Mamici de septembrie - octombrie 2005 (44)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Ioana, nici eu nu mi-aduc aminte de dopul gelatinos, de asta nici nu ti-am raspuns azi. La mine, la fel, prima data s-a rupt apa.

Era 4 dimineata, imi scol io sotu': 'Scoala-te sa plecam la spital.'
El mormaia, dar cand si-a dat seama cat e de ud si el, s-a trezit subit.

In rest, sunt tare incantata, ca i-am luat bebelushei carucior si scaunel de masina scoica de la Baby Care.

Scaunelul este tare frumos, bleumarin cu rosu-rosu.
Caruciorul din pacate, nu este cu rosu, ci cu gri si portocaliu.
Dar are o fundita frumoasa, ca sa arate ca este de domnisoara.

Nanadana, ce mancare buna. Pofta mare sau sa va fie de bine.

Pe maine,
Cristina 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mysweetest spune:

kristinutza sa fie cum zici tu ...retroactiv nu cred dar tampitii pot stabili ca de la 1 ianuarie 2006 sa se aplice tuturor celor aflate in CIC.
Mihaela_e scriai "Unul din parinti (beneficiarul alocatiei) poate sa opteze sa stea acasa si sa creasca bb-ul iar contractul individual de munca se suspenda de drept. Asta inseamna ca angajatorul este obligat sa-i garanteze locul de munca pana la intoarcerea la serviciu, care se va face pe functia detinuta anterior si pe acelasi salariu "... eu sper ca asa va fi sa pot sta cu copilul macar pana la 6 luni dar ei au eliminat definitiv notiunea de concediu.. cel putin in lege nu mai precizeaza decat de alocatie care nu e acelasi lucru cu concediu ...uite linkul dat de Ioana http://www.mmssf.ro/proiecte-dezbateri/240605hotcond.htm si la Art. 2 e precizat
"- Concediile și indemnizațiile la care au dreptul asigurații, în condițiile prezentei legi, sunt:

a) concediul și indemnizația pentru incapacitate temporară de muncă, cauzată de boli obișnuite sau de accidente în afara muncii;

b) concediul și indemnizația pentru prevenirea îmbolnăvirilor și recuperarea capacității de muncă;

c) concediul și indemnizația pentru maternitate;
d) concediul și indemnizația pentru îngrijirea copilului bolnav;

e) concediul și indemnizația de risc maternal"
iar la sectiunea IV explica ce e acel concediu- Concediul și indemnizația de maternitate

Art. 19 - (1) Asiguratele care nasc au dreptul la concedii pentru sarcină si lăuzie, pe o perioadă de 126 de zile calendaristice, perioadă în care beneficiază de indemnizație de maternitate.
Art. 20 - (1) Concediul pentru sarcină se acordă pe o perioadă de 63 de zile înainte de naștere, iar concediul pentru lăuzie pe o perioadă de 63 de zile după naștere.

(2) Concediile pentru sarcină și lăuzie se pot compensa între ele, în funcție de recomandarea medicului și de opțiunea persoanei beneficiare, în așa fel încât durata minimă obligatorie a concediului de lăuzie să fie de 42 de zile calendaristice"
Deci CIC nu mai exista...sunt doar cele 126 zile ...

Marlena & Alexandra Maria ..saptamana a 31 a
album

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flory72 spune:

Elaela, bine ai venit!!

Monica imi poti spune cate ceva despre ce ai invatat despre pozitia in care sa culci bb si alimentatia dupa nastere! Multumesc!

Flori 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Salut fetelor!

Eu nu ma simt foarte bine azi. Am mincat un mar la ora 9, a trecut o ora jumate si simt in continuare ca pocnesc. bb asta nu-mi mai lasa deloc spatiu pentru stomac.

monica, zi-ne si noua daca ai timp ce afli la orele prenatale.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia_Hurducas spune:

Buna dimineata!

M-am racorit si eu, scriindu-le un mesaj iubitilor nostri legiuitori. Ati vazt ieri reportajul de la Antena 1? Din pacate, pe parlamanetarii nostri ii doare fix in cot. Ma mai calmez insa stiind ca daca legea intra in vigoare de la 1 ianuarie 2006 si noi suntem in CIC, nu ne va afecta si pe noi, pentru ca nici o lege nu se aplica retroactiv.

Bine ai venit Eleela, sa-ti traiasca baiatul, sa fie sanatos si sa va aduca numai bucurii. Si nastere usoara!

La toata lumea merge DC asa de greu? Cu alte pagini nu am probleme, dar asta este ceva groaznic.

Ieri nu s-a tinut cursul de mamici, ca au parut nu stiu ce lucruri neprevazute. Dar am facut eu singurica gimnastica acasa. Bineinteles, l-am cooptat si pe sot.

Flavia 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b_irina_c spune:

Salut

Nu am vazut reportajul de pe Antena 1, dar in schimb am apucat sa vad ultima parte a celui de la PRO... Eu una nu am mai vazut-o pe Esca asa de nervoasa si acida cu cineva intr-un interviu... Nu stiu cine era interlocutoarea, dar oricum scotea din ea niste prostii imense de genul ca leagea asta sprijina natalitatea ....etc.....

Si la mine merge greu DC...

Irina 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Buna ziua fetelor!

Eu sint la inghesuiala mare la servici , am deschis forumul dar nu am putut sa scriu nimic.
Sint fericita ca nu am luat decit 200 g in ultima saptamina...

Alea Alea ,

Jadi
25+

Mergi la inceput

'neatza ,
mie inca nu mi s-a micsorat stomacul dar trebuie sa stau in fund dupa ce mananc altfel simt ca imi vine inapoi deseori.
Ioana incearca sa mananci si tu cate putin.

album

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_e spune:

Buna dimineata dragutelor,

Inca nu v-ati trezit sau sunteti foarte ocupate. Cam liniste pe aici. Eu mi-am luat 1kg de cirese si tot mananc din ele si lucrez de zor.

E atat de cald afara, de lesini. asa ca am trecut la rochita cu bretelute si papucei. Daca ma vede seful meu o sa ma intrebe daca sunt la plaja. Dar nici ca ma intereseaza.

Marlena, am citit si eu cele doua proiecte de legi. Insa ele se completeaza si cu alte prevederi legale. In speta codul muncii sau contractul colectiv de munca la nivel national. In codul muncii la art. 51 lit a este stipulat ca se suspenda contractul individual de munca din initiativa salariatului pentru concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, ori noua lege vine si spune de nu este o suspendare a CIM la cererea salariatului ci este o suspendare de drept. Oricum, astept cu interes normele metodologice de aplicare a celor 2 proiecte de lege.

Haideti fetelor, trezitiva ca plange site-ul dupa voi.

mihaela 23+

Mergi la inceput

Multumim pentru informatii Mihaela_e !

album

Mergi la inceput