SI LIBER SI CASATORIT?
![](images/user_woman.png)
Poate daca as auzi la altcineva aceeasi problema as spune ca sunt lucruri marunte, dar daca este vorba despre mine mi se pare un capat de tara.
Suntem casatoriti de 2 ani, iar sotul meu nu poate concepe ideea de a avea un copil, ca trebuie sa vina acasa pana la o anumita ora, ca trebuie sa faca ceva treburi gospodaresti. Dar cel mai tare ma deranjeaza lipsa de afectiune.
Am icercat sa-i impartasec si eu hobby-urile dar nu pot tine ritmul cu el (adica sa vin acasa la 12 - 1 noaptea). Nu vine baut dar sta ore in sir cu baietii la "discutii" si mai vine si cu idei de "barbat dur", adica cine sunt eu sa-i sun la ce ora sa vina acasa?
Parca suntem colegi de apartament, dar nici macar atat ca eu fac mancare si celelalte treburi gospodaresti.
Sunt eu exagerata? Sa-i dau un ultimatum? Nu mai stiu ce sa fac.
Help me!
kiss
“Everybody is ignorant, only on different subjects.” (Will Rogers)
Raspunsuri
clauditzadennis spune:
Suntem casatoriti de 2 ani, iar sotul meu nu poate concepe ideea de a avea un copil, ca trebuie sa vina acasa pana la o anumita ora, ca trebuie sa faca ceva treburi gospodaresti. Dar cel mai tare ma deranjeaza lipsa de afectiune.
Asta mi se pare de departe cea mai grava problema...cum adik lipsa de afectiune? Nu te mai iubeste...nu va mai iubiti? Cum nu/comunicati? Cum sa-i imprtasesti hobiurile, daca el vine la 12-1 noaptea? Si tu ce faci pana vine el? Eu zic sa ai o discutie foarte serioasa cu el si, daca simti tu ca asta e dusul rece de care are nevoie, da-i un ultimatum...nu mi se pare deloc in regula ce ti se intampla....Succese!
Claudia,soacra frumoasei Oti
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
inca o zi spune:
aoleu!!!! pai, eu faceam ´´urat´´ de mult!!!cum adica vine la 12-1 noaptea,nu iti arata afectiune,nu te ajauta cu nimic si i se pare normal sa faca ce vrea, cand vrea....hai sa admitem ca poate pt un copil nu se simte pregatit dupa 2 ani,dar cu restul nu are nici o scuza.eu cred ca tare multa ingaduinta ai avut fata de el.asa a fost de la inceput??daca asa a fost de la inceput trebuia sa te intrebi bine pe cine iei langa tine,daca nu eu zic sa porti o discutie cu el serioasa cu el si sa vezi cum reactioneaza.daca acum dupa 2 ani face asa,pai dupa inca vreo cativa te poti astepta sa plece cu baietii la munte sau la mare pt 1-2 saptamani in timp ce tu il astepti acasa si iti vezi de casa.interesanta parerea are el despre viata de familie!!cu cat mai mult timp il vei lasa,fara sa spui cum vezi tu viata impreuna, cu atat mai mult isi va lua...rolul de barbat dur.scriai ca ai incercat sa faci si tu ca si el,adica sa vii tot asa tarziu acasa: prima: se pare ca nu l-a deranjat,ceea ce nu e semn bun,apoi doi, nu e cea mai buna solutie.cea mai buna solutie e sa iti lamuresti viata de familie pt ca asa nu prea as spune ca ai parte de o viata de familie,ci mai de graba, vorba ta....colegi de apartament...
si daca vei discuta si nu se va intampla nimic,ci va fi mai departe asa....alaturi de prieteni pana la 12-1 noaptea...atunci, da-i un ultimatum....decat asa....mai bine fara!!!mult succes!!!
cristiama spune:
O draga de tine!
Sa incep cu definitia unei relatii bune: O relatie in care esti fericit.
Altfel ce rost are?
O relatie inseamna timp petrecut impreuna, in care sa vorbesti, sa-l mirosi, sa te lipesti de el, sa schimb ganduri si impresii.
Se spune ca pt o relatie buna sunt necesare zilnic 20 de minute de stat pe canapea, fara TV, radio, musafiri, doar voi doi in care sa vorbiti.
Sotul meu are un job solicitant si sta mult la servici, nu cu prietenii, dar in fiecare seara noi iesim o ora la plimbare, e timpul nostru. Daca in vre-o zi nu putem face asta ne lipseste ceva!
Mie mi se pare ca ai o problema grava, nici nu sunt sigura ca defapt ai o relatie!
Si urmeaza intrebarea de ce stai TU in asa o relatie?
Viata poate fi atat de frumoasa si e important sa ai cu cine impartasi asta!
Iti doresc sa descoperi cat de frumoasa poate fi o relatie!
relyana spune:
Mie mi se pare o casnicie de 20 de ani, nu de 2 ani, in care nu se mai stie momentul in care ati inceput sa nu mai mergeti pe acelasi drum, ci pe 2 drumuri paralele. Si chestia cu "barbatul dur" strunit de amici sa se dea mare si tare in fatza ia o pauzarii... suna a... da' mai bine nu zic.
Dar cand v-ati luat cum era? A avut si monente de "impreuna", ca acum nu reusesc sa va vad decat separat?
n/a spune:
Of...ce mai casnicie... Dar tu ai avut ochii inchisi cand te-ai maritat cu el sau a inceput sa faca "figuri" din astea dupa ce s-a insurat?
Isi ia aere de barbat dur? Dar tu de ce nu iti iei aere de femeie a dracu care nu permite asa ceva sotului ei? Cum adica il uita Dumnezeu cu baietii pana la 12-1 noaptea? Si timpul vostru petrecut impreuna unde este? S-a dus pe apa sambetei? Asa devreme? Atunci e grav!
Spune-ti oful la el, dar nu cu ezitari, ca va profita de tine ca esti slaba si nu il infrunti. Spune-i ca ceea ce face el nu ti se pare nici normal, si nici nu iti convine. Daca nu isi schimba comportamentul, desparte-te de el.
Pai cum naiba sa vrea un copil cand e mai bine sa stai la baute cu baietii, sa nu ai habar de nevasta si casa? Dar tu cum de-l poti suporta? Nu ti s-a luat de el pana acum?
relyana spune:
Da, mey, iau o pauza, ce vrei? Nu e frumos ce-mi faci, moderatorule!!!
Relyana,exista un "motoras" pe forum care transforma orice cuvant obscen in "ia o pauza".Pentru ca un cuvant banal folosit de tine,contine acel cuvant obscen,a iesit ce vezi tu mai sus.Nu exista nici un moderator care sa pandeasca si sa te trimita pe-afara fara motiv.
april spune:
eu zic sa discuti cu el si sa-i spui ce te nemultumeste. Si cum ar fi daca TU ai veni acasa la 12-1 noaptea.
Sa se puna in locul tau.
Daca asa a fost dintotdeauna, e bai. Daca nu, atunci poate ca se mai poate face ceva. Dar vezi acum , pana nu ai copii. Dupa e mult mai complicat.
Antonela &Andrada
kisstherain999 spune:
Hobby-ul lui este motociclismul, care imi place si mie de sa mint, dar pana la o limita.
Sa incep cu definitia unei relatii bune: O relatie in care esti fericit.
Altfel ce rost are?
O relatie inseamna timp petrecut impreuna, in care sa vorbesti, sa-l mirosi, sa te lipesti de el, sa schimb ganduri si impresii.
Se spune ca pt o relatie buna sunt necesare zilnic 20 de minute de stat pe canapea, fara TV, radio, musafiri, doar voi doi in care sa vorbiti.
Ce e asta? Cand suntem impreuna acasa eu fac mancare sau dorm iar ele e la calculator sau cu baietii. Nici nu ami tin minte de cand nu am mai iesit doar noi doi in oras. Sau chiar daca am plecat cu aceasta idee de acasa sfarsim prin a ajunge in acelasi loc: la motociclisti.
Of...ce mai casnicie... Dar tu ai avut ochii inchisi cand te-ai maritat cu el sau a inceput sa faca "figuri" din astea dupa ce s-a insurat?
Cred ca a fost asa de la inceput, dar am fost oarba. Nici nu stii cate poti indura "in numele iubirii". Sunt o lasa nu am curajul sa fac un pas concret. De fapt el a si recunoscut ca nu poate spune ca ma iubeste, ca ne-am casatorit din inertie, dupa ce am vorbit 7 ani i s-a parut normal sa ne casatorim.
Degeaba fac urat, el este imperturbabil. Tot ceea ce face este normal pt el, eu sunt cea exagerata ca cer putina atentie. Cred ca ma pacalesc singura sperand ca el se va schimba si anii trec...
Sper ca daca vom avea un copil totul se va rezolva, dar problema este ca se poate agrava si nu stiu daca sunt dispusa sa risc.
Si eu as da aceleasi sfaturi pe care mi le-ati dat voi daca ar f vorba despre alta persoana, dar pana la a face mai este mult.
Multumesc.
kiss
“Everybody is ignorant, only on different subjects.” (Will Rogers)
cristiama spune:
Mie mi se pare ca tu esti f tanara, ca sotul tau a fost primul prieten.
Nu, din pacate un copil nu o sa schimbe lucrurile in bine, cum ar putea? O sa fii tot singura dar cu un copil de crescut.
Si ti se pare ca nu ar reactiona daca tu ai face ceva. Si vorbesti de inertie, in mod sigur nu esti inerta, tu povestei ca ati plecat de la soacra. Si iti pui problema ca ceva nu e in regula.
Sigur ca e usor sa dai sfaturi, si putin probabil sa te influenteze serios.
Ce pot eu sa spun: exista relatii frumoase in care sa te simpti implinit, sa simti ca ai totul si sa fii pur si simplu recunoscator pt fiecare zi.
Eu am descoperit asta tarziu, dupa ce avusesem relatii goale si reci de gura lumii, ca sa nu fiu singura, etc.
Esti o luptatoare, stabileste ce vrei de la viata, fa-ti o lista ca sa sintetizezi mai bine, si nu face rabat la calitate cu viata TA.
alice13 spune:
si sotului meu ii place sa iesim mai mult cu prietenii; asta nu inseamna neaparat ca nu te iubeste, ci doar ca nu o face asa cum ai vrea tu sa fii iubita...
nu pot sa cred ca nu aveti momentele voastre de intimitate, cand radeti impreuna, complici...
e mai grav daca intr-adevar "nu poate spune daca te iubeste sau nu"...daca refuza dialogul, daca te lasa sa te framanti...
in acest caz, daca poti, ar trebui sa incerci ceva, inainte de aparitia unui copil (eventual nedorit de el, cu toate complicatiile care vor accentua in mod sigur tensiunea).
eu cred ca m-as muta, dar nu la parinti, ca sa-i amarasc si pe ei; poate la vreo prietena (daca ai nemaritate/necuplate ).
trebuie sa-l scoti din inertie! e riscant, dar poate va constientiza ca ii lipsesti!
sa fii iubita si sa ne spui ce mai faci!