oare Casa de Pensii ma duce cu zaharelul

oare Casa de Pensii ma duce cu zaharelul | Autor: zahanio

Link direct la acest mesaj

Dragii mei, va rog sa ma mai ajutati cu un raspuns.
Am nascut in ianuarie 2004. Angajatorul nu a declarat toata perioada lucrata la el. L-am dat in judecata, a platit toate darile, mi s-a recunoscut vechimea din 2003, astfel incat am facut stagiul de cotizare de 11 luni. Cum angajatorul refuza sa-mi solutioneze problema pe cale amiabila, cei de la ITM m-au sfatuit sa-mi dau demisia. Astfel, in februarie 2005 se emite decizia de incetare a raporturilor de munca cu data de 01 noiembrie 2004 (stiu ca pare imposibil, dar actele o dovedesc!). In cartea de munca apare anterior incetarii raporturilor de munca si un concediu fara plata, dar eu dupa ce am nascut nu m-am mai intors la vechiul loc de munca, iar de cerere de concediu fara plata nici nu poate fi vorba. Pe scurt, am castigat in instanta vechimea pt. stagiul de cotizare si indemnizatia platita de angajator pana la data incetarii raporturilor de munca. Ceea ce n-a reusit sa ma lamureasca nici Casa de Pensii care mi-a dat cu ocazii diferite raspunsuri diferite, e daca mai am sau nu dreptul la indemnizatie pt. crestere si ingrijire copil dupa data la care s-a emis decizia de incetare a raportuirlor de munca (1nov.2004) si daca chiar mai am acest drept, ce trebuie sa fac sa-mi recuperez vechimea (de la incetarea raporturilor de munca si pana in prezent) si eventual banii care mi s-ar cuveni.
Mie una mi se pare normal ca in cazul in care am stagiul de cotizare sa am dreptul la indemnizatie. Dar poate nu stiu eu sa citesc legea.
Va rog mult sa ma trimiteti la un articol de lege care sa ma poata lamureasca si sa ma ajutati cu un sfat.
Va multumesc din suflet.
Andreea si ei Raman.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cool spune:

ART. 137/ Legea nr 19/2000
(1) Indemnizațiile și ajutoarele de asigurări sociale pot fi solicitate, pe baza actelor justificative, în termenul de prescripție de 3 ani, calculat de la data la care beneficiarul era în drept să le solicite.

-----------Eu zic sa cauti un avocat bun si printre altele sa aiba in vedere acest articol!-----------------

Mergi la inceput