Salata de rosii " à la calabreze" !

Salata de rosii " à la calabreze" ! | Autor: aileene

Link direct la acest mesaj

Cea mai buna salata de rosii pe care am avut ocazia sa o gust este cea à la calabreze , ptr ca este un deliciu !
Se iau 1-2 kg de rosii lunguiete (stil romana) de preferinta si coapte bine , se spala , se ia "cotorul" din mijloc , finut cu varful unui cutit subtire si se taie felioare in sensul lungimii rosiei ! Se pune pe o hartie absorbanta si se pune la SOARE afara , si se intoarce pe cealalta parte daca ele incep sa se rumeneasca (sa se uste) . Rosiile uscate si usor innegrite de soare se pun intr-un borcanel umplut cu ulei de masline , in care se pun cateva frunze de basilic (busuioc) si un usturoi taiat in 2 ! Se poate servi cu o salata verde dupa 1 saptamana , sau chiar amestecate cu rosii proaspete si cubulete de FETA sau MOZZARELA , este o salata de vara f apreciata , datorita rosiei coapte la soare care nu s-a uscat decat in exterior , interiorul ramane fff suculent si gustul e f concentrat
BON APPETIT !

"Atunci cand arati luna cu degetul , nu uita sa ti-l si retragi..."!