Miresele anului 2005 (18)
Raspunsuri - Pagina 16
Ramonika spune:
am si eu o intrebare
daca barbatul a mai fost insurat cu tot tacamul, cununie civila si la biserica cununat de popa si apoi s-a despartit, si vrea sa se insoare a doua oara, are voie sa se cunune si la biserica?
Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz Alina Bubulina Fetitza Maritza
Cei trei muschetari Bebelusii
Omul traieste pentru bunastarea pisicii...
Darria spune:
Ramonika eu stiu ca nu se mai poate cununta in biserica a doua oara. Stii ca preotul spune: pana ce moartea v-a desparte. Poate se face o slujba ceva nu stiu, dar cununie religioasa nu.
Poate fetele iti vor spune altceva.
http://photos.yahoo.com/codrii_de_arama
pisu_miau spune:
quote:
Originally posted by Ramonika
am si eu o intrebare
daca barbatul a mai fost insurat cu tot tacamul, cununie civila si la biserica cununat de popa si apoi s-a despartit, si vrea sa se insoare a doua oara, are voie sa se cunune si la biserica?
La ortodocsi sigur se poate, trebuie doar sa i se faca o slujba de dezlegare inainte, tocmai am fost in mai la nunta cuiva care se mai casatorise o data si civil si religios, deci se poate!
La catolici nu se poate decat o singura data .
Pupici!
Pisu_Miau
pisu_miau spune:
Buna fetelor!
eu ieri am calcat stramb, la propriu si mi-am rupt piciorul adica am facut o entorsa de toata frumusetea, glezna cat o portocala si acum stau in pat sau pe scaun cu fasa elastica Mai am doua luni panma la nunta! Daca nu ma fac bine? Daca nu voi putea purta pantofiorii mei cu toc?
Eu am facut baschet de performanta si stiu cum e cu entorsele4, am avut la acelasi picior vreo 8 pe putin, dar de fiecare data timp de vreo 4 saptamani am schiopatat si de tocuri nici vorba destul de multa vreme dupa! Cine a mai vazut o mireasa schioapa? Sunt asa de suparata pe faza asta...
Pisu_Miau
dilaural spune:
Bine-nteles ca se poate sa te casatoresti religios de cate ori vrei si la ortodocsi si la catolici!!! Voi chiar nu va uitati la televizor???
Pai pana si Printul Charles s-a recasatorit religios. Ca sa nu mai spun de Liz Taylor care a fost mireasa cu tot tacamul de vreo 4 ori...
Normal ca daca vrei, ii spui preotului sa-ti faca o mica slujba de dezlegare si oricum te spovedeste. Daca nu vrei sa spui... nu te obliga nimeni! Preotul te casatoreste si gata ca doar nu scrie pe fruntea ta ca ai mai fost casatorit.
Iar - ca sa ma repet - cred ca Dumnezeu nu tine cont de chestiile astea ci de altele mult mai grave si mai rusinoase pe care le fac oamenii...
Dilaural
http://pg.photos.yahoo.com/ph/dilaural/album?.dir=/4c12
Ramonika spune:
quote:
Originally posted by pisu_miau
La ortodocsi sigur se poate, trebuie doar sa i se faca o slujba de dezlegare inainte, tocmai am fost in mai la nunta cuiva care se mai casatorise o data si civil si religios, deci se poate!
La catolici nu se poate decat o singura data .
Pupici!
Pisu_Miau
mersi pisu, asa auzisem si eu ca la ortodocsi se poate. probabil cel mai bine e de intrebat un preot cum se face treaba asta cu dezlegarea.
imi pare rau de glezna ta, vezi si tu poate poti sa ti-o vindeci mai repede, daca nu, schimba papucii de nunta
pisu_miau spune:
quote:
Originally posted by dilaural
Bine-nteles ca se poate sa te casatoresti religios de cate ori vrei si la ortodocsi si la catolici!!! Voi chiar nu va uitati la televizor???
Pai pana si Printul Charles s-a recasatorit religios. Ca sa nu mai spun de Liz Taylor care a fost mireasa cu tot tacamul de vreo 4 ori...
Normal ca daca vrei, ii spui preotului sa-ti faca o mica slujba de dezlegare si oricum te spovedeste. Daca nu vrei sa spui... nu te obliga nimeni! Preotul te casatoreste si gata ca doar nu scrie pe fruntea ta ca ai mai fost casatorit.
Iar - ca sa ma repet - cred ca Dumnezeu nu tine cont de chestiile astea ci de altele mult mai grave si mai rusinoase pe care le fac oamenii...
Dilaural
http://pg.photos.yahoo.com/ph/dilaural/album?.dir=/4c12
dilaural, printul nu s-a recasatorit religios, a primit doar o binecvuvantare, pentru ca fostul sot al camillei este inca in viata, iar Liz Taylor nu era catolica, si chiar daca ar fi fost, oricum nu s-a casatorit de atatea ori religios....in fine asta e ce stiu eu, cred ca cea mai buna solutie e sa intrebe ramonicka un preot.
Mersi de urari Ramonicka, sper sa fie bine la cat am plans pe tema asta cu piciorul...
Pisu_Miau
miha_ella spune:
Ramonika,
se poate sigur.
am un prieten care a fost insurat si a mers la acelasi preot, care i-a facut o slujba de dezlegare. Oricum, in biserica, la cununia religioasa preotul intreaba daca a mai fost vreunul din miri cununat. In caz ca da, urmeaza slujba de dezlegare, dar e mai bine - cred - s-o faci inainte.
in mod cert, cel mai bun lucru este sa intrebi direct un preot. indiferent de religie, fiecare interpreteaza ritualurile subiectiv. well..
bafta.
mihaela
krelia spune:
quote:
Originally posted by Ramonika
am si eu o intrebare
Depinde de religie....la ortodocsi iti spun sigur ca se poate, mama mea s-a casatorit 2 doua ori, cu popa. Prima oara a venit preotul acasa (ca trebuia sa ma boteze pe mine, si au zis sa se cunune si religios), iar a doua oara, au fost doar mama cu tatal meu vitreg si cu nasii lor intr-o bisericuta, undeva in provincie...
quote:
Originally posted by dilaural
Bine-nteles ca se poate sa te casatoresti religios de cate ori vrei si la ortodocsi si la catolici!!!
Fals! Biserica catolica nu recunoaste decat prima casatorie religioasa (in fata lui Dumnezeu, in biserica (sau nu), cu preot). Daca esti catolic si te-ai despartit, nu te mai poti casatoresti religios catolic...orotodox da (daca sotul este ortodox, fireste), insa, dupa cum am spus, biserica catolica nu iti recunaoste casatoria si considera ca traiesti in pacat....preacurvie ....un alt caz real
Pusi la fete!
Krelia...viitoare printzesita
26 august 2006
ooana spune:
quote:
Originally posted by olim
Dragele mele , am inebunit.
Nu mai facem nunta la Tg Mures pe 3 septembrie . ci pe 20 august la Sovata.
Sa nu aruncati cu pietre, dar nu am avut de ales.Cu soacra mea nu mai faceam fata cu sfaturile si am decis sa o facem departe de ea.
Am gasit restaurantul si am aranjat inclusiv biserica.Ce parere aveti?
M-ar putea inscrie si pe mine moderatorii in lista din august?.Va multumesc.
Astept raspunsurile voastre.
Pupici
In sfarsit....gasesc pe cineva din Mures...noi facem nunta abia la anul si m-am tot uitat da de gasesc pe cineva din zona...
Iti urez spor la treaba cu pregatirile!
Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!
Oana & Marius
Wedding Day