Ingrediente :
22 prune fara samburi
120g faina
150g zahar
un vf de cutit de sare
4 oua
50g unt
1/2 l lapte
1 lingura mare(supa) de miere
1/2 lingurita(mica) de esenta de portocale sau coaja de portocala(1) rasa
Prepararea:
Puneti prunele in apa (t°incaperii) timp de o ora , pana se umfla .
Incalziti cuptorul la th.6/7(180°C)
Spargeti ouale si amestecati cu zaharul si sarea . Mixati totul f bine .
Topiti untul la microunda sau pe aburi (bain marie) dupa care ajutati la preparatia de dinainte , amestecand bine . Introduceti faina treptat , continuand sa amestecati . Adaugati esenta de portocale sau coaja rasa finut si adaugati mierea .
Ungeti o tava si tapetati-o cu faina , pe fundul tavii puneti prunele si peste , turnati toata compozitia de dinainte .
Se baga la cuptor timp de 10 min la th.7 , dupa care puneti pe th.5 si lasati inca 1 ora la copt .
Serviti caldut sau rece !
Este o reteta f buna , tipica bretona (nordul frantei) care este o bunatate , incercati-o , sigur veti aprecia Aileene
"Atunci cand arati luna cu degetul , nu uita sa ti-l si retragi..."!