Se tine cont de comision?

Se tine cont de comision? | Autor: dara

Link direct la acest mesaj

Buna, Marius! Te rog sa-mi clarifici si mie urmatoarea problema: am cerut o adeverinta de salarizare pentru banca de la serviciu si i-am rugat sa-mi completeze salariul pe ultimele sase luni plus comisionul-care este substantial-(sau o medie a acestuia pe numarul de luni mentionate). Am primit doar adeverinta cu salariul fix (in conditiile in care comisionul ar fi fost esential la obtinerea creditului). Pe fluturas (care e doar un petic de hartie listata frumos, fara nici o stampila) imi apare si comisionul, pentru care se plateste si impozit.
Oare comisionul acela nu se trece nicaieri(in afara fluturaslui)? Am cerut sa tina neaparat cont de comision dar se pare ca nu se poate... Sediul firmei este la Bucuresti, noi suntem doar filiala, deci n-am putut sa vorbesc direct cu cei de la personal, dar mi s-a dat de inteles ca nu mi se poate trece si comisionul pe adeverinta. Firma la care lucrez este o firma foarte puternica, seriosa si cunoscuta. Parca nu-mi vine sa cred ca s-ar face nereguli...

Si mai am o intrebare: in cazul in care de la anul sa zicem s-ar tine din nou cont de salar in plata indemnizatiei pentru cresterea salariului, s-ar tine cont de comision?

Sper ca m-ai inteles si nu m-am exprimat prea intortocheat.

Multumesc frumos!

Dara si Darisor http://photos.yahoo.com/dana_birtas

"Oamenii mari nu inteleg nimic, niciodata si este obositor pentru copii sa le tot explice"

Antoine de Saint Exupery - "Micul Print"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

In mod normal comisioanele sunt venituri incerte. Ele pot sa fie sau pot sa nu fie. Chiar daca aar fi scris pe adeverinta si comisionul exista o serie de banci care nu tin cont de aceste venituri la acordarea creditelor tocmai pentru ca nu sunt venituri certe. Nu e mai putin adevarat ca in ultima perioada datorita supraofertei de masa monetara bancile sa ajunga sa isi reduca extrem de mult conditiile pentru a putea efectua plasamente banesti de tip credit.
Din ceea ce scrii eu deduc faptul ca ai deja o banca anume de unde ai vrea sa obtii o finantare deci problema care se pune este doar in ce masura se poate obtine o adeverinta care sa ateste venitul din comisioane obtinut de tine chiar cu precizarea ca reprezinta comision si nu salariu. Mai exista o posibilitate prin fisa fiscala daca in anul precedent ai obtinut venituri similare ca si valoare. Orice act care atesta un venit poate sa conteze in luarea unei decizii a bancii pentru a raspunde favorabil acordarii creditului urmarit de tine.
Despre ultima intrebare raspunsul este afirmativ, da se va tine cont de toate veniturile realizate de tine inclusiv comisioanele daca nu se va modifica legislatia de asa maniera incat baza sa devina alta.

Oricum eu iti doresc succes!

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara spune:

Multumesc de raspuns!

Banca la care am apelat tine cont si de comision.

Si mii de scuze: in ultima intrebare era vorba de "indemnizatia de crestere a copilului". In eventualitatea modificarii legii (cine stie?... am citit intr-un ziar ca s-ar propune ca mamelor care au un salar mai mare decat salariul mediu pe economie sa li se dea din nou 85% ca si acum aproape trei ani cand am intrat eu in maternitate).

Imi mai dai un raspuns? Sau cred ca de fapt ai inteles ce-am vrut sa intreb... Eram cu capul la salar nu la un viitor bebe...

Multumesc mult!

Dara si Darisor http://photos.yahoo.com/dana_birtas

"Oamenii mari nu inteleg nimic, niciodata si este obositor pentru copii sa le tot explice"

Antoine de Saint Exupery - "Micul Print"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da am inteles de aceea am raspuns direct. Era logica intrebarea doar un pic gresita ca si exprimare dar nu e asa de greu de dedus.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput