Mamici de Noiembrie - Decembrie 2005 (19)
Raspunsuri - Pagina 14
Morgano spune:
LA MULTI ANI TANIA SI DIENUTZA si tot ce va doriti!
Cand citesc ce scrieti despre concedii pre/post etc, natale ma dor creierii, sincer. Nu pricep mai nimic. Poate m-as stradui mai mult dc as fi interesata, dar in cazul meu nu sunt. Motivul: sunt traducator autorizat, funcitonez ca PFA si nu imi convine sa-mi iau nici un fel de salariu pt ca pierd bani. In concluzie, colegele mele se ocupa de birou iar eu fie merg pt urgente 1-2 ore pe zi, fie mi le scaneaza si trimit pe mail sau pe fax si le trimit cu sotul sau cu un taxi la birou. Asta e marele meu noroc, pot lucra si acasa, ba chiar mai bine decat la birou unde e du-te vino toata ziua.
In plus, ca tot omul care lucreaza pt el si are clientii lui, sincer nu as vrea sa ii trimit in alta parte si nici lor nu le-ar conveni pt ca sunt chestii private, confidentiale etc. Iar eu dc mi-as lua concediu legal, nu mi-as putea semna traducerile, deci ar trebui sa rog pe altcineva, m-as complica, si repet, as pierde bani, ceea ce la creditul pe care il avem nu imi covine, si cum spuneam pot lucra super acasa.
Asa ca ma consider o norocoasa din punctul asta de vedere si sper sa ma simt bine si in forma sa ma ocup de toate, ca deh... eu sunt femeia care munceste cat are de lucru (adik mult), gateste si etc... cu timpul pt mine stau cam prost.
Ripley 20 fix
Si da, vad ca alexandru e un nume preferat de 3 dintre noi, da' io am fost prima :)) glumesc, e un nume frumos si nu simt nevoia de exclusivitate (anii trecuti au fost generatii de "andrei" si "mara" cu nemiluita, asa ii cheama si pe nepotii mei).
lavi02 spune:
Cristina, normal ca cel mai convenabil pt mine este asa: sa-mi intrerup doctoratul 1 an in care tot nu pot face nimic si nu trebuie sa apar acolo ca l-am facut in mai multi ani numai asa, de aiurea, si sa raman in CIC 2 ani, adica sa imi reiau activitatea numai pe partea de doctorat. Dar conducatorul meu de doctorat e profa la care sunt asistenta si la profa nu i-ar pica bine sa mai lipsesc inca un an, adica inca un an sa n-aiba cine sa-i tina orele. Chiar daca isi ia preparatori noi, eu am experienta, stiu materia ca lumea, ii ajut si pe cei noi, etc.
Iar pt cele 10-12 ore pe saptamana, in fine la care se mai adauga si corectat de teme precum bine ati vazut
(asta-i ideea, sa ai asistenti buni care corecteaza ca lumea temele, la 2 din materiile mele temele sunt mai importante decat activitatea in laborator si conteaza 5 puncte din nota finala, - e facultate practica a noastra, tre' sa inveti sa scrii programe, nu e suficient sa stii teoria), in fine, deci pt 10-12 ore pe saptamana nu cred ca e cazul sa-i fac probleme profei. Nu imi pretinde nimic dar e mai bine pentru toata lumea sa ma intorc dupa un an.
Plus ca mie imi place sa tin ore, imi plac studentii, si imi place sa ies zilnic din casa la servici, sa ma imbrac, etc, o sa-mi fie si asa greu cu puiul 1 an. Mai greu va fi ca va trebui sa-mi caut pe cineva pt ca nu am bunici disponibili si la indemana iar de trimis copiii la 400km nici nu ma gandesc.
Fiecare e cu situatia ei.
Intrebare: concediul pre si post natal e OBLIGATORIU sa totalizeze 126 zile? Inteleg ca cel postnatal trebuie sa aiba minim 42 de zile, dar cel prenatal poate avea mai putin? la mine cel mai convenabil e cat mai putin pre si post natal si cat mai mult CIC. Eu si alea de la Apaca, v-am zis 
Chiar, ce mai face anda77??????
cristinamh spune:
lavi, teoretic trebuie sa iei cel putin o zi de prenatal, apoi obligatoriu 42 de post. daca poti merge la servici pana nasti nu e bai! sau daca poti face alte smecherii...
la smecherii ma gandeam si cu CIC pe hartie pana la 2 ani... adica vorbesti cu femeia ca iti e avantajos, si daca nu puteti face cumva sa nu figurezi pe stat tu cu orele, dar sa le tii daca e nevoie... intelegi tu...
PS. s-a mai echilibrat un pic balanta la carucioare, dar tot lipsesc ceva fetite...
Cristina
17+ si
Andrei-Razvan
http://www.andreirazvan.home.ro
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
joy04 spune:
LA MULTI ANI DIENUTA(cu un pic de intarziere...) SI LA MULTI ANI SI TIE TANIA SA FITI SANATOASE SI CU PUTERE DE MUNCA SA VA CRESTETI MARI SI VOINICI BB-II.
INA, carceii din lipsa de magneziu...eu aveam mari probleme acum ceva ani imi descoperise si un mic prolaps de valva mitrala pe care cardiologul mi-l trata cu propranolol(fara rezultat).Dar am dat peste un dr internist SUPER BUNmi-a zis ca este lipsa magneziu. Am tot luat magnerot, magneziu cu B6, CA+MG+ZN, dar acum nu le-am mai luat si se cunoaste ca si eu nici nu ma pot intinde bine noaptea sau ma trezesc scancind ca un copil si cu mainile pepicioare.Noroc cu al meu sot care doarme iepureste si cum ma aude, imi si face frectie repede....
PICA sa-ti traiasca fetita si sa te bucuri de ea......
joy +
16+
lavi02 spune:
Cristina eu in prenatal vreu sa intru la 1 octombrie, pt ca nu pot sa tin nici o ora semestrul viitor, ca va trebuie sa ma inlocuiasca altcineva, mai mult i-as incurca. Eu as vrea 1 oct-12 nov prenatal (teoretic 12 nov) si pe urma post, CIC, etc.
Sa figurez in CIC si sa tin ore - nu tine de profa mea, tine de seful de catedra, etc, sa nu "ma spuna" ca eu tin orele alea de fapt. Dar cred ca e complicat, ca ele trebuie trecute "pe cineva". O sa vad atunci. Mie asa mi-ar conveni. Desi diferenta nu cred ca e prea mare - 1 milion, doua/luna. Pana atunci mai creste si CIC-ul si salariile in invatamant. Hopefuly!
dienutagraviduta spune:
nu va faceti probleme cu balanta de fetite, ca pe 6.07 ma duc eu si dupa ce vin de la 3d, sigur se echilibreaza !!!! sper, binenteles.
nu mai dormiti pe aici, treziti-va si scrieti mesaje, ca eu mor de pliciseala....
dienutagraviduta spune:
daca tot ma plicisesc, hai sa va spun si de ce ...
azi avem audit de certificare iso 9001, in sfarsit, si dupa ce am muncit toti ca niste caini batuti la cap de sefu nostru sa fim "la zi", uite ca suntem la zi, aia auditeaza pe dincolo de mama focului, si noi ne uitam unii la altii ca prostii, ca daca suntem la zi, ce draq sa mai muncim !!!???!!!
xandra28 spune:
fetele.... trebuie sa va spun ceva...
A MISCAT, A MISCAT, A MISCAT!!!
imi vine sa plang
xandra28 spune:
acuma, ca m-am mai linishtit, hai sa va povestesc cum a fost!
stateam eu linistita la birou si-mi vedeam de treaba mea, si am simtit o lovitura in partea stanga, cam la jumatatea distantei dintre buric si... stiti voi ce, lovitura care sa-a repetat imediat de vreo 4 ori... ca si cand mi-ar fi dat cu piciorusul... draga de ea... 

sunt asa de fericita... de nu va imaginati...
anda, 17+3
coralia76 spune:
Xandra te cred ca esti emotionata..si eu am simtit ceva miscari acum vreo 4 zile...apoi s-au repetat dar mai mult seara..cand sunt la birou sunt intr-o continua miscare incat chiar daca misca micutza mea tot nu o simt....ieri de dimineatza pe la ora 10 iar am simtit-o..e ceva..superrrrr
Varsta bebelica[url=http://lilypie.com/days/051129/3/25/1/+2"]