vreau papagali

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emma27 spune:

maximus,m-ai dat pe spate cu mandretea ta.dl tilica e un canar in toata splendoarea sau ma insel eu,de galben ce e????cu chestiilea alea transparente,imi par cam izolati,dar cred ca o sa pun doar in jurul recipientelor pentru mancare.azi am fost si am luat nisiparomat.dar aveau la punga marisora,doar din acela cu multe chestii ni el,nu simplu.le-am pus in tavita,dar tot nu inteleg,caci acolo spune ca isi pot ascuti si gherutele.cum ajung la el,de grilaj.cum am doi papagali si doar doua vase,mi-ar conveni sa manance nisip din tavita,sa nu-l mai amestec cu mancarea.am incercat sa pun un vas mai mare ,inauntrul coliviei,dar mai mult risipeau boabele.aa,le-am luat si batoane cu mult calciu.eu l-am atarnat,undeva pe la mijlocul coliviei si se cam balagane.dar dc ma iau dupa instructiuni si il sprijin de un perete al coliviei,mi-e ca da mai mult in fara coliviei,decat sa manance.
mersi mult de sfaturi si sa traisca don' tilica!!!
aaa,aseara ne uitam la calatis si cand a inceput radu ille sa cante,pune-te pe concert.asa galagie nu au facut niciodata,parca erau nebuni.am rezolvat si problema inelului,le-am mai luat un leganel,cu oglinda si clopotel.(cica inele simple ,rotunde,nu vin decat cu coliviile,nu se vand separat).am vazut ca ai colivie exact ca a mea.poate o sa am timp zilele urmatoare timp sa le fac poze.

Ema

Zilele Bistritei

Calatorie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maurice spune:

Yank, cum ai reusit sa aduci papagalul din Seychelles? Stiu ca nu prea e voie sa scoti nici macar un coral din tarile astea, daramite pasari sau animale. Se plateste vreo taxa sau ...l-ai ascuns in bagaj?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maximus spune:

emma27 eu am scos gratarul acela din plastic de pe fundul coliviei si astfel Nea'Tilica poate sa topaie in voie pe nisip si sa ciuguleasca din el. In legatura cu leagane si alte jucarele din coliviei...trebuie sa ai grija sa nu-i ingramedesti prea mult in "garsoneria" lor si sa devina stresati .
Ce mi s-a parut mie foarte util au fost hranitoarele acelea exterioare: 1.castigi spatiu in garsonerie 2.nu mai fac asa multa mizerie 3.nu se mai gainateaza in haleala lor
Iar Nea'Tilica dupa ce cateva luni de zile ne-a delectat cu trilurile sale acum de vreo 2 luni si ceva nu mai canta deloc si nu stiu ce-i cu el.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Buna Maximus!

Dragut Nea Tilica al tau.
Spune-mi te rog, hranitoarele acelea exterioare se potrivesc oricarei colivii si se gasesc de cumparat separat?
Uite, eu le dau de mancare dintr-un cilindru, dar inevitabil, cad seminte si coji de seminte si in afara coliviei. Ar fi o solutie buna acele vasute exterioare pentru mancare. Le-am vazut in poza.

Simina
album foto1 si album foto2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yank spune:

quote:
Originally posted by maurice

Yank, cum ai reusit sa aduci papagalul din Seychelles? Stiu ca nu prea e voie sa scoti nici macar un coral din tarile astea, daramite pasari sau animale. Se plateste vreo taxa sau ...l-ai ascuns in bagaj?

Am intrebat inainte sa il cumpar si mi s-a dar un certificat de la vanzator.Intr-adevar nu am putut sa iau de acolo un soi de nuca de cocos,imensa,avea vreo 5-6 lb,mi s-a spus clar ca nu e voie.Dar cu papagalul a fost ok

Mergi la inceput

maximus,ma gandeam si eu sa-l scot,dar nu e mai aiurea pentru ei?ma gandeam ca stau mai bine cu gherutele prinse de gratar.o sa incerc si asa.oricum le-am pus un vas mare in interior,plin cu nisip,dar ai dreptate,le limiteaza spatiul.al doilea leganel se impunea,caci se inghesuiau doi pe unul.mandra l-a folosit in prmele zile,dar am obs ca tot inelul prefere.cum masculul e mai prostut,se sperie de inelul nou si doarme pe bara.deh,probleme mari.
cat despre ciripit.nici ai mei nu se dau in vant,si sunt DOI.in schimb,cand aud pasari afara,face o galagie coco de mama focului.ai incercat sa-l pui undeva unde sa auda ciripitul pasarilor de afara.poate e singur.asa imi facea si coco,s-a mai inviorat dupa ce i-am adus mandra.chiar face pe seful.
simina,vasele exterioare au un orificiu in colivie,asa ca tb colivie speciala.eu am mai vrut sa le iau unul pt nisip si nu am avut unde sa-l pun.varianta la coliviile fara astfel de orificii sunt cilindrii.si cu vasele exterioare,dau pe jos coji,dar uite maximus mi-a dat o idee excelenta cu foliile transaprente,dar pe care,spre rusinea mea,inca nu am aplicat-o.
va pup si sa se faca grasi si frumosi papagalii.

aaa,vroiam sa va intreb voi de unde stiti ce varsta au papagalii?

Ema

Zilele Bistritei

Calatorie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maximus spune:

Multumes adi2003.
Da...hranitoarele se gasesc separat, trebuie sa te uiti prin mai multe magazine pt ca sunt diferente destul de mari ca pret, iar cu unele modificari la colivie se potrivesc si la cele obisnuite asa cum am si eu. Cand le-am cumparat nici nu mi-am pus problema ca nu se potrivesc...dar ajungand cu ele acasa am constatat ca nu e chiar asa-nu incapeau pe verticala din cauza usitei. Dupa ce mi-am stors creierii si mi-au venit idei care de care mai complicate, am observat ca daca desfac putin "balamalele" de sus de la usita pt mancare care culiseaza sus-jos si trec usita peste prima sarma orizontala am destul loc ca sa bag hranitoarele sau dati pur si simplu "remove" la usite (sper ca am fost destul de explicit si ati inteles, daca nu o sa pun o poza care face cat 1k de cuvinte).Deci cu putina imaginatie se potrivesc si acele hranitori.
simina scoate cu incredere gratarul dar nu inainte de a umple tavita cu nisip. Vei vedea ca vor aprecia nisipul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina horsa spune:

Salutare!
Nu am citit decat cateva mesaje de aici..sunt prea multe pagini.
Asa ca va rog stie cineva cum se inmultesc perusii? Am doi baieti si o femela si Maria mea ma inebuneste ca ea vrea sa-i punem sa faca pui. Bine, ea si pe mine vrea sa ma puna sa-i mai fac un fratior:))
Ma lumineaza cineva?
Multam in avans.

Mergi la inceput

madalina,haioasa fetita ea.pai,totul vine de la sine si la ei,cred...asa ca mai usor e sa te pui tu pe facut copii.

Ema

Zilele Bistritei

Calatorie

Mergi la inceput