divort romanesc recunoscut de SUA? caut sot americ
aveti idee daca 2 green card divorteaza in Romania, fiind cetateni romani si casatoriti in Romania, este recunoscut divortul de catre autoritatile americane?
caut sot cetatean american. se ofera cineva?
Raspunsuri
inca o zi spune:
ginetta,daca anuntul tau e pe bune si chiar cauti un barbat cu cetatenie americana,eu as indrazni sa te indrum sa cauti pe site-uri matrimonile,ai putea mai repede gasi decat pe acest site,care are o alta natura.Cu ajutorul ´´google´´poti gasi multe site-uri specializate pe tema aceasta.Uite,chiar pe www.bride.ru poti gasi foarte multi barbati din america( si nu numai) care cauta o partenera.poti sa studiezi site-ul de curiozitate.Mult succes!!
adrienne12 spune:
Nu stiu sigur. Ar trebui sa intrebi la primarie, unde se oficiaza casatoriile sau pur si simplu, un avocat. ceea ce stiu sigur este ca americanii accepta casatoriile intr-o alta tara, deci logic ar fi sa accepte si dovortul. Romanii insa nu accepta hotariri de divort din alte tari. Cit despre cautat sot, incearca situri matrimoniale.cruise:http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0
Darria spune:
Da, este recunoscut in orice tara.
Sunteti cetateni romani, casatoriti in Romania -> casatorie desfacuta tot in Romania.
http://photos.yahoo.com/codrii_de_arama
Siminaf spune:
Da, ceva de genul perfectmatch.com si de astea, mai specializate. Am vazut si la TV reclama. Succes!
A propos, la green card, daca unul este "dependent" de celalalt, nu-si pierde dreptul de GC prin divort? Intrebam si eu asa... de curiozitate.
Simina & Andrei (Deiutzu)
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
ginetta spune:
multumesc tuturor pentru raspunsuri. deja am contactat un avocat si procedurile sunt destul de complicate. speram sa gasesc experiente cat de cat similare pe acest site si sa ma lamuresc mai mult.
pentru cei interesati, divortul in strainatate este recunoscut de INS numai daca cel putin una din parti a fost prezenta efectiv, adica nu prin procuri. dar in Romania nu poti divorta decat daca esti rezident (legitimat cu buletin). daca esti insa green card, se presupune ca rezidenta este in SUA, ceea ce complica putin lucrurile.
de asemenea, daca unul din soti este dependent de celalalt prin casatorie si divortul are loc la mai putin de 2 ani si jumatate de la casatorie, atunci persoana dependenta isi pierde green cardul prin divort.
Siminaf spune:
Ma gindeam eu! Deci il am pe sotul meu "la mina"...
Simina & Andrei (Deiutzu)
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities