O noua intrebare!

O noua intrebare! | Autor: moti_nadia2003

Link direct la acest mesaj

Dragele mele,

Va multumesc inca o data pentru toate raspunsurile primite. Si sa stiti ca in majoritatea cazurilor sunt de folos pt.majoritatea persoanelor care folosesc acest site.

Intreabarea este: La cite saptamini este considerata o sarcina dusa la termen. Eu am 32 de saptamini.Parerile sunt impartite!!!.

Va multumesc inca o data
Nadia, Dr.Tr.Severin

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dma spune:

Durata de gestatie la specia umana este de aprox. 39-40 sapt(=9 luni calendaristice= 270-280 zile).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

eu am citit ca intre saptamanile 37-42 nasterea e considerata la termen.

Cu o anumita parte a fiintei noastre traim cu totii in afara timpului.(Milan Kundera)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittycat spune:

quote:
Originally posted by Teodora D.

eu am citit ca intre saptamanile 37-42 nasterea e considerata la termen.

Asa e.

Andra,de printesa (15 noiembrie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dma spune:

Eu am mai cautat prin carti de obstetrica si am gasit urmatoarele:

Dupa Prof ABUREL:
Nasterea prematura spontana = intreruperea spontana a cursului nasterii intre zilele 180 si 270 (26 sapt-38 sapt) si expulzia unui fat inte 1000 gr si 3000 gr.
Sarcina suprapurtata (prelungita) = durata amenoreei,calculata din prima zi a UM, a depasit 290 sau 295 de zile (41 sapt sau 42 sapt) la o femeie cu cicluri menstruale regulate si normale anterioare.

Dupa Prof CAPRIOARA:
Nasterea prematura = expulzia produsului de conceptie intre saptamanile 28 si 36.
Sarcina suprapurtata = nasterea care depaseste cu cel putin 2-3 saptamani termenul obisnuit de 280 de zile (40 sapt) de la prima zi a ultimei menstruatii.

Dupa Prof ANCAR:
Nasterea prematura = nasterea care survine intre 37 –20 saptamani de gestatie.
Sarcina suprapurtata = sarcina care depaseste 280- 294 zile de la prima zi a ultimei menstruatii (depaseste sapt 40 – 42).

Este corect si ce spuneti voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Si aici se considera de la 36 de saptamini o sarcina la termen.

Simina & Andrei (Deiutzu)

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moti_nadia2003 spune:

Va multumesc pebtru raspunsuri.Sunteti niste dulci.Nadia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noela_carmen spune:

quote:
Originally posted by dma

Eu am mai cautat prin carti de obstetrica si am gasit urmatoarele:

Dupa Prof ABUREL:
Nasterea prematura spontana = intreruperea spontana a cursului nasterii intre zilele 180 si 270 (26 sapt-38 sapt) si expulzia unui fat inte 1000 gr si 3000 gr.
Sarcina suprapurtata (prelungita) = durata amenoreei,calculata din prima zi a UM, a depasit 290 sau 295 de zile (41 sapt sau 42 sapt) la o femeie cu cicluri menstruale regulate si normale anterioare.

Dupa Prof CAPRIOARA:
Nasterea prematura = expulzia produsului de conceptie intre saptamanile 28 si 36.
Sarcina suprapurtata = nasterea care depaseste cu cel putin 2-3 saptamani termenul obisnuit de 280 de zile (40 sapt) de la prima zi a ultimei menstruatii.

Dupa Prof ANCAR:
Nasterea prematura = nasterea care survine intre 37 –20 saptamani de gestatie.
Sarcina suprapurtata = sarcina care depaseste 280- 294 zile de la prima zi a ultimei menstruatii (depaseste sapt 40 – 42).

Este corect si ce spuneti voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

37 de saptamani calculate de la prima zi a a ultimului ciclu.
Si, din experienta, e esential pentru bebe sa nasti cat mai aproape de aceasta data. Fiecare zi in plus pe care bebe o petrece in burtica si nu afara e importanta!
Sanatate!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicolnic spune:

Buna 38-40 saptamini este considerata o sarcina dusa la termen .
NASTERE USOARA ITI DORESC SI UN BEBE SANATOS.
NICOL.

Mergi la inceput