CAUT AVOCAT BUN SI EXPERIMENTAT

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Dana,

Iti trebuie un avocat, un reportofon si un pic de sange rece. Hai sa le luam pe rand:

Vladut are 2 ani si un pic acum. Fiind cu o conditie medicala ( documentata, trebuie sa ai acte pentru asta, bilete de internare in criza de astm, iesiri din spital, acte de la medicul de familie etc ) partea cu vizitarea se poate restrictiona dar un avocat trebuie sa puna problema in mod corect. O parte pentru care merita luptat este ca vizitele sa nu mai fie la tata ci acasa SAU cumpara si el medicamentele necesare Lui Vladut sa le aiba cu el tot timpul. Daca nici pensia alimentara nu o plateste la timp pentru ca nu are bani de tigari s-ar putea sa nu-l traga ata sa-i cumpere medicamentele de urgenta pentru astm ( inhalatoare etc). Un copil cu o conditie medicala documentata are alt regim de vizitare DACA poti dovedi acest diagnostic.

Singura perioada cat Vladut trebuie sa fie acasa este atunci cand sunt zilele de vizitare ale tatalui. In rest poate sta unde vrei tu. Stiu ca vizitele pot fi cerute sa se desfasoare la resedinta unde este si copilul daca exista un motiv medical. Acea resedinta poate fi si a ta daca iti schimbi buletinul si ajungi sa ai acelasi domiciliu cu parintii tai!!!! E un artificiu cu dezavantaje pentru tine ( cred ) dar cu avantaje referitoare la domiciliul lui bebe si locul unde se desfasoara vizitele. Gandeste problema un pic, cantareste avantaje si dezavantaje!

DACA tatal nu plateste la timp pensia alimentara tu poti sa introduci actiune si plata devinde purtatoare de penalitati / indexari. Orice actiune se introduce cu prevederea platii cheltuielilor de judecata de catre cel care pierde dar ... ia un avocat k lumea altfel tribunalul iti mananca banii si atat.

Incearca sa faci rost de un reportofon ( exista mp3 playere care si inregistreaza ) si TREBUIE sa-l avertizezi ca il inregistrezi si ca fiecare intalnire va fi inregistrata. DACA exista aceasta avertizare atunci proba ar putea deveni valabila intr-un eventual proces. In procesele civile e mai greu dar nu se stie niciodata unde-ti poate fi de folos o astfel de inregistrare.

Intereseaza-te de centre pentru mame in dificultate. Poate ne ajuta cineva cu adrese catre astfel de centre. Stiu ca fiecare sector are juristi care te pot sfatui ( dincolo de avocatul propriu si doar pentru a sti fiecare litera din lege ) si exista diverse interpretari care pot fi folosite ( de multe ori necunoscute chiar de avocati pledanti pentru dreptul familiei). Incearca sa pui cazul si pe www.avocatnet.ro ( sper ca este corecta adresa) si acolo pe forum o sa primesti raspunsuri de la avocati.

Tu esti singura care poti pune cap coada idei despre eventuale motive pentru decaderea lui din drepturile parintesti si cu un avocat poti sa vezi cum vor fi dovedite, sanse etc. ORICUM daca intarzie sa aduca bebeul acasa stiu ca tu trebuie sa sesizezi pozilita. Aceste sesizari vor spune ceva in cazul in care se repeta, este important sa fie inregistrate undeva. E penala problema, mai ales faza cu amenintatul ca nu se opreste chiar daca ii face rau copilului. entru o astfel de fraza inregistrata in conditiile legii ... poti sa ceri expertiza psihiatrica, evident cu un avocat bun!

Iti dadusem pe PM un mesaj cu coordonatele unei avocate. Ai primit ? Asa cum spuneam in mesaj, nu este chiar ieftina dar e buna, testata intr-un proces in care copilul ajunge sa fie incredintat tatalui ... adica o adevarata performanta din punct de vedere al legii. oricum, sunt si alti avocati, important este sa ajungi sa vorbesti cu unul si sa nu mai lupti singura. Sistemul juridic e complicat si nu este ca in filme.

Din toate raspunsurile pe care le primesti incearca sa-ti faci o listuta. Tu stii prin ce ai trecut. Unele raspunsuri s-ar putea sa se potriveasca pentru unele situatii , sa stii cum sa reactionezi. Sange rece iti trebuie! Citeste tot ce gasesti ref codul familiei .. un raspuns dur de genul << baiete, daca faci asa incalci codul familiei , art x >> s-ar putea sa-i fie de folos, castigi timp si un ascendent asupra lui . TOATA frica din tine transform-o in ceva constructiv, citeste legislatia legata de familie si minori. Citeste pur si simplu chiar daca ai senzatia ca nu se lipeste nimic. Iti defineste aria de interactiune cu el, vei sti ce ai de facut, cum trebuie sa raspunzi etc...

Daca ai sange rece poti sa-l si provoci ( pe pielea ta ) la reactii care , documentate ulterior cu martori, inregistrari etc pot sa-ti fie de folos. ATENTIE, fazele astea cu provocarea pot fi periculoase rau de tot, desi uneori foarte folositoare. Nu am innebunit, dar stiu o mamica ce a scapat de un calvar provocandu-si barbatul. Pana atunci el ameninta, luase copilul de la gradi fara sa spuna ( pe cel mai mic, pe cea mai mare amenintase ca o da spre distractie prietenilor de aici disperarea Ralucai , mama copiilor), copilul a fost recuperat racit cobza etc, dar ea a incasat vreo doua de la el. Este adevart ca certificatul de la IML si inregistrarea amenintarilor au facut toata treaba in instanta, el a fost decazut din drepturile parintesti etc ... dar pentru ea a fost cumplit chiar daca si-a rezolvat problemele si copii sunt OK acum. Undeva in sufletul ei a ramas o mare rana si numai Dumnezeu stie cum o va rezolva.

Roxana&Ruxandra

http://community.webshots.com/user/aquariusrpro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danacaltan spune:

Am prezentat in instanta toate actele medicale ale lui Vlad (in afara de problema cu astm mai are si cu labutele ceva probleme, poarta orteze); am prezentat cupoanele de pensie alimentara care dovedesc cit de tirziu a fost platita pensia alimentara(si nu integral);am depus la dosar copie dupa C.I. de indentitate care contine viza flotant??(adica domiciliu temporar in afara Bucurestiului);am cerut dobinzi si penalitati pt. neplata pensiei alimentare(chestie prevazuta si de Cod pr. civ.);am aratat ca nu are serviciu si din acest punct de vedere nu are cum intretine copilul pe perioada cit sta la el(a venit cu o adeverinta de la o firma fantoma cum ca este angajat acolo-am verificat, firma este desfintata!!!).Am sustinut ca are un comportament dezaxat (dovada fisa medicala n-am avut certificat m.l. ,declaratiile martorilor - la divort).

TOATE AU FOST IN ZADAR.
El a avut AVOCAT,si lucrul acesta s-a simtit!!!!!!

A solicitat incredintarea copilului, a sustinut ca sunt nebuna si ca obsesiv am impresia ca tatal este alcoolic si ne pune periodic sanatatea si viata in pericol, ca de fapt vreau sa ma imbogatesc pe seama lui etc...

Problema mare e si faptul ca eu mi-am gasit un contract de munca afara, ocazie pe care nu o pot rata, decit daca vreau ca restul vietii lui, Vlad sa manince de 570.000 / lunar.
Asa incit, momentan nu ma pot angrena intr-un proces de asemenea amploare.Poate,doar sa fac niste maruntisuri.Timpul poate o sa le mai rezolve, personajul principal ne mai avind pe cine sa terorizeze(eu) timp de aprox. 1 an,...isi pierde interesul...fara groaza si neliniste...ce bine ar fi...

1. Aquariuspro, eu am inteles din ce mi-ai scris tu, ca ar trebui sa-mi fac buletin permanent acolo(la tara)?Atunci trebuie sa anunt pe cineva ca mi-am schimbat adresa din buletin?(ma refer la autoritati).Ar terbui sa-i trimit si lui o hirtie, ceva?
2. Ma gindeam sa ma duc la politie si sa dau o declaratie referitor la pingerea penala pe care mi-a facut-o, in care sa descriu treaba cum sta ea de fapt.Ar trebui sa iau si martori cu mine, sa dea si ei declaratii???
3.M-am inscris pe avocatnet.ro
4.Caut avocata.
Multumesc din suflet pt. sfaturi, chiar ma ajuta sa-mi clarific ce am de facut.Si pentru asta sunt prietenii, nu? Aquariuspro ti-am trimis un PM.
Va multumesc.Sa dea Dumnezeu zile senine pentru toti bb-ii din lume!!!!

Mergi la inceput