile, sare, piper, nucsoara, broccoli si sunca taiata cubulete.
Se umplu clatitele, se aseaza in forma de budinca, se presara cu cascaval ras. Se lasa 10 minute sa se rumeneasca si se servesc imediat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noni930 spune:

slakje, ti-am trimis o reteta pe privat. E in engleza si mi-e lene s-o traduc.


Incearca si reteta asta:

http://www.atasteofthai.com/recipes/thairecipe.cfm?recipeID=24

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Sufleu de paste cu broccoli

Nu am cantitati pentru reteta, asa ca, la bunul simt.

Se fierb pastele in apa cu sare (conform indicatiilor de pe pachet). Eu folosesc orice paste scurte, mai ales penne. Se opareste broccoli in apa cu sare. Intr-o forma termorezistenta unsa cu unt se aseaza un strat de paste, se sareaza si pipereaza, un strat de broccoli oparit, se sareaza si pipereaza, cativa samburi de pin sau fulgi de migdale prajiti putin (astea sunt optionale, dar nou ne plac), apoi inca un rand de paste. Se bat doua-trei oua cu o ceasca de smantana si condimente (sare, piper, eu pun si putina nucsoara), se rade cascaval sau parmezan (muuuuult), apoi la cuptor cu ele. Se tin 20-25 minute, pana se incheaga oul si se rumeneste putin crusta. Un deliciu!

Mama Ana si Mirunica (16.05.2003)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/slippers76/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Ardei umpluti
10 ardei rosii
700 gr broccoli
2,5 dl smantana
3 oua
200 gr cas ras

fiebi broccoli, ii lasi sa se scurga si ii bagi la mixer. adaugi smantana, ouale si casul si un pic de sare. umpli ardeii taiati in jumatati si curatati de seminte cu compozitia. ii pui un pic la cuptor.

broccoli marinati ca tot iti plac tie marinadele
500 gr broccoli
4 linguri ulei de masline (sau de rapitza )
4 lingurite otet (de preferat din ala balsam)
4 linguritze apa
1 linguritza mustar (francez)
1 catel de usturoi presat
1 ceapa mica (sharlotten)
ca 2 linguri busuioc proaspat, taiat marunt
sare, piper

fierbi broccoli in apa sarata, cam 4 minute, dupa care ii bagi in marinada si lasi cam 30 minute. dupa care ii poti servi ca garnitura la peste sau ce vrei tu.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Sunteti extraordinare.Astea trebuie sa le puna Mariana la arhiva sa le avem la indemana oricand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Pui cu broccoli

400 gr file de piept de pui sau pulpe dezosate
2 morcovi
250 gr broccoli
2 cepe
2 linguri ulei
75 gr fulgi de migdale sau migdale tocate
1 lingurita zahar
1 lingurita ghimbir tocat
sare, piper
2 linguri sos de soia
4 linguri supa de pui


Se caleste ceapa in ulei, se adauga carnea taiata bucati si se rumeneste putin. Se adauga broccoli buchetele, morcovii taiati felii si migdalele. Se sting cu sos de soia si supa, se condimenteaza cu ghimbir, sare, zahar si piper. Se fierb inabusit, pana fierb morcovii. Ca garnitura se servesc paste sau orez.

Reteta e luata din revista Secretele Bucatariei. Am facut-o, iese suuuuuuuuuper, cu observatia ca 1 lingurita de zahar e un picut cam mult, si supa am pus mai mult de patru linguri, cam asa, o cescuta mititica de cafea.


Am gasit si o variatiune mai „bogata” a retetei de sufleu pe care o fac eu. Tot din Secretele Bucatariei. Pe asta n-am incercat-o, asa ca nu dati cu pietre daca nu iese bine sau nu va place.

Sufleu de paste cu broccoli II

300 ge paste
Sare
300 ge broccoli
200 gr branza de oaie
150 gr smantana
1 ou
Piper
250 gr sunca
200 gr cascaval ras

Se fierb pastele in apa cu sare 8 min. Se trec prin apa rece si se scurg. Cuptorul se incinge la 175 grade. Broccoli buchetele se oparesc 5 min in apa cu sare. Se trec prin apa rece si se scurg. Branza de oaie se zdrobeste cu furculita. Se amesteca cu smantana, ou, sare si piper.Sunca se taie fasii. Pastele, sunca si broccoli se aseaza intr-o forma unsa. Se toarna deasupra compozitia de smantana si se presara cascaval. Se coace 30 min.

Ambele retete sunt pentru patru portii.



Mama Ana si Mirunica (16.05.2003)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/slippers76/

Mergi la inceput