Poate cineva sa-mi spuna daca aceste doua medicamente,care sunt ptr. inima,adica nitropector si metoprolol au vreo contraindicatie in sarcina?Eu sunt insarcinata in 6 saptamaani si chiar la inceputul sarcinii am avut ceva prb. cu inima si am luat aceste medicamente zilnic,asta nestiiind ca sunt insarcinata,dar oricum trebuia sa le iau si de atunci nu am mai facut nici o criza,dar daca mai fac,ar trebuii sa le iau sau sa le schimb cu alte medicamente???????
cris
6+
T.CRIS
Stiu doar despre Metoprorol ca nu este prea indicat. Asta ca sa citez vreo 2 medici. Eu am fost la internist si mi-a dat pastile de inima si dupa aceea am umblat la alti 3 medici sa ma conving ca nu trebuie sa le iau.
Daca tot le ai acasa, cel mai bine e sa le citesto prospectele...
Alexandrina.
CHESTIA ESTE CA LE-AM CITIT PROSPECTELE,SI NU ZIC NIMIC CA AR FII CONTRAINDICATE DAR NICI CA NU AU NICI O INFLUENTA ASUPRA COPILULI,CA AM CITIT SI EU PE UN SITE CA METOPROLOLUL NU AR FII TCMAI INDICAT IN SARCINA??!!
T.CRIS
Nu se dau beta blocante in sarcina (metoprolol)si nici nitrati.
Iti recomand sa-ti consulti cardiologul sau internistul , sa vezi daca se poate intrerupe aceasta medicatie pe parcursul sarcinii si/sau sa le inlocuiasca cu ceva care se poate da in sarcina.
Nu se iau beta blocante in sarcina. De la medicul cardiolog spunere. Ar fi bine sa intrerupi daca vrei sa pastrezi sarcina. Am luat si eu propranolol cam 1 luna, 1 luna jumatate pana sa aflu de sarcina apoi am intrerupt. Copilul este ok.
Cristina, Christian si bebe Alexia Maria Uimirea (D.N. 02.10.2004)