Bebelusi de mai-iunie 2005 (2)
Raspunsuri - Pagina 8
gabitzam spune:
Multam frumos de urari ![]()
Nu putem face mare petrecere, dar vrem sa mergem in Herastrau la o terasa. Vad ca s-au dus si norii si s-a mai luminat.
Diseara poate ne facem curaj pentru altceva....![]()
Gabitza si bebe Andrei-Stefan
(25.05.05)
corni spune:
Scuze, eram incantata de ceea ce m-a invatat Gabitzam si faceam niste probe si asa am trimis din greseala mesajul cu liniute.
Sa trecem la lucruri mai serioase.Babygirl,nu stiu unde am citit ca nu trebuiesc fetitele sterse intre labii.Am vazut si eu o secretie albicioasa dar nu am sters-o.E buna intrebarea, chiar am sa o intreb si eu pe doctorita. Despre urechiuse,daca spui ca se pliaza cand doarme incearca sa i le lipesti cu leucoplast, metoda asta am auzit-o mai ales ptr.urechile clapauge .Si a mea si le mai prinde uneori dar ei nu ii place sa doarma pe burtica mai mult pe spate.
corni si bebe(Timeea)11 May 2005
mygirl spune:
Adina, am gasit un aricol referitor la igiena organelor genitale aici: nou-nascuti.ro/0-12.html?id=167 . Pune tu www. in fata, ca sa intri pe pagina.
Oana,
de Alexandra-Elena (18 mai 2005)
Poze
babygirl spune:
Oana, deci "Se sterge cu servetul umed sau cu tamponul de vata imbibat cu apa (eventual fiarta si racita), cu delicatete, fara a freca, departand labiile si cu aceeasi miscare dinspre partea anterioara spre anus. Se usuca cu tamponari usoare." Ok, asta fac, dar se pare ca inca are secretii. Sper sa dispara curand pt ca fac asta cu atata teama..
Corni, multumesc pt raspunsuri. Cum sa-i pun leucoplast la urechiuse???
Gabitza, succes..!;)
noi3
corni spune:
Cred ca numai mie m-i se intampla ciudatenii de astea.
V-am tot spus ca nu cedeaza temp.si ramane constanta 38,4 incepand de vineri de cand i-am facut Timeei vaccinul.I-am bagat pana acum 5 supozitoare cu paracetamol si nimic tot 38,4.Deja intrasem pe ganduri si hai sa testez termometrul la mine , imi iau si eu temp. si ce credeti 38,4 si inca o data tot atat, este clar termometrul e defect.Mai aveam unul in casa si mai catastrofal ala imi arata 35,9.
Si ce comentarii faceam cu sotul daca ne auzeati ca nu mi-asi fi dat seama ca fetitza are temp.daca nu i-asi fi bagat termometrul in fundulet pentru ca nu am experienta si etc....
Poate ca fata nici nu a avut temperatura si eu am pompat-o cu paracetamoale.
Acum fuguta la farmacie sa cumparam termometru.
E,greselile mele poate va ajuta pe voi . Sunt tare curioasa sa vad ce temp.are copilul cu noul termometru.Va povestesc dupa.
corni spune:
Babygirl,nici eu nu stiu exact cum se procedeaza dar cred ca se prinde lobul. Atentie leucoplastul trebuie sa fie din cel hipoalergenic. Eu am unul de la Urgo -(plastique hypoallergenique microperfore), este foarte bun. De la leucoplastul acela normal se poate forma o alergie, o ciuperca.
roisin spune:
Babygirl, secretia aia este vaginala, este absolut normala, face parte din criza hormonala de care au parte bebelusii dupa nastere si va trece cu siguranta fara ajutor. In mod normal criza hormonala tine cam o saptamana, doua, dar poate dura si mai mult, nu e batuta-n cuie. La fetite (dar chiar si la baietei, mai rar ce-i drept) poate sa apara si o mica sangerare, este un fel de ciclu si tine tot de hormonii pasati de placenta.
Tu trebuie sa o stergi si sa o speli normal, fara sa insisti dar nici sa nu lasi zona necuratata (mai ales ca astia micii fac cateodata kk de se umplu pana la buric), cu servetele umede e ok, nu e musai sa fie ser fiziologic (io n-am auzit nici un pediatru sa-mi zica sa sterg acolo cu ser fiziologic). Si la baita poti spala si cu putin sapun, preferabil unul fara parfum, mai bland (Sanosan e preferatul meu).
Pentru urechiuse ai putea folosi o bentita elastica de prins parul (intr-o vreme se gaseau special pentru bebelusi la Z), singura conditie este sa vrea si piticuta. ![]()
http://community.webshots.com/user/r0isin/
babygirl spune:
corni, problema asta cu termometrele o am si eu. trei termometre sunt in casa: unul cu mercur, clasic, unul suzeta si unul digital de la chicco. NICIODATA nu mi-au aratat aceeasi temperatura. acum o sapt eram eu stresata ca are copilul febra si am ramas cu stres si mai mare cand nu reuseam sa-i stabilesc temperatura, asa ca i-am pus un supozitor preventiv. cati bani ar mai trebui sa dau si pe ce termometru ca sa am certitudinea ca ii pot lua calumea temperatura!?
noi3
babygirl spune:
roisin, criza hormonala sa se intinda pana la aproape 7 saptamani..? pediatra micutie de fiacere data cand o vedea ma atentiona ca inca mai are secretii si ca nu am sters-o suficient cu ser fiziologic si compresa sterila ..de ma simteam eu prost. nu are mult. avea in prima saptamana, dar tot nu e multumita dr.
ema mea n-a dormit deloc azi si a cerut lapte la fiecare ora. a si plans mult.:(
noi3
mygirl spune:
Alexandra mea sta de la ora 6 cu tztza in gura. Suge, adoarme, ma molfaie si cand i-o scot, se trezeste si incepe sa tipe. Am incercat cu suzeta, dar n-am reusit s-o pacalesc.Ca sa o mai calmez, m-am incumetat si i-am facut singura baie, ptr prima data. Pana acum eu doar o tineam si tati ii facea baita si masaj, dar acum e de munca in tura de noate si a trebuit sa ma descurc singura. Si chiar am reusit, ca a fost tare cumintica. Dar acum am ajuns de unde am plecat, adik stau la molfait si ascultam cutiuta muzicala, poate o prinde somnul.
Oana,
de Alexandra-Elena (18 mai 2005)
Poze