Biserici in Iasi...

Biserici in Iasi... | Autor: ralnied1

Link direct la acest mesaj

Postez acest subiect aici si nu la Nunta in Iasi, pentru ca m-am gandit ca sunt fete care nu intra acolo, dar care au facut cununia religioasa in Iasi...
Deci... ce biserica ati ales din Iasi, cand ati facut nunta? Pe ce criterii ati facut alegerea?
Pentru fetele care au nunta de-acum inainte in Iasi, ce taxe se mai platesc la bisericile noastre? Mai aveti si alte obligatii (de ex am auzit ca la Barboi trebuie si 3kg de ceara...)
In Iasi sunt biserici la care nu este indicat sa se faca aceasta sluja? (A se vedea cazul Casin despre care se discuta aici)?

E si maine o zi!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mmc_nd spune:

Noi am ales biserica "Sfanta Paraschiva" din spatele bibliotecii centrale. Merg acolo de cand eram in facultate, iar parintele Ioan are mare har si este un om deosebit, profesore la seminarul teologic. Tine la traditia ortodoxa si ai ce invata de la el. Biserica a fost renovata relativ recent, arata foarte frumos.

Despre pret - nu mi s-a spus nimic si din cat il cunosc eu pe parinte, raspunsul va fi, mai mult ca sigur, "dati cat puteti".

mmc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Noi mergem la Mitropolie dar pt. nunta vom alege fie biserica de langa Palat fie biserica de langa Orizont - nu stiu care este numele, ce hram poarta Sa vedem daca se poate. Ce se plateste nu stiu inca.

http://photos.yahoo.com/codrii_de_arama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralnied1 spune:

quote:
Originally posted by Darria

Noi mergem la Mitropolie dar pt. nunta vom alege fie biserica de langa Palat fie biserica de langa Orizont - nu stiu care este numele, ce hram poarta Sa vedem daca se poate. Ce se plateste nu stiu inca.

Darria, biserica de langa Orizont se cheama Sf Lazar, sper ca la aia te referi... Adica tu nici programarea la biserica nu ai facut-o inca? Si esti asa calma... Acolo a facut anul trecut cineva cununie si a platit 1 mil (oricum banii astia ii da nasul)...

E si maine o zi!!!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mmc_nd

Noi am ales biserica "Sfanta Paraschiva" din spatele bibliotecii centrale. Merg acolo de cand eram in facultate, iar parintele Ioan are mare har si este un om deosebit, profesore la seminarul teologic. Tine la traditia ortodoxa si ai ce invata de la el. Biserica a fost renovata relativ recent, arata foarte frumos.

Despre pret - nu mi s-a spus nimic si din cat il cunosc eu pe parinte, raspunsul va fi, mai mult ca sigur, "dati cat puteti".

mmc

Nu stiam de biserica asta, o sa trec pe acolo... Dar acest "dati cat puteti", ce inseamna? In ziua de azi, de cele mai mult ori, fiecare preot are taxa lui fixa... Deci, cat sa dau daca mi se spune "Cat poti!". Care ar fi limitele? Sa nu ma fac de rusine daca dau prea putin, dar nici sa dau prea mult (ca oricum nu stam exceptional cu banii)... Dar sa stim si noi...

E si maine o zi!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Ralnied: nici programarea la biserica nu am facut-o la cate biserici sunt in Iasi sigur gasim noi una - cautam saptamana viitoare.
Nu stiu cum se numeste biserica dar cred ca aceea este: are o curte plina de trandafiri iar preotul slujeste frumos. Nu am intrat niciodata in aceasta biserica dar mi-a fost recomandata.
Tot noi vrem sa platim si biserica, adica nasii nu vor plati nimic - sper sa reusesc sa-i conving. Noi avem nevoie de nasi spiritual nu sa ne plateasca biserica, lumanarile si altele.
Noi deocamdata avem: restaurantul si nasii. Acum o luna nu aveam nici nasi, deci progresam si pana la nunta le rezolvam pe toate - scuze ca e in afara subiectului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

noi vom avea cununia religioasa la biserica barboi si am ales-o din mai multe motive:cunoastem bine preotul si e tare de treaba (bine...ca vor fi 3 preoti la nunta dar noi stim unul)are o curte interioara superba si da bine tare in poze au cor si orga ceea ce nu intalnesti la multe biserici in iasi si tariful nu e chiar piperat asa cum se aude adik am dat avans 500.000 si mai trebe vreo 2-3mil + 3kg ceara sau banii pentru ceara ...nu mi se pare mult avand in vedere cum arata totul acolo e ca si la restaurante unde ai 5* platesti pe masura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Varul meu care se casatoreste toamna asta in Iasi se va cununa religios la biserica "Sf.Nicolae Domnesc". Petrecerea o vor face la restaurantul "Moldova". Nu stiu nimic despre taxe, etc, stiu numai ca sunt foarte multumiti de alegerea facuta.

Cristina
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Robert, 14.12.2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmc_nd spune:

ralnied1,

Ti-am zis ca eu nu am intrebat inca care este tariful, insa nu cred ca au un pret "fix". Daca vrei o suma orientativa, poti s-o intrebi pe doamna care vinde lumanarile.

mmc

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mmc_nd

ralnied1,

Ti-am zis ca eu nu am intrebat inca care este tariful, insa nu cred ca au un pret "fix". Daca vrei o suma orientativa, poti s-o intrebi pe doamna care vinde lumanarile.

mmc

Saru'mana de informatii!!!

E si maine o zi!!!

Mergi la inceput

Dar in Copou, la biserica aflata aproape de Rondul tramvaielor, stie cineva cum e?
Sau la cea de pe Independentei, chiar peste drum de piata cum vii spre Lapusneanu? (Eu am fost acolo la o cununie acum 2 ani si mi-a placut f mult)

E si maine o zi!!!

Mergi la inceput