Tiroida si fertilitatea 2

Tiroida si fertilitatea 2 | Autor: dana p.

Link direct la acest mesaj

Dana
http://community.webshots.com/user/danavas

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Buna, ma numesc Simona si pt ca am vazut ca discutati un subiect care ma intereseaza, v-as ruga sa-mi spuneti si mine ce semnifica o valoare prea mica a TSH-ului: hipo sau hipertiroida?
Nu am ajuns inca la dr. pt interpretarea analizelor si restul (nu am deocamdata cu cine sa-mi las baietelul de 7 luni.
De aceea apelez la voi.
Multumesc anticipat.

Simona si David (10 nov)

http://community.webshots.com/user/simonacip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myrrha spune:

Simonacip, am vazut ca ai un baietel de 7 luni si m-am gindit sa iti spun ca exista o hipertiroidie care se declanseaza la citeva luni dupa nastere. Se intimpla destul de des si, din cite am auzit, se vindeca complet, cu tratament. Nu te ingrijora prea tare si mergi la doctor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Relya spune:

tatiana, stai ca nu inteleg. Eu am hipotiroidie si iau eutyrox. Tu daca ai hipertiroidie iei acelasi medicament ?????

Scrie pe prospect clar ca nu se da in hipertiroidie...Sau nu mai inteleg eu nimic ?

Relya

Mergi la inceput

Tatiana, mai iei si alt medicament ?
Nu stiu ce sa spun , sunt nitel in ceata. Cand trebuie sa refaci analizele ? Mie mi-a spus dupa 4 sapt. sa refac TSH sa vedem daca valoarea sa a scazut. Si eventual sa corectez doza de eutyrox, daca e nevoie.

si sanatate multa !
Relya

Mergi la inceput

Tatiana, citeste te rog prospectul la eutyrox. Nu zic ca nu e bine ce ti-a dat doctorul , dar nu pot intelege de ce trebuie sa iei hormoni tiroidieni daca tu deja ai in exces. Pe prospect scrie ca se administreaza eutyrox si in caz de hipertiroidie dar numai cu anititiroidieni ( nu stiu daca am scris bine ) de sinteza. In general la hipertiroidie slabesti in exces. Daca slabesti sub tratament ...inseamna ca undeva ceva nu e bine... Asta e umila mea parere. Consulta totusi un medic , ca nu-i de joaca cu hormonii astia.
Cat ti-a iesit TSH -ul ?
Eutyroxul se ia gradat ( intai jumatate sau un sfert de pastila si se creste doza treptat, la intervale mari de timp ) 100 e o doza mare. Stiu persoana operate de tiroida care iau doza asta....

Relya

Mergi la inceput

Uite ce am gasit in cap I de la prezentul subiect : " Stiu ca erau fete care solicitau un tratament naturist pentru Hipertiroidism, am gasit ceva pe internet, retele lui Valeriu Popa,:

Hipertiroidie
1. Se iau 3 lingurite de pulbere de ghimpe/zi, in cure de 3 saptamani, cu 10 zile pauza.

Iarba de ghimpe este un reglator natural al activitatii tiroidiene, fiind folosita si pentru tratarea nodulilor si cancerului la tiroida.

2. Se fierb 20 gr. de troscot in 1/2 litru apa pana scade la jumatate. Se filtreaza. Se beau 2 cani pe zi. "

Relya

Mergi la inceput

Pe masura ce "discutam " inteleg din ce in ce mai putin.

La o valoare a TSH ului de 11,1 ti s-a pus diagnostic de hiper ? Care este intervalul de referinta la lab. respectiv ?

De ex. eu am TSH = 13,40 ( interval de referinta 0.3 - 6,2) si mi s-a pus diagnosticul de hipotiroidie. Valoarea lui T4 nu stiu cat e.
Dar am facut ATpo ( ceva legat de anticorpi ) si a iesit o valoare normala.
Iau eutyrox 3/4 pastila pe zi ( am inceput cu jumatate) si ma simt bine.

Reiau : oricum nu pun la indoiala ce ti-a zis medicul tau , dar faptul ca slabesti...nu e in regula. Ia legatura cu doctorul si vezi ce e de facut.

sanatate multa,

relya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myrrha spune:

Tatiana, pai cu TSH 11 ai hipotiroidie.
Felul in care un organism reactioneaza la un medicament e diferit, se stie, dar eu am avut TSH 50 si am luat doua luni o jumatate de pastila euthyrox 0.75, pentru ca dr mi-a zis ca n-are rost sa schimbam doza inainte de doua luni, de-abia atunci vedem exact de cite hormon tiroidian am nevoie. Si peste doua luni, TSH-ul meu era normal (1.90). Uite ce valori mari TSH am avut si au disparut cu o doza relativ mica.
Mie mi se pare ca simptomele tale (slabitul) indica o doza prea mare de euthyrox- tinzi spre hipertiroidie. Neaparat mergi la altcineva sa iti schimbe doza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosar spune:

Buna dimineata.
dragele mele am terminat cu analizele.Mi-au iesit super.Nu am nimic la tiroida.Cel putin asa mi-a spus medicul.Si nici nu am avut vreodata.M-i s-a spus ca nu trebuia sa iau tratamentul cu Novothyral, ca de aia mi-a facut rau, dar pentru ca nu am luat mult...nu m-au afectat prea mult.si acum mi-a spus ca sunt bine.
Pupici.

ANCA
“Capul sus, va rasari soarele si pe strada noastra”
http://community.webshots.com/user/gogosar103

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenya spune:

Dragelor,
Am gasit un articol f. interesant legat de tiroida. Ce m-a surprins e faptul ca, cu un TSH scazut/ crescut sau chiar normal poti avea ori hiper/ ori hipotiroidie, adik nu e regula clara ca TSH mare inseamna hipotiroidie.. Sunt o gramada de analize de facut, un protocol intreg. Link-ul este:
http://www.stetoscop.ro/arhiva/2004/23/impact.php

Pe mine ma intereseaza pt mama si sunt in cautarea unui medic bun in BUCURESTI.
Asa ca, va rog, recomandati-mi un endocrinolog bun in BUC.
Eu citisem de dr. Ranneti de la Medicover, mai sfatuiti-ma voi, va rog!
Pupici,

Mergi la inceput