CIC si o alta sarcina?

CIC si o alta sarcina? | Autor: Crisnemes

Link direct la acest mesaj

Daca o persoana se aflata in CIC si ramane insarcinata ce prevede legea?
Trebuie obligatoriu sa se intoarca la servici sau poate sa-si ia in continuare CIC?

Cristina siDragos (31.01.2004)
http://community.webshots.com/user/Cristinanemes

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Perioada de CIC constituie stagiu. Daca nasterea a doua survine in interiorul lui CIC 1, nu trebuie sa se intoarca la serviciu.

Cristina si Alexandra (30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andora spune:

Ma interesa subiectul si pe mine si imi cer scuze, dar am si eu o intrebare....
Daca nasterea nu are loc in CIC 1, se cumuleaza perioada CIC 1 considerata stagiu cu o alta (in care ar trebui sa ma intorc la serviciu caci expira CIC-ul)? Si cat trebuie sa treaca pt a-mi lua CIC 2? (ex. ipotetic: am facut 18 luni din CIC si raman insarcinata)
PS: Scuze de exprimare...

www.andora.bravehost.com/" target="_blank">Andreea & Gogomaimutica (DN 10.10.2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">Povestea Gogosicii

Mergi la inceput

Cred ca si eu m-am exprimat gresit.
CIC 1 este stagiu. Daca se termina CIC 1 si inca nu ai nascut bebe 2, dar nici nu poti sa iti iei inca prenatal pentru el, trebuie sa te intorci la serviciu. Cand se naste bebe 2 trebuie sa ai acelasi stagiu de 10 luni in ultimele 12 ca si la CIC 1. Avantajul este ca CIC 1 este stagiu, deci chiar daca in aceste ultime 12 luni inainte de nasterea bebe 2 ai fost in CIC se considera tot stagiu. Nu stiu daca ai inteles mai bine acum.
In mare: daca atunci cand bebe 1 face 2 ani esti insarcinata cu bebe 2 dar in ca nu pot lua prenatal mergi la munca. Daca sarcina e avansata si te incadrezi, iei prenatal pana nasti, apoi, dupa termenul de postnatal obligatoriu soliciti CIC 2.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by aissa
In mare: daca atunci cand bebe 1 face 2 ani esti insarcinata cu bebe 2 dar in ca nu pot lua prenatal mergi la munca. Daca sarcina e avansata si te incadrezi, iei prenatal pana nasti, apoi, dupa termenul de postnatal obligatoriu soliciti CIC 2.

Aissa multumesc din suflet pt raspunsul prompt si detaliat, esti o scumpa!!! Doar ca eu sunt mai batuta in cap, doar un amanunt vreau sa te mai intreb... acel "daca... te incadrezi" ... normal ar fi ca - daca bebe 1 are cam un an - sa ma incadrez, nu? caci as avea cele 10 luni din CIC1 considerate stagiu pt CIC2.. am inteles eu bine? deci pot ramane insarcinata dupa ce maimuta nr.1 face 1 an?
Restul e ff clar si-ti multumesc inca o data!!!

www.andora.bravehost.com/" target="_blank">Andreea & Gogomaimutica (DN 10.10.2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">Povestea Gogosicii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariciu spune:

ai eu am aceesi problema, si ma intereseaza tare mult subiectul.
Intrebarea mea este :
1. daca ma intorc la servici dupa 2 ani de CIC, patronul in cat timp ma poate da afara (locul meu de munca s-a ocupat fizic de catre altcineva) ?
2. Daca raman insarcinata cu bebe2 si trebuie sa ma intorc la servici pt o perioada, si ma trezesc data afara, mai pot lua prenatal atunci cand se implinesc lunile respective?

Mergi la inceput

Andora, poti ramane insarcinata oricand.
M-am referit sa te incadrezi in conditii pentru prenatal. Adica daca termini CIC 1 dar esti insarcinata in luna a 2-a sa zicem, trebuie sa mergi la munca pana poti lua prenatal (acum e mai clar?, nu ai alta solutie. Dar daca esti deja insarcinata cu bebe 2 in luna a 8-a poti lua prenatal si nu te mai duci la munca deloc.
Ariciu-le , patronul te poate da afara imediat ce te reintorci. Daca ramai insarcinata si esti data afara stagiul nu ti-l poate lua nimeni. M-ai prins la legea cu protectia maternitatii, ca nu o stiu (promit sa o aprofundez) dar cred ca daca te intorci la munca gravida fiind cu bebe 2 si anunti societatea in scris ca esti insarcinata....nu te pot da afara (aici astept caramizi in cap in cazul ca te indrum gresit...). Te rog sa nu te bazezi pe ce ti-am spus daca nu vine inca cineva (Rozi, Marius....) sa spuna ceva de acelasi fel. Cu scuzele de rigoare, sanatate tuturor!

Mergi la inceput

Aissa sarumana si sa traiesti ca mi-ai luat o piatra de pe inimioara.... Eu am 'noroc" ca sunt la stat si nu ma da afara sefu' cum vrea el... Ramane sa ma gandesc cand sa vina bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maeda_alesia spune:

As vrea sa ma lamureasca si pe mine cineva in urmatoarea problema;
Sunt o mamica de gemeni insa primesc CIC tot 7.8mil. lei pe luna.Cica se considera o singura nastere?!!!!(desi copiii s-au nascut la interval de 10 min.;doar era imposibil sa se nasca odata!!!Sau poate trebuia sa-mi faca doua operatii cezariene?!!!!!
Eu asta nu inteleg de ce aceasta suma de bani este legata de nastere.Nasterea are loc o data, iar CIC inseamna concediu ptr. ingrijirea copilului pana la 2 ani.Noi primim acesti bani aproape 2 ani.Ei nu se gandesc ca 2 copii inseamna scutece de doua ori,mancare ,hainute,etc. de doua ori?
Astept parerile si sfaturile voastre.
Oricum sunt o mamica fericita! Am uitat sa va spun:am un baiat si o fetita cuminti,sanatosi si mancaciosi,care acum au 10luni si jumatate.

Mergi la inceput

Bine ai venit printre noi.
Vechea lege (ii zic deja veche ca vad ca se pregateste altceva de la anul) considera nasterea un risc asigurat prin intermediul CAS. De aceea si in cazul gemenilor se primea o singura data aceasta indemnizatie (pentru ca nu era un drept al copilului ci al angajatului).
Tocmai asta e unul din punctele cu care se lauda in noul proiect ca se rezolva problema gemenilor prin alocarea acelei marete sume de 35% in cazul gemenilor pentru fiecare copil, nu doar o data....desi omit sa spuna ca de 2 ori 3 mil. e mai putin de 7800000.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns engik spune:

Salut toate mamicile, sunteti foarte simpatice.
1. Patronul nu te poate da afara daca il anunti in scris ca esti insarcinata. Atasati la anunt si dovada de la medicul ginecolog si cea de la medicul de familie.
2. in ceea ce priveste modificarea cu scaderea indemnizatiei la cca.3 milioane, ar trebui s-o punem si noi de un protest.
Daca vor protectie sociala pentru toate mamicile (nu sunt contra ci pro) dar sa gaseasca alta resursa bugetara. Ex.salariile lor de parlamentari.

In rest am o minune de fetita de 1 an si 2 luni. Nu credeam ca e asa de frumos sa ai copii.

Mergi la inceput