Analiza oftalmologica in strainatate?
Va redau un mesaj de-a unei bune amice de-ale mele, este foarte ingrijorata pt fetita. Ar dori s-o ajute si ar dori sa stie cum, poate unii dintre voi aveti mai multe informatii.
Este vorba despre o analiza oftalmolofica, analiza ce de obicei poate fi facuta numai la copiii peste 3 ani. Ea este prea mica...si trebuie un stimulator special. In principiu, as vrea sa stiu unde in ro sau afara exista o clinica specializata care sa poata efectua testul cu pricina. Numele acelei analize oftalmologice este P.E.V. si pentru copiii sub 3 ani trebuie facuta cu un stimulator special.
Copilul a fost diagnosticat cu nerv optic inert (asa s-a nascut) si nu vede cu stangul deloc. Doctorita de aici are nevoie de aceasta analiza ca o confirmare a diagnosticului de care e sigura in prop. de 95%.
Se pare ca s-a nascut cu niste disfunctii pe toata partea stanga.
Acum...doctorii spun ca nu se poate face nimic in privinta asta.
Ca daca s-a nascut cu nervul optic mort, asta e. Eu vreau sa ma interesez ce-ar spune cei de afara....la tv am vazut acum vreo doi ani cum in state ajunsesera la faza la care faceau implant cu celulele stern (parca asa se numesc)...cele care sunt responsabile de dezvoltarea celulara pe baza informatiei genetice. Acestea erau implantate la organul afectat si recreau partea lezata sau lipsa. Imi aduc aminte perfect ca era valabil si pentru globul ocular...si marea realizare era ca reuseau sa recreeze inclusiv legaturile nervului optic cu creierul. Nu stiu in ce faza este medicina cu chestia asta, dar in cazul nervului optic se pare ca doctorii nu stiu o solutie.
Ma gandeam ca poate cercetarea a ajuns mai departe in acesti doi ani cu ce faceau atunci.
Si noi, ca si doctorii, speram ca analiza sa infirme disgnosticul de nerv mort, la brasov mi se pare ca e o clinica oftalmologica foarte noua dar nu stim daca pot face P.E.V. la 10 luni, nici doctorita nu stia unde sa o trimita.
Va multumesc anticipat pt orice raspuns.
Fetele de pe DC babusca adusca
Tu borg or not tu borg...asta-i intrebarea parca..
Raspunsuri
andreea_tx spune:
Adusca sa incerce sa sune la Bucuresti la Sp. de ochi Lahovari tel.021/2128970 sa ceara cu dr.Monica Pop direct. spit.si sa-i explice situatia si dansa poate confirma daca se poate sau nu.Este foarte draguta si raspunde la telef.in limita timpului disponibil.
andreeat
adusca spune:
multumesc Andreea, dar uite ce zice amica:
Noi am fost deja cu asta mica la spitalul de ochi din Lahovari...unde un o doamna dr. pediatru chirurg oftalmolog i-a facut investigatiile necesare pentru diagnostic sub anestezie totala.
In spital nu se poate face aceasta analiza la copiii sub 3 ani si nici nu a stiut sa ne spuna unde....cu toate ca s-a interesat si la colegii ei.
Nu mi-era greu sa intreb acolo, daca nu am fi fost deja, mai ales ca eu stau la 5 minute de mers pe jos de spitalul de ochi.
O sa mai incerc la Brasov la clinica aceea noua...poate ei sa aiba aparatura necesara si stimulatorul cu pricina. Daca nu, in ultima instanta, o ducem in Germania.
Avem nevoie de confirmarea acestei analize, in functie de rezultat, sa stim ce avem de facut. Poate doctorii s-au inselat. Speram....Exista mici sanse, dar trebuie sa fim siguri.
Multam din suflet oricum.
Fetele de pe DC babusca adusca
Tu borg or not tu borg...asta-i intrebarea parca..
andreea_tx spune:
Adusca imi pare rau nu stiu ce sa-ti mai spun dar daca cei de la sp. de ochi au zis ca nu se face pana la trei anisori inseamna ca asa o fi si probabil ca tot afara rezolvati problema.Poate mai citesc alte fete sub. si iti mai dau si ele un sfat care sa te ajute cat de cat.Sanatate multa.
andreeat