Lumanarile duse la biserica...
Raspunsuri - Pagina 7
Catalin spune:
Subiect initial: "scoatere la biserica",
postat de nounou, 12/08/2005, 12:33:09
Am cununat o pereche de tineri pe care in acest week-end urmeaza sa-i scoatem la biserica. Ce se obisnuieste cu aceasta okazie?
raspuns postat de anangel_lexi, 12/08/2005, 12:47:53
Eu cand am fost la biserica sa ne programam nunta, erau acolo 2 tineri casatoriti cu nasii care-i scoteau la biserica. Nu aveau decat cele 2 lumanari de la nunta, fara flori, aprinse si cu ele mergeau la icoane si se inchinau. Daca nu ma insel, mi se pare ca nasul a intrat si in altar cu lumanarile, pe care dupa aia le-au lasat acolo.
raspuns postat de nounou, 12/08/2005, 13:05:32
ma intereseaza si continuarea: urmeaza iar o masa, cine participa (adica si parintii?), unde se tine, etc
mercic
raspuns postat de Alyna24, 12/08/2005, 13:16:19
Buna!
Uite, eu acum am aflat ca te poate scoate la biserica orice cuplu casatorit religios!Nu neaparat nasii!La noi sper sa fie niste prieteni farte buni caci nasii au fost nesimtiti si nu-i vreau in preajma mea!sper sa-l conving pe puyu sa ne scoata acesti prieteni!
Iar ca prezenta acolo nu trebuie sa mai fie cineva cu voi:prieteni, parinti...etc.Cine vreti voi sau doar voi 4.
Se spune ca nasii ar trebui sa plateasca masa la un restaurant caci ei ii scot la biserica insa nu stiu dc trebuie musai asa!
Puteti merge la un restaurant, o terasa, sa luati ceva de baut acasa......mai multe!
Pupici!
raspuns postat de Steluta, 12/08/2005, 13:31:09
Asa cum a spus si anangel_lexi, veti merge la biserica cu lumanarile (fara flori pe ele). Preotul va citi vreo 10 minute in usa bisericii, sa spun asa. Dupa aceea, se intra in biserica si se inchina/saruta icoane. Daca vreti, le puteti cumpara finilor si o icoana de acolo. Intr-adevar lumanarile raman la biserica, dar poti cere o bucatica din ea, sa o aprinda finii la sarbatori mai importante (Paste, Craciun). Atat la biserica, cat si la masa, puteti fi doar voi patru, sau si parintii, daca vor. Masa se organizeaza fie la nasi acasa, fie la restaurant (dupa buget ).
La noi a fost un pic diferit. Finii au fost plecati in luna de miere pentru 2 saptamani la munte. Asa ca in primul weekend de la nunta, ne-am dus si noi la ei. I-am scos la o bisericuta de prin 1400. Foarte draguta! Au mai fost de fata niste prieteni cu copii. Iar masa a constat intr-un gratar la iarba verde.
Cam astea ar fi de spus...
Sa-ti traiasca finii!!
Steluta.
raspuns postat de nounou, 12/08/2005, 14:28:50
Multumesc tuturor!
Icoana am lasat-o la sfintit din ziua nuntii si ideea cu pastrarea unei parti din lumanare mi se pare excelenta, sper sa nu obiecteze preotul nimic ...
Nounou
raspuns postat de toanca, 12/08/2005, 16:04:15
Eu iti pot spune cum a fost la noi.
Am fost doar cu nasii la biserica.
Aveam la noi doar lumanarile.
Ne-a facu popa o mica slujba...o lamanare am lasat-o la biseica, iar pe cealalta am impartit-o la nasi si parinti.
Dupa biserica, am fost doar noi doi cu nasii la restaurant si am platit noi.
Asta a fost tot!
Nimic iesit din comun...
Toanca si bebe Matei 18+
ianuta spune:
Nu prea inteleg eu ce e cu scosul la biserica.. Si am o problema..
Nasi nostrii se casatoresc cu o saptamana inaintea noastra. Cineva mi-a spus ca trebuie sa se duca la biserica inainte sa le citeasca ceva, ca altfel nu pot cununa pe cineva. Ati mai auzit de chestia asta..? O avea legatura cu iesitul la biserica cu nasii?
Plz.. help..
pisu_miau spune:
Buna Ianuta,
Avem nunta in acelasi loc :)
Uite, eu stiu ca pentru a cununa pe cineva trebuie sa fii cununat religios si scos la biserica dupa nunta.
Nasii vostri teoretic ar trebui sa fie scosi la biserica in ziua in care voi aveti nunta,adica la o saptamana de la nunta lor, caci asa e traditia mirii sa fie scosi la biserica la o saptamana dupa nunta, dar cred ca se poate face si mai devreme, ca sa nu fie in ziua aia numai prin biserici .
pupici si toate cele bune!
quote:
Originally posted by ianuta
Nu prea inteleg eu ce e cu scosul la biserica.. Si am o problema..
Nasi nostrii se casatoresc cu o saptamana inaintea noastra. Cineva mi-a spus ca trebuie sa se duca la biserica inainte sa le citeasca ceva, ca altfel nu pot cununa pe cineva. Ati mai auzit de chestia asta..? O avea legatura cu iesitul la biserica cu nasii?
Plz.. help..
Pisu_Miau
Mai am 2 saptamani si o zi
pana la nunta
Catalin spune:
Subiect initial: "In ce zi putem scoate finii la biserica"
postat de Adela Iepure, 26/08/2005, 12:34:51
Duminica trecuta am cununat si normal la cateva zile trebuie sa scoatem finii la biserica pentru slujba de dupa cununie. Problema e ca ei sunt in Constanta iar noi in Bucuresti si ne e imposibil sa ne intalnim in weekend. Ei vor veni saptamana viitoare la Bucuresti, dar in timpul saptamanii pentru ca weekendul viitor pleaca din tara.
Oare slujba respectiva se poate face si in timpul saptamanii sau doar Duminica??? (asa spun rudele mai batrane ale miresei...). Voi ce stiti?
Adela si Andrei (26.09.2004)
raspuns postat de Moira, 26/08/2005, 12:48:46
Buna Adela,
Pe mine nasii m-au scos la o saptamana de la nunta. Am observat ca nu este musai ca sa fie la o saptamana dupa nunta, ci se poate si mai tarziu. Sfatul meu este sa vorbesti cu un preot daca poate sa citeasca mirii si in alta zi decat duminica.
Bafta si sa iti fie de bine ca ai fost nasica.
Moira
raspuns postat de Adela Iepure, 26/08/2005, 12:53:27
Asa mi-a spus si mie preotul cand am cununat, ca nu e musai dupa o saptamana, pot fi 8, 10, 12 zile sau chair mai mult daca nu e timp. Acum daca socotesc bine 8, 10 sau 12 zile numarand de Sambata sau Duminica ar cadea in tipul saptamanii .
Adela si Andrei (26.09.2004)
raspuns postat de Darria, 26/08/2005, 12:55:53
Se scot la biserica la 8 zile de la cununie, de obicei dupa slujba de duminica.
Pt. ca noi am planificat altceva pt. ziua de duminica(nu am stiut de acest termen - 8 zile) l-am rugat pe parinte sa mergem mai devreme cu o zi, adica maine dimineata(sambata).
Deci se poate, depinde de preot cred. Pai decat deloc mai bine atunci cand se poate.
raspuns postat de miag, 26/08/2005, 13:03:55
fINII TREBUIE SCOSI LA BISERICA IN PREIMELE 40 DE zile de la cununia religioasa. Pot fi scosi in orice zi, depinde de programul preotului si pot fi scosi la orice biserica.
Noi am cununat pe 23 iuli si-i scoiatem sambata asta la o bisericutza la Breaza, desi i-am cununat in Bucuresti.
m_monique spune:
o colega de serviciu si-a scos finii la biserica dupa 2 ani. deoarece nu puteau merge duminica, au vorbit la biserica si au mers intr-o zi in cursul saptamanii, seara.
http://photos.yahoo.com/micumonica
Catalin spune:
Subiect initial: "Scosul la biserica"
postat de bogdanai, 25/10/2005, 14:20:52
Duminica trebuie sa ne scoatem finii la biserica. Ce se intimpla dupa? Care este obiceiul? Mergem la un restaurant sau acasa, cine ce plateste ... nu de alta, dar sa nu facem vreo gafa :)
Boghi
raspuns postat de gabitzam, 25/10/2005, 14:48:00
Pe noi ne-au dus nasii dupa aceea la restaurant si au platit ei.
Gabitza
raspuns postat de zozela, 25/10/2005, 15:29:05
Au trecut 4 luni(maine)de la nunta si nici acum nu am dus lumanarile la biserica...
Are ceva?
raspuns postat de dana_ene, 26/10/2005, 09:26:16
Boghi, eu stiu ca nasii au nu numai rolul de a scoate finii la biserica, tot ei sunt cei care invita finii la o masa, fie la ei acasa, fie la restaurant (unde nasii platesc).
raspuns postat de rally, 26/10/2005, 12:32:40
Rally, nu stiam chestia asta cu icoana. Si vad ca esti din Buzau, deci pe la noi e obiceiul asta. Saru' mana de idee !
raspuns postat de numeioana, 26/10/2005, 13:31:16
Eu stiu ca atunci cand nasii scot finii la biserica mai poti invita si alte persoane care vor sa fie alaturi de voi in acel moment. Noi am fost si cu parintii, cu socrii si cu cumnatii, si, bineinteles, ca am platit noi la restaurant (mirii), fiind atat de multi.
La biserica se tine o slujba scurta, maxim 10 minute, se lasa lumanarile de cununie (noua nu ni le-au luat la manastire) si nu ne-au luat nici un ban. Nasii trebuie sa faca cadou tinerilor o iconita sfintinta la biserica respectiva.
Apoi, distractia!
Ioana
raspuns postat de MariaM, 26/10/2005, 13:37:38
Noi acum o saptamana ne-am scos finutzii la biserica,
La biserica a durat cam 15 min,dupa care i-am invitat la un restaurant, unde am platit noi ca si nasi.
Maria
raspuns postat de patriciaRO, 18/12/2005, 09:42:09
Mai eu nu stiu nimic de scos la restaurant, dupa biserica.. Ci pur si simplu te scot la biserica ca sa-ti citeasca preotul si apoi fiecare la treaba lui daca au treaba, daca nu, acasa la unul din noi, mai mult la noi, si stat la un pahar de ceva...
Beatrice
raspuns postat de lavinai, 18/12/2005, 10:51:15
eu sunt din Banat, si nu am mai auzit de asta pana cand ma citit pe forum!!
mai e careva de prin partile astea si a procedat asa?
mitumac spune:
Si noi am fost scosi de nasi la biserica...a fost un sentiment aparte si a fost minunat. Nu este o regula sa mergi la miri sau la nasi acasa...noi am mers la restaurant si am sarbatorit primii pasi in viata ai noii familii.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/mitumac/album?.dir=/8872