Ajutati-ma, va rog!! Insomnii de gravida si pofte
Fetelor, NU MAI POT!!!!
Am ajuns in pragul disperarii, zau. Sunt in 7 sapt. si de vreo 3 zile s-au accentuat greturile de dimineata. Nu sunt asa de groaznice ca la prima sarcina, dar SUNT!
Noaptea nu pot inchide un ochi........beau cana de lapte+miere, ca sa ma ia somnul........si nimic. Ma pun in pat, ma agit pe toate partile.....am impresia ca mi se intareste burta, ca am contractii, ba ca ma doare.......si asta nu ar fi nimic DAR........gandul imi zboara numai in frigider. Cu ochii mintii localizez ce mi-ar place sa mananc........si bineinteles ca nu ma pot abtine......ma duc la frigider, imi umplu o farfurie MARE de mezeluri si legume. Ca sa nu mai spun ca mananc mezeluri gen salam( cu tona) si sunca presata la rece( cruda) si cascaval afumat......si toatea astea sunt INTERZISE!!!!!
Si inainte sa aflu ca-s am papat vreo 2 batoane de salam uscat.
Poftele ma omoara......efectiv daca incerc sa ma abtin, simt ca incep sa tremur si mi se face instantaneuu rau.......si imi vine in minte vorba aia, care nu stiu cat e de adevarata: PIERD COPILUL DACA NU MANANC X PRODUS...........O fi adevarat?????
ajutati-ma ca nu mai stiu ce sa fac.....am numai ganduri negre....nopti nedormite si vise ffffff urate......si sentimentul ca voi pierde sarcina
__________________-
Copilul e ca si copacul, cand de mic se stramba, anevoie se mai indreapta.
Raspunsuri
dodo spune:
Las-o mai moale cu salamul, gindeste-te cam ce inghiti (din ce fel de ingrediente este facut....). Nu mai cumpara, evita deasemenea si dulciurile care sint cel mai mare dusman. Eu am urmat sfaturile prietenilor sa maninc orice si eram cit o balena in ultimele 2luni, dupa cite dulciuri si alte aiureli am bagat in mine iar kg capatate in timpul sarcinii nu au scazut f. mult dupa nastere. Dar acum sint hotarita: la sarcina asta zic pas dulciurilor cu foarte multe grasimi si zahar, pentru ca stiu ce greu imi va fi dupa. Din fericire, aici se gasesc multe chestii cu continut mic de grasimi, chiar si inghetata de soia sau cu f. putina grasime, asa ca o sa caut sa ma tin deoparte de dulce si grasimi. Iar despre pofte, nu stiu ce sa-ti spun, ca nu am avut la prima sarcina si nici acum nu am. Sfatul meu este sa cauti sa maninci rational ca-ti va fi de mare ajutor atit bb-ului cit si tie, o sa te ajute enorm dupa nastere.
ruxij spune:
Mananca tot ce itzi doresti, dar o farfurie mai MICA! Nu de alta, dar e tare greu de dat jos dupa. Eu am ramas cu 10kg in plus, le-am dat jos intr-un an, dar problema e ca poftele imi venisera dinainte de a ramane insarcinata :-)), cand mai pusesem exact la momentul "inoportun" inca vreo 7, asha ca p'alea nu le mai pot da jos si pace! Nu cred ca o sa ai probleme pentru ca mananci salam sau mai stiu eu ce, vezi doar de cantitatzi si ai grija ca pe langa asta sa nu uitzi de fructe si legume. In privintza insomniilor, chiar nu stiu ce sa zic, n-am nici o idee, poate trec cu timpul. Gretzurile, deh, ce sa faci, nu ai cum scapa.
Sarcina ushoara si bb sanatos!
Ruxi
MLDiana spune:
Am avut si eu insomnii in primul trimestru de sarcina.Nu imi era somn ,nu eram obosita deloc, chiar daca meregeam pe jos mult sau incercma diferite activitati numai ca sa obosesc,degeaba.Eram foarte in forta.Eu din cauza greturilor am preferat sa maninc de mai multe ori pe zi cite putin ,nu m-am ingrasat mai mult decit trebuie.Am scapat si de greturi in 2 saptamini.DAca ma lasam infometata sigur se prelungeau si greturile.Femeile zic ca nu pot sa manince de la greturi.MAninci ce iti place si ce simti ca iti face greata nu maninci.Asta e metoda mea de a scapa de greturi.
Nu stiu daca o sa scapi prea curind de insomnii si medicamente nu poti sa iei.Am ineteles ca trebuie sa bei o cana de lapte la culcare.Nu stiu cit de mult ajuta asta ca am aflat prea tirziu.In rest ,nu stiu.Eu ,de ce sa nu recunosc mai ma scol din cind in cind noptile dar ma chinui sa adorm din nou fara sa incerc sa ma gindesc la ceva care ma trezeste de tot din somn.
Bafta!Si o nastere usoara!
Lidia si DAvid D.
iulia11 spune:
Daca poti sa mananci totul este o.k.
Eu nu am putut manca decat mazare si pastai pana la 4luni.In rest tot ce mancam vomam.Ma uitam la ceva si-mi curgeau balele de pofta, dar cum luam o inghititura trebuia musai sa fug la baie ca altfel era jale de covor....
Pe la 3luni am fost la ziua tatalui meu si binenteles era si tort .Am mancat o felie, dar cand am simtit ca mi se face greata am bagat in gura urgent niste muraturi si am scapat de....
Mananca fructe multe si tot ce crezi tu ca-ti este pofta, dar cu masura .
sanatate si sarcina usoara!
vezi sa nu te faci
klavier spune:
cumpara-ti salam si sunca de la magazinele bio, sau din soia - au aproimativ acelasi gust. sau umple-ti frigiderul doar cu lucruri sanatoase, din care poti manca cu tonele.
oi fi eu buna la dat sfaturi, dar cand mi-era greata, imi venea sa ma arunc pe geam.
consolare: o sa treaca... si vei avea un copil sanatos!
Adrianele
Bettina spune:
Fete, va multumesc mult pentru sfaturi
Nu imi este frica de kg in plus, chiar imi doresc sa mai ramana ceva pe mine si dupa. La primul copil m-am ingrasat 20 de kg. Si dupa vreo 2 luni aveam vreo 55 kg............si dupa alte 3 luni, 45 kg
La prima sarcina nu puteam manca nimic....si acum.......
Am inceput sa dorm mai binisor si acum astept cu nerabdare sa treaca cele 12 saptamani magice sa mi se mai ia o piatra de pe inima.
Copilul e ca si copacul, cand de mic se stramba, anevoie se mai indreapta.
Angela T. spune:
si pe mine m-au chinuit cumplit primele 2-3 luni de sarcina. si ce sa mai zic de poftele care ma bantuiau noptile, cu orele pana sa adorm !! si in care ma perpeleam cu gandul la bunataturile pe care le lasasem in Romania. mie mi se pusese pata pe covrigi si branzica de casa, dintr-aia cu smantana, la cutie de 200 g. poate unele fete stiu la ce ma refer. mama !!! mmmm !!! tzzzzz!!! ce bun!!! aaaa, sa nu uit nici de telemeaua pe care o vindeau tarancile la Obor cu galetusa. iar frustrarile astea se prelungeau in somn si visam numai mese si ospete :-) halal !
asa ca in lipsa celor de mai sus, reuseam sa bag in gura, cat era ziulica de lunga, numai piure de cartofi, o data pe zi, de-am tinut-o asa vreo luna jumate... ma minunez si acum cum de-am mai trait la asa ritm. vreo 5 kg s-au pierdut pe drum si la toata tortura asta fizica se mai adauga si cea psihica, fiindca in acelasi timp ma gandeam si ce bebe malformat am sa fac eu fiindca nu ma alimentez cum trebuie.
Angela T. spune:
mi-am amintit ca pe mine m-a ajutat foarte mult limonada. era foarte reconfortanta si cateva ore dupa ma simteam mai bine, scapam de senzatia aia de lesin la stomac. limonada facuta in casa, nu mai stiu eu ce minunatie cu coloranti de la magazin.
ai incercat si varianta asta ?
oanamarchezi spune:
Eu am mancat cat am vrut si ce am vrut si am nascut un flacau sanatos la 3,500kg.
Cu kg de dupa te descurci tu ca eu am slabit si dupa nastere (si mancam de rupeam)15 kg.Va avea grija bb sa te slabeasca.
In fiecare zi abia asteptam sa vina sotul de la servici sa ies la o terasa sa beau un pahar de bere(asta a fost cea mai mare pofta a mea).Si nu vroiam decat la terasa de...era mai buna acolo.
Tu sa fi sanatoasa si sa mananci de toate atunci cand iti este foame.
Eu acum mancam apoi vomam si iar mancam (ca asa imi spusese medicul chiar de vomit sa incerc sa mananc din nou).Asa am tinut-o 4luni si pana la urma a fost bine.
Sa fiti sanatosi si tu si bb ca in rest nu mai conteaza 1-2kg in plus!
OANA si bb CRISTI
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=oanamarchezi