Bebelusi de nov-dec 04 (62)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cookie spune:

Monica, parca Ruxi e surioara Sabinutei...asa bine seamana la obiceiuri...mananca la fel(a mea e mai mimoza totusi, nu depaseste 100ml de nimic!), tot asa zice ma-ma(de fapt, a-ma-ma si cand e ea somnoroasa si suparata maxim), doarme toata noaptea si mai nou, e maaaare miorlaita! Dinti n-avem, dar roadem cu indarjire orice!(semn ca dintisorii sunt pe-aproape)
Pupici la pitici si sanatate multa!

Bits,l-am vazut pe Kenzolino...pupa mama pe el de frumos si dolofan! Succes la olita, sa ne tii la curent cu mersul lucrurilor...

Cookie si bb Sabina
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cookiesrv/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

fetelor am vazut ca majoritatea aveti bebei umlflatei si dulcei dar al meu nu e la 7 luni jumate are 7,2 kg mai are cineva bebe asa slabut?

al meu e drept ca e foarte activ si in plus transpira foarte mult, foarte foarte mult dar totusi mi se pare normala greutatea lui doctora zice ca e ok dar eu am devenit ingrijorata

Alexa si bebe Silviu ( 27.11.2004)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Paxela, alex avea 7,2 kg la 5,5 luni (daca imi aduc bine aminte), insa golanul meu bate recordurile de inaltime (pe-atunci avea 75cm), deci daca e sa raportezi greutatea la inaltime, cred ca si noi eram la fel. Dar te asigur ca doar ti se pare. Au si ei momente cand se inalta si atunci par mai slabuti si momente cand stagneaza in ianltime, dar iau in greutate. Si chiar daca e mai slabut, bucura-te si roaga-te sa fie mai subtirel si cand o fi mai mare, obezitatea atragew dupa sine o serie de alte boli, asa ca mai bine mai filiform.
Oricum nu are relevanta prea mare inaltimea luata singura. E o cifra generala care poate duce doar la concluzii generale. Ca sa vezi daca e bine sau nu Silviu (proportional vorbind) trebuie sa iei in calcul si inaltimea lui, si felul vostru de a fi (cum ati fost voi cand erati copii, etc.).

Asta am auzit si eu cu sfincterul bebelusilor. Ca pana la 1,5 ani nu si-l pot controla. Sunt 2 grupe de muschi la popnetz care impiedica kk sa iasa afara. Cei de la exterior care sunt controlabili de catre om si o grupa la interior care nu mai tin de vointa noastra. Controlul muschilor de la exterior face posibil sa tinem pana cand ajungem intr-un loc anume sa ne "descarcam", altfel am face kk pe noi imediat ce e gata de "lumina zilei". Prima data un bebe invata sa-si controleze muschii sfincterului si apoi invata sa si-i controleze pe cei ai vezicii urinare. Oricum, nu-i musai ca un copil pus pe olita mai devreme sa capete probleme mai tarziu (psihologic sau fizic). Conteaza doar ca noi sa nu fortam copiii sa faca asta, sa nu batem moneda pe rusinea mare de a face inca pe ei doar din dorinta de a-i face sa faca la olita. Unii copii sunt, intr-adevar, sensibili la aspectul asta al rusinii si e posibil mai tarziu sa i se traga de la asta anumite probleme. Insa nu vad nimic rau in a pune copilul pe olita mai devreme de 1,5 ani. Unii invata mai repede sa faca si sa ceara la olita si nu e neaparata nevoie ca au fost fortati, pur si simplu au prin ei ideea mai repede. Inca o data, atat timp cat nu sunt obligati, fortati sa faca la olita sau umiliti pentru ca inca fac pe ei, nu vad absolut nici o problema in a-i pune pe olita.
Fetelor, aveti mare grija la aspectul umilinta, multi parinti tind sa creada ca daca sunt copii, sufera mai putin. E adevarat ca ei nu au toate sentimentele la fel de clar definite ca adultii, insa copiii pot fi foarte usor de umilit. Mi-aduc aminte ca o metoda la tzara de a invata copilul sa spuna cand face pipi era sa-i dai cu chilotii uzi pe la nas - mi se pare lipsa de respect fatza de copil sa faci asta, lipsa de intelegere a situatiei in care e copilul: un mic omulet care invata pe parcurs, nu se naste cu regulile deja invatate.
Sau umilinta in fatza altor copii, in fatza altor oameni etc.

Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

ba da, try, cu zona genitala (fata-spate) are probleme psihicu', de la freud citire nu ma pricepui io sa esplic acia, da' pe mine m-a convins - adica el face kk automat, la o anumita ora (pentru ca oriucum nu stie sa ceara, iti dai seama) e ca si cum te-as pune eu acuma pe wc si ti-as zice sa faci kk (fara a te forta si fara a te umili) ZILNIC!

in fine, eu v-am impartasit din lecturile mele, nu e nevoie sa o luati acuma mot-a-mot!

paxela, ile la 1 an avea 9 kile (si era f inalta!), tot pt ca era un copil f activ (la fel si galagia lui sabina) nu iti face nici o problema, copiii grasi sunt mai predispusi bolilor decat copiii mai subtiri, mai ales ca silviu e si alaptat, deci de unde vrei sa fie gras?
io pe ioachim nu l-am mai cantarit de la Paste, dar nu imi fac probleme, ma uit la el si arata bine, il iau in brate si imi rupe mainile, si inca nu i-am inlocuit o masa de san in totalitate!

Frumusetea va mantui lumea. (Dostoievski)

mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004) - i-am tuns!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

Mergi la inceput

oricum parinti perfecti nu avem cum sa fim, nu o spun ca pe o consolare, ci ca pe un fapt... si deja v-ati dat seama de acuma de asta... si pana acuma a fost usor!
sau greu?

hmmmmmmmmmmmm

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Dragelor, cata vreme copilul e vesel, bine dispus si activ nu va mai faceti problemede greutate.Paxela, sofia mea avea la 8 lunisi-o saptamana 7.2 kile, acu are vreo 14 pe putin, e o grasunica, si esuper sanatoasa, stai linistita.

Viovio,fata meanu amancat deloc pana nu i-am dat mancare cat mai apropiata de normal.Iar acu mananca de stinge.Ai rabdare, nu te necaji.Are stomacelul mic, nu poate sa inghita.Eu am intrbat-o pe Gina Palicari cat trebuie sa manance Sofia pe la 7 luni, si mi-a spus ca trebui e sa mananca cat poate.Deci ideea e sa incerci(cu jocuri etc, stiu ca e greu,dar asta e),sa daca dupa ce te-ai straduit juma de ora a luat doar 50 de gr, inseamna ca atata poate stomacelul.Nu dispera.cu disperare si fara...tot atata va manca.

Acuma, sa o dezamagesc pe Try.Si pe gandacel.Eu am intarcat pe sofia la un an si 8 luni....dar pana la 2 ani si 7 luni s-a sculat noaptea cu urlete etc.Nu tot timpul urlete,dar totusi....
Si acu mai are mici sculari noaptea, dar f rar, doar cand e f f cald.Isi ia singura biberonu si readoarme.
Asta a fost pt mine cel mai greu, cu sculatu noaptea.Nu prea exista leac....

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

sofia e un copil nebatut!

felicitari, sabina, ai nervii mai tari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

gandacico Silviu nu mai e alaptat de la 2 luni

Alexa si bebe Silviu ( 27.11.2004)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Mama mea are in ingrijire o fetita de 14,5 ani si care atunci cand rade, alerga, in timpul noptii face pipi pe ea. Dupa 2.5 ani in care mama a incercat tot felul de chestii, a certat-o, a incercat sa-i explice frumos degeaba. Infectie urinara nu are, i s-a descoperit o spina bifida. Saptamana trecuta a fost internata la Spiatalul 9 in ideea de a face anumite analize. I-au iesit bine analizele la cap si testul psihologic. Ea provine dintr-o familie unde parintii nu-si permiteau nici olita sa cumpere d-apai pampersi, nu aveau nici chiloti pe ei cand i-a luat mama din centrul de plasament i-au infasurat in doua paturi pe care le-au cerut inapoi. Deci a avut senzatie de ud la funduletz mai mereu, n-a fost certata. Profesorul Milea i-a spus mamei ca nu a mai vazut un astfel de copil. Pur si simplu nu o deranjeaza ca face pe ea. La scoala se abtine, de rusine cred dar acasa se duce si se schimba si a rezolvat problema.
Concluzia mea este ca mai bine dresat de mic decat mare si nesimtit. Din fericire este un caz singular, dar eu cred ca multi copii incep sa nu mai faca pe ei de rusine. Cred ca si noi tot de mici am facut la olita, eu una nu ma simt traumatizata, nici inclinare spre constipatie nu am.
Am de gand sa-i cumpar olita. Nu consider ca o fortez, caci o voi pune atunci cand o vad ca da semne. Ana nu face la aceeasi ora dar se screme putin inainte, am si pus-o odata pe buda si a facut. Ideea este sa se obisnuiasca cu olita.
Avantaje sunt:
- Ana mananca mult si deseori pampersul nu-i suficient asa ca se murdaresc hainutele, cearceaful. De aceea eu ma cam feresc sa plec cu ea de acasa daca nu a facut caca. E de preferat sa faca la aceeasi ora, o schimb si putem iesi in oras.
- Anei nu-i place deloc pampersul. Se lupta cu mine sa nu i-l pun si e tare fericita cand sta fara el.
- 1 pampers este aproape 10 000, prefer sa dau 300 000 de lei pe luna pe altceva pentru ea.
Normal ca firmele producatoare de pampers sustin ca nu-i bine sa-i fortam, ca doar au interes. Oricum tot vor purta pana pe la 2 ani pentru pipi. Baietii sunt chiar mai lenesi, asa cel putin povestesc mamicile in parc. A, si toate spun ca atunci cand au inceput serviciul si i-au dus la cresa au inceput sa spuna cand fac pipi.
Scuze, am scris cam mult dar eu de cateva zile ma gandesc cum este mai bine.
Poate mamicile care au copilasi mai mari, ne lumineaza si pe noi.
Am gasit ceva de citit
-http://www.desprecopii.com/info.asp?id=243
-http://www.desprecopii.com/info.asp?id=437
-http://reclama/1-3.html?id=103
-http://www.reclamamascataatentie/index.php?s=2_1&p=6&id=142 sau http://www.copilultau.ro/articole.php?s=2&art=38

Otilia si Ana Maria (18.12.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

quote:
Originally posted by Otiliav

Concluzia mea este ca mai bine dresat de mic decat mare si nesimtit. Otilia si Ana Maria (18.12.2004)

Otilia, faptul ca un copil face noaptea pe el dupa varsta de 5-6 ani nu inseamna ca este nesimtit, ci ca sufera de enurezis (daca dai o cautare pe google o sa afli mai multe). Enurezisul are, de cele mai multe ori, cauze psihologice. O mare parte din copiii din casele de copii sufera de enurezis si de aceea, daca o sa intri intr-o astfel de institutie, o sa fii socata de mirosul de pipi. Afectiunea asta trebuie tratata cu intelegere si duiosie, nicidecum cu certuri sau culpabilizari.

Eliza si Alex (15 nov. 2004)

Mergi la inceput