CHLAMIDIA IgG SAU IgM?

CHLAMIDIA IgG SAU IgM? | Autor: Danutz@

Link direct la acest mesaj

Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema:
Acum 2 luni am pierdut o sarcina de 5 saptamnai. La recomandarea medicului meu ginecolog am facut niste analize serologice la institutul Cantacuzino. problema a fost la Chlamydia Trachomatis care a fost pozitiva si IGM si IGG. Medicul mi-a spus ca dupa 2 saptamani de tratament cu Doxiciclina si Chlotrimazol si o sapt. pauza, sa refac Chlamydia IGM, ceea ce am si facut azi. D-na Dr. de acolo mi-a zis ca de fapt ar tb sa refac IGG-ul. Nu stiu care dintre ei are dreptate, pt ca nu stiu ce inseamna fiecare dintre acesti termeni (IgG, IgM). Voi ce parere aveti?
Astept cu nerabdare sfatul vostru.
Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexandrina spune:

Din cate stiu eu, IgM pozitiv inseamna existenta infectiei in organism iar IgG pozitiv inseamna ca exista anticorpii formati.
In concluzie, daca ai IgM pozitiv azi, peste ceva timp teoretic trebuie sa ai anticorpii si atunci IgG nu mai e necesar.
Sper sa nu gresesc.

"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittycat spune:

Medicul tau are dreptate, nu doctorita respectiva. Ig G oricum va iesi pozitiv la repetarea analizei, este semn ca ai avut aceasta infectie. Important este insa ca dupa tratament IgM sa se negativeze, ceea ce va insemna ca nu mai ai aceasta infectie. Nu stiu cat de clar m-am exprimat...

Andra,de printesa (15 noiembrie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danutz@ spune:

Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Vinei 1. iulie primesc rezultatul analizei IgM.
Sper sa fie negativ, pt. ca vreau sa incerc iar sa.
Poate si reusesc..

Mergi la inceput