Vreau info despre succesiune

Vreau info despre succesiune | Autor: helbi

Link direct la acest mesaj

Cine stie cum e cu succesiunea? A trecut cineva de curind prin asa ceva?

In cit timp de la deces se face? Noua ni s-a spus ca in max. un an de la deces, ca sunt scutiri la nu stiu ce taxe.......

Ce inseamna de fapt succesiune?

Tatal meu a decedat in decembrie. A ramas mama, eu si sora mea. Putem sa renuntam noi la partea noastra in favoarea mamei? Duce renuntarea asta la complicatii ulterioare?

Va rog info........

Cunoaste cineva un notar bun in Bucuresti (sau exista printre noi vreun notar) care sa ma lamureasca?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Succesiunea reprezinta impartirea bunurilor defunctului intre mostenitorii lui, in anumite cote stabilite de lege. Mai clar, daca parintii vostri au avut o casa, masina, teren, succesiunea presupune impartirea a jumatate din acestea(pt. ca cealalta jumatate apartine mamei voastre aflata in viata) din care mama voastra primeste 1/4 iar voi doua, celelalte 3/4, in mod egal. Asta inseamna ca in final, mama voastra va avea mai mult de jumatate din toalul bunurilor.
Vi s-a spus ca e bine s-o faceti in termen de un an pt. ca intradevar dezbaterea va fi scutita de taxa de timbru(catre stat), platindu-se numai onorariul notarului.
Puteti sa renuntati, renuntarea nu presupune nici o complicatie, in cazut tau insa e nevoie sa trimiti o procura celui/celei ce te reprezinta in fata notarului.Daca vrei iti dau nr. unui notar unde sa mergeti.

Pozele noastre
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Merci mult! Eu vin in tara, asa ca voi fi prezenta acolo (nu e nevoie de procura). Daca ai un notar bun, te rog trimite-mi un PM cu nr lui.

Merci mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Papadia spune:

As avea si eu o intrebare in leg. cu o succesiune.Socrul meu a decedat la inceputul anului acesta.Singurul mostenitor este sotul meu.Inca nu a facut nimic in leg. cu succesiunea.Avem un apart. cu 2 cam. din care la cealalta succesiune adica atunci cind a murit soacra-mea, 3\4 i-a revenit sotului meu iar restul socrului.Ce trebuie sa faca sotul meu in aceste conditii??Multumesc!

moldovan

Mergi la inceput

Papadia, asa cum am zis si mai sus, sotul tau are 3/4 din jumatate. oricum fiind singurul mostenitor lui ii revine totul. trebuie sa mearga din nou la notar si sa deschida succesiunea dupa tatal lui. O sa-i trebuiasca certificatul de mostenitor, de nastere, de deces al tatalui, actul casei, certificat fiscal cu valoarea de impunere a imobilului si mai departe isi face treaba notarul. La fel, ar fi bine sa nu lase sa treaca un an pt. ca altfel va plati si taxa de timbru. Dupa aceea se va intabula ca proprietar, deschide alt rol fiscal si poate sa dispuna cum vrea de ap.

Pozele noastre
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Papadia spune:

Liliana multumesc ptr raspuns.

moldovan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns badjoke spune:

Poate ma ajutati si pe mine cu niste idei (sfaturi) in legatura cu o succesiune.
Mama mea, care a murit in 2003, era mostenitoarea unei treimi dintr-o casa cu teren. Eu sunt singurul copil al ei. Problema intervine in partea ramasa, deoarece pe acea parte avea dreptul alta persoana din alta localitate. Bunica mea spune (dar nu este sigura) ca persoana asta ar fi murit si nu are urmasi. Ce trebuie sa fac ca sa pot avea si cealalta parte! Un avocat mi-a spus ca nu pot face nimic, iar daca vreau sa vand acea casa, trebuie sa fac succesiunea ca sa-mi pot vinde partea mea, cealalta parte ramanand asa. Cui ii va reveni partea ramasa ?
Ma scuzati daca nu am fost destul de explicita!
Am inteles ca succesiunea se deschide in localitatea in care este imobilul.

"Cine se amesteca in Legenda Personala a altuia, niciodata nu si-o va descoperi pe a lui." ~ Paulo Coelho

Mergi la inceput

Daca nu exista mostenitori, succesiunea devine vacanta si este culeasa de catre stat.Mai exact, pe partea ce a fost a mamei tale vei fi tu proprietara(dupa ce faci succesiunea) iar pe restul, statul, daca nu sunt mostenitori. Nu cunosc exact situatia, dar cred ca ai putea incerca apoi o iesire din indiviziune. Asta presupune o actiune in justitie in urma careia fie bunul este divizat conform cotelor parti, daca este comod partajabil in natura(adica daca se poate imparti), fie ceri sa-ti fie atribuit in intregime, cu obligatia din partea ta de a plati o sulta(o despagubire) pt. cealalta parte.

Pozele noastre
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns badjoke spune:

quote:
Originally posted by liliana csaki

Daca nu exista mostenitori, succesiunea devine vacanta si este culeasa de catre stat.Mai exact, pe partea ce a fost a mamei tale vei fi tu proprietara(dupa ce faci succesiunea) iar pe restul, statul, daca nu sunt mostenitori. Nu cunosc exact situatia, dar cred ca ai putea incerca apoi o iesire din indiviziune. Asta presupune o actiune in justitie in urma careia fie bunul este divizat conform cotelor parti, daca este comod partajabil in natura(adica daca se poate imparti), fie ceri sa-ti fie atribuit in intregime, cu obligatia din partea ta de a plati o sulta(o despagubire) pt. cealalta parte.

Pozele noastre
Poze noi

Multumesc mult pentru raspuns!

"Cine se amesteca in Legenda Personala a altuia, niciodata nu si-o va descoperi pe a lui." ~ Paulo Coelho

Mergi la inceput