casnicie sau simulacru?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rilbuc1 spune:

La noi a fost cam la fel o buna perioada, mai ales dupa nasterea copilului. A avut probleme medicale, dar dupa cativa ani s-au ameliorat bine. Dupa asta frecventa era 3-4/luna. Oarecum acceptabil insa simteam ca tot din obligatie facea. Ajunsesem la pragul de separare din cauza nervozitatii si geloziei ei.

Intre timp lucrurile au luat intorsatura de 180 grade. Ce am facut?
1. Copilul doarme singur in camera lui (dupa 6 ani!) Asta e important. Inainte, cand era vb de sex, trebuia convinsa sa mergem la "separeu", era o munca in plus si nu dadea roade intotdeauna. iar cand mergea, era oarecum din obligatie.
2. Nu ii propun partide de sex in mod direct ci doar ne jucam. Iar cand zice ca ii e somn eu ii zic ca si eu vreau sa dorm si ca nu-i fac nimic, doar "ma joc cu ea inainte de nani". Normal ca se incalzeste si nu mai scap de ea (nici nu vreau)
3. In timpul zilei sunt mai atent cu ea si ii mai trimit flirt-SMS-uri cand e la servici
Dupa toate astea am ajuns la 3-4/saptamana si toata lumea e fericita de fiecare data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

Felicitari dragul meu ribuc 1.Sunt sigura ca sotia ta te iubeste foarte mult acum.
Espiritu ia si tu exemplu de la acest domna, pe langa asta un buchet de flori trimis la ea la servici, o cina in oras doar voi doi, un sfarsit de saptamana numai voi doi, o atentie oricat de mica ar fi ea pentru sotia ta.
Asteptam vesti bune de la tine.
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns espiritu spune:

situatia prezentata de rilbuc1 seamana in mare masura cu a mea.o sa iau aminte.dar ce as vrea sa imi spuna rilbuc1:sotia lui in aceea perioada nefasta a avut sau nu initiativa?

espiritu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rilbuc1 spune:

Poate o data la 4 luni avea initiativa. Cand esti bolnav nu iti mai arde de "prostii".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns espiritu spune:

da m-am lamurit si la rilbuc1 a fost aceeasi situatie(cred!).toata chestia asta pe mine ma framanta si daca ea nu vrea sa discutam la mine in cap se nasc tot felul de scenarii care au culminat cu o faza care meriat sa o povestesc.
am intrat intr-o zi in baie sa fac un dus si privirea mi-a cazut pe o pereche de chiloti de ai ei care aveau ceva alb pe ei.am innebunit brusc am luat obiectul si m-am dus la ea si am intrebat ce e aia de pe chiloti.ea mi-a rapuns foarte candida ca e mucusul dinaintea ciclului si abia apoi a realizat unde bat eu.mi-a replicat cu un ton extrem de dur ca daca m-ai bat campii imi da cu ceva in cap.

espiritu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cyan spune:

Exista persoane care intr-adevar nu au nevoie de sex. Nu e vorba de stres, de probleme de sanatate, de dezechilibre hormonale, de faptul ca nu si-ar mai iubi partenerul. Pur si simplu nu doresc activitatea sexuala, iar o relatie platonica le satisface din plin. E valabil pentru orice varsta - 20 de ani, 30, 40, samd. Se pare ca exista astazi o conceptie gresita conform careia un cuplu bine sudat are neapart nevoie de activitate sexuala, cu nu stiu ce frecventa. Nu e adevarat. Oamenii sunt diferiti, unora le place sexul, iar altora nu.

In plus, oamenii se schimba. Intr-un cuplu, daca cei doi partneri nu se pot adapta schimbarilor si nu pot mentine un compromis satisfacator pentru ambii (pe toate planurile - afectiv, fizic, etc), le ramane in ultima instanta doar sa se desparta (ceea ce in ziua de azi nu mai reprezinta o tragedie).

Acestea sunt spuse la modul general.

In particular - espiritu, discuta deschis cu sotia ta si incercati sa ajungeti la o solutie satisfacatoare pentru amandoi. Ia in considerare si posibilitatea ca sotiei tale sa nu ii mai placa pur si simplu sexul deloc. Si apropos de titlul mesajului tau, o casnicie fara sex nu e un simulacru. Asa cum spuneam, exista cupluri pentru care o relatie platonica e perfecta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diciu spune:

buna espiritu...imi dau si eu cu parerea...o casnicie ca o relatie platonica...sigur ca poate exista....pana la urma in asta se transforma....dar sotii ce isi iubesc sotiile...si in special cand sunt tineri sau in floarea varstei nu prea pot accepta ideea ca sa nu faca dragoste cu sotiile lor...si e normal...si te inteleg perfect...sotia ta poate ca nici nu e inebunita dupa acest aspect...dar faptul ca nu accepta mai ales sa aveti preludiu...e ciudat...multe femei isi doresc acest preludiu...mai mult ca pe actul sexual ce il precede...deci eu cred ca ea nu iti suporta atingerile tale...tandreturile...de unde vine asta nu stiu?...trebuie sa-ti dai seama singur....
ea cand realizeaza ca te-a lasat prea mult pe bara...."isi face datoria"...dar asta nu are cum sa te multumeasca...logic..mai ales cand ar vrea sa faceti asta daca se poate fara sa va atingeti...
cred ca e mai mult decat o lipsa a apetitului...e ceva legat de ce nu-i place ei la tine....la atingerile tale...incearca sa-ti aduci aminte ce a facut-o atunci sa-i placa...data aceea cand ai simtit ca faceti dragoste cu adevarat...
incearca sa recapeti pasiunea sexuala dintre voi...altfel decat ai facut pana acuma....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

subscriu la ce spune olim ... la 30 de ani un barbat poate fara sex?
oricum ... felicitari espritule ... ca ai rezistat ... eu cunosc 2 cazuri ... prieteni de-ai mei care pt ca nu au acasa cauta prin alte parti. oricum ... multa bafta!
poate totusi incercati o consiliere!

pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela 1969 spune:

espiritu,dupa atatea pareri ascult-o si pe a mea.In primul rand gandeste-te cum a fost debutul vostru sexual(si daca pt.ea ai fost primul)?Daca n-a fost O.K.s-ar putea sa fi ramas cu niste amintiri urate care sa-si puna amprenta asupra relatiei voastre sexuale.In al doilea rand,crezi ca ea te apreciaza dpdv intelectual?Creierul e cea mai erogena zona a corpului.Poate tine la tine dar poate ca mental n-o domini,poate nu te apreciaza si de aici urmarea.Poate apreciaza alte lucruri la tine:n-o inseli,esti un tata bun,etc dar astea nu sunt de ajuns pt.ea ca sa se aprinda vapaia.In al treilea rand poate pasiunea voastra e omorata de rutina.Poate ar trebui scuturata nitel in sensul ca ar trebui sa flirtezi in fata ei cu alta femeie,s-o faci putin geloasa fara sa ajungi in pat cu acea persoana.Ce zici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns razhore spune:

quote:
Originally posted by slakje

Parerea mea este ca daca sexul nu merge intr-o relatie barbat-femeie, si nu e la mijloc vreo boala, ceva care sa faca imposibil actul sexual, este totdeauna vina barbatului.

Probabil ca poti sa argumentzi credinta asta la fel de bine cum poate un barbat sa argumenteze ca "pe femeie trebuiesa o bati chiar daca nu stii de ce, stie ea de ce". Asta e o replica pe care a dat-o unu' la tv, evident un mare "intelept".

Mergi la inceput