cum sa ingrasam un bebe?
Buna fetelor, sunt foarte suparata pt. bb a ramas in urma cu greutatea, are 7 luni si numai 7.400kg desi el mananca, dar nu atat cat sa ma multumeasca pe mine, probabil ca nu suficient. Cum sa fac sa manance mai mult??? sau ce sa-i dau sa se ingrase si el putin??? ce alimente au un aport caloric mai mare si sa mearga la un bb de 7 luni?
Ela
Raspunsuri
Luizax spune:
dici vrei sal ingrasi? e bolnavicios? e apatic? "nu corespunde" parerii vecinelor, bunicilor, alti binevoitori? :))))
Alex al meu are 7,200 kile la 1 an, si nu tin neaparat sa il ingrash....pentru ce? :o)
Luizax - karkotash shef!
CameliaH spune:
De acord cu Luiza! Fetele mele au 7,500 kile la un an si o luna. Sunt sanatoase, voioase si nazdravane.
daca e ok din punctele astea de vedere, lasa copilul in pace.
Toate bune!
carina spune:
Sa stiii ca si eu m-am lasat pagubasa cu ingrasatul. Si Carina are 5780 g la 4 luni si o las in pace. Daca e vioi copilul si nu pare ca ar suferi lasa-l in pace.
Luiza, am o intrebare: Alexutu cat a avut la nastere?
Anda si bebelusa Carina cea nazdravana
http://community.webshots.com/user/andamihai
palmyrah2002 spune:
Daca-i sanatos si vioi de ce iti faci probleme?Copiii nu seamana intre ei si fiecare are ritmul propriu de dezvoltare!!
Cit maninca ii este necesar si iti spun sigur ca nici un copil nu moare de foame!!!
Cam ce maninca intr-o zi?Cristina
Luizax spune:
carina: 2,400 kg. Faza e ca in primele luni s-a ingrasat cam cu 1 kg/luna, dar dupa vaccinul de 2 luni nu a mai vrut sa manance, a reactionat cam nasol ...... a stat leshinat o zi intreaga dupa vaccin si gemea in somn. Asha ca luna 3 si 4 a fost un dezastru total. Pe urma si-a mai revenit cu ingrasatul dar nu a mai recuperat. Plus ca e ffffffffff activ, deci tot ce mananca consuma, a, si mai foloseste ceva si la crescutul in lungime...ca de lungan e lungan :))) si mujkiulos, si frumos.a.aaaaaa........si istetz...aaaa....hai sma opresc totusi ca nu asta ma intrebasei :)))
Luizax - karkotash shef!
klavier spune:
hehe, Adriana jr are 9300 gr la 17 luni, spre disperarea bunicii, si e numita "zart" - "delicata" ca mama ei de toti binevoitoii vorbitori de limba germana. DAR: e cel mai vioi si istet copil, mananca destul de bine (dupa parerea mea), oricum o hranesc numai cu alimente bio, multe fructe si legume, pui si toate bunatatile posibile, asa ca e un copil sanatos.
bineinteles ca trec si eu periodic prin crize de privit curba dezvoltarii ideale la copii, dupa care imi propun... ce? unui copil nu ai cum sa ii "indesi" mancarea pe gat ca la bietele gaste destinate pateului. (desi unii practica fara succes metoda)
oricum micutii sunt foarte isteti si observa imediat daca faci o drama din ce si cat inghit.
cel mai bine e sa ii lasi pe ei sa manance cat vor.
ceea ce a functionat cel mai bine la noi au fost orele fixe de mancare (8;12;16;19.30) si plimbari in aer liber intre ele. de aici rezulta o foame programata la ora mesei.
important e ca bebe sa ajunga sa manance singur si sa nu ramana cu impresia ca mancarea e cel mai important subiect de chinuit parintii.
Adrianele
Ela-Z spune:
Eu nu vreau sa-l ingrasi cu orice pret pt. ca este sanatos, f. activ, practic nu are stare in el, nu este apatic deloc si nici nu ma intereseaza parerea altora despre bb meu , desi sunt destui care ar avea ce spune, dar ma gandeam sa nu fie alta cauza pt. care nu ia in greutate asa ca la carte cum a luat la inceput. El mananca cam 500 -600 de gr lapte /zi , cereale, pireu de legume cu pui si ulei de masline, urda calcica cu mar, iaurt si putina babana,cam in aceasta ordine, in afara de lapte, o fii bine???? .Are 5 mese pe zi si mai mananca noaptea de 2 saptamani a... si ne dau si dintisorii.
Este destul de lungut , ca seamana cu tatal sau, dar as vrea sa semene si cu mine care sunt mai " plinuta " , eu nu stiu cum sa slabesc si pe el nu stiu cum sa-l ingras. Dar m-a speriat o dr. (una din multele la care am fost) ca ar avea un inceput de distrofie asta referitor la greutate ca alte semne nu a gasit, dar ceilalti 3 dr. pediatri nu au zis nimic , una mi-a dat pikovit pt. pofta de mancare, iar alta vit. c.
Ce sa-i mai dau?
Ela si bb Octavian
dana d spune:
Eu am ingrasat-o pe Alexa cu cereale Milupa, seara si dimineata. Acum tinem cura de slabire, asa ca intreb si eu cum sa faci un copil de 8 ani sa nu mai fure din frigider, sa manance mai putine dulciuri, mai putina paine si mai multe fructe?
Cu ingrasatul nu am avut niciodata probleme, s-a nascut cu 4,350 kg si asa a mers pana acum "gabarit depasit". Acum are 1,38m si 38 Kg.
Asa ca nu-ti dori un copil gras, important e sa fie sanatos si rezistent la boli.
Dana, mamica si viitoare mamica.
palmyrah2002 spune:
Draga Ela,
Bebelusul tau papa foarte bine si sa stii ca si cantitatea de lapte este suficienta.Dupa 7 luni ajung 500 ml-600 ml lapte pe zi.
De pe la 8 luni poti sa-i dai si ficatel cu piure de cartofi,sau carnita de pasare tocata marunt,marunt in ciorbita sau supica,mar cu biscuit-are nevoie de fainos(fainosul ingrasa),poti sa-i dai doua mese de cereale cu lapte sau mincarica de carofi cu carnita(cartofii striviti bine si carnea tocata marunt,marunt)si sper sa-mi mai vina idei.Poti sa-i dai si fulgi de porumb inmuiati in lapte sau iaurt...!!
Multa,multa sanatate si nu mai fi necajita!!!Cristina si Mihnea
Raluca spune:
Ela, faza cu ingrasatul sincer nu cred ca tine. Ilinca la 1 an si o luna are 8.700g deci e cam slabanoaca in ideea vecinilor, bunicilor, etc. Doar medicul zice ca e in regula atat timp cat e dezvoltata normal ptr. varsta ei, e super activa asa incat uneori ma mir si de cum reuseste sa puna ceva pe ea la cat fuge.
Eu am incercat sa-i dau mai multe fainoase, ca sa o ingras dar n-am reusit. Cred ca fiecare organism are ritmul lui de asimilare asa ca ..nu ne ramane decat sa speram ca intr-o zi vor fi si ai nostrii dodoloi!- sau nu
In privinta Pikovitului, noi am luat dar rezultate n-am vazut asa ca ..ramane sa hotarasti daca merita sa mai chinui copilul cu siropele .
Raluca si Ilinca