ciocuri pe coloana

ciocuri pe coloana | Autor: soarenistor

Link direct la acest mesaj

Anul trecut am facut o radiografie la coloana si mi-a spus ca am citeva ciocuri .Nu le-am bagat in seama insa cind stau mult in picioare sau am pantofi cu toc ma doare mijlocul f rau.
Intrebarea este daca exista tratament ? se vindeca ?cum scap de ele ?
De la ce se fac aceste ciocuri?
multumesc ! astept cu interes raspunsurile voastre,dragele mele.

nistor gabi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kittycat spune:

"Ciocurile" pe coloana sunt niste productii osoase care apar in spondiloza; este "castigul" oamenilor pt pozitia bipeda pe care au adoptat-o. Practic, la un moment dat in decursul vietii, daca traieste suficient de mult, orice om ajunge sa faca modificari de spondiloza, mai mult sau mai putin accentuate. De vindecat nu se vindeca, pt ca odata aparute nu mai au cum sa dispara. Singurul tratament care exista este un tratament simptomatic, care trateaza efectul- adica durerea, si nu cauza. Ce poti face?! In primul rand, grija la pozitia in timpul mersului si pe scaun; de preferat incaltaminte cat mai comoda, in niic un caz cu tocuri f inalte, de alternat statul in picioare cu sezutul pe un scaun cu spatar confortabil; gimnastica medicala poate ajuta, la fel fizioterapia, inotul, masajul; e util si un masaj cu un antiinflamator de tipul diclofenacului gel. Cand sunt dureri prea mari, un antiinflamator oral de tipul flamexinului sau un supozitor cu antiinflamator (daca nu ai hemoroizi) poate ajuta, cu conditia sa nu ai probleme ulceroase si sa nu faci exces de aceste medicamente. Pe multi ii ajuta si acupunctura.

Andra,de printesa (15 noiembrie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

si bioenergia ajuta, dar nu cred ca te vindeca complet.

Antonela &Andrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Vindecare nu exista, doar metodele mentionate de Kittycat, care fac durerile mai suportabile si usureaza miscarile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axia spune:

Ca sa nu mai deschid eu alt subiect, stiti cumva un medic bun reumatolog sau ortoped ?
Si eu am niste dureri atroce si a trecut cam mult de la nastere ca sa le mai pun pe seama asta.
Multumesc

Andreea, mama lu' Tiberiu
http://community.webshots.com/user/axia1
Spiritele mari discuta idei; oamenii normali discuta fapte;
spiritele meschine flecaresc pe seama celorlalti.

Mergi la inceput