Facem pishu' la olitza :-)))

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

quote:
Originally posted by zizee

Io pe unde si ce-am citit zice ca mai devreme de 18 luni nici n-are rost sa-l pui pe bebe la olita, fiindca rezultatele, daca exista, tin mai mut de coincidenta.

Atunci Danutzul meu de 1 an si 5 luni e o exceptie : noi facem absolut totul la oala de cateva luni bune si e fff constient de ceea ce face, pt. ca atunci cand se mai scapa in chilotei, imi arata unde a facut pipi (cu manuta la...surub) si fuge rusinat si se ascunde. Ii zic "Rusine! unde trebuie sa faci?" Iar el fuge si imi arata oala Cat despre pampers, noi il punem numai la culcare noaptea, desi in ultimele zile refuza sa faca pipi in el si noaptea. Numai ca noaptea pe oala nu vrea si atunci il duc la baie, unde...cu ochisorii inca lipiti de somn, trage un suvoi de toata frumusetea, iar apoi iar nani...
quote:
...cind eu ii spun "Snoopi a facut caca" ea-mi raspunde "tata".
Acu' recunosc c-as vrea sa stiu daca 'tata' e forma in snoopeza a lui 'caca' sau daca nu cumva tata a facut kk si nu Snoopi...

No comment...
Stie ea scumpa ce zice...

Cu drag,
Danza, mami fericita a lui Danuz

paginuta personala: http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Danza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaM spune:

Vai fetelor...ce bine...
Vladut al meu..nu vrea nici in ruptul capului sa stea pe olita aia...
am trei fel de olite..trei fel de animalute dragute...dar el nici nu vrea sa se uite la ele...
Astept sa se faca mai cald afara..sa-l las in fundul gol...cu chilotei...sa faca pe el..si poate asa reusesc si eu..
dar pana atunci..
Danza,....cum ai reusit cu Danut al tau?
Spune-mi si mie secretul?
Va pup...fericitelor....

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

quote:
Originally posted by MariaM

Vai fetelor...ce bine...
am trei fel de olite..trei fel de animalute dragute...dar el nici nu vrea sa se uite la ele...
Astept sa se faca mai cald afara..sa-l las in fundul gol...cu chilotei...sa faca pe el..si poate asa reusesc si eu..
dar pana atunci..
Va pup...fericitelor....

Maria

Ei, Maria, ai incercat sa-l mituiesti?
La noi asa a fost, si dupa vreo 30 de mituiele a uitat (de ele). Si acum facem numai la wc, ca mami si tati. Degeaba am cumparat olitele, ca a preferat direct toaleta mare.
numai bine.

Garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Bravo, e pe drumul cel bun! Dar sa-i spui pediatrei aleia batrine ca psihic, pina la 2 ani, copii nu constientizeaza ce se intimpla cu corpul lor-reflexul de a se "tine" cind simte ca face pisu sau kk. Ceea ce parintii nostri au facut cu noi se cheama dresaj si nu indrumare bazata pe capacitatea cognitiva a copilului, asta ti-o spune una a carei mama a fost asistenta pediatra si care a procedat la fel-ne-a dresat-cu facutul la olita. Unii copii nu pot sa-si controleze mai ales vezica si de aceea intilnesti situatii cu copii in pampersi pina la 4 ani. E un lucru cit se poate de normal fiziologic, numai mentalitatea inradacinata in RO il vede ca pe ceva nefiresc, chiar patologic!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Am mai citit o data si am mai gasit ceva: niciodata sa nu spui copilului ca e rusine sa faca pe el!!!Niciodata!!!Ii vei crea un complex de inferioritate si vinovatie cind se vor mai intimpla "accidente"-mai ales nocturne, ceea ce va influenta negativ increderea in fortele proprii in viitor. Spun asta pentru ca am urmat un curs de Childcare assistant-ca cel de educatoare, dar nivel de predare si examinare ca de cadru medical in RO-asistenta pediatra si m-am minunat de cite am aflat, cite greseli putem face cu copii fara sa ne dam seama, doar pentru ca asa am pomenit la parintii nostri sau am fost sfatuiti de pediatri mai in virsta, mai ales in RO, unde sint in urma de tot cu nivelul de cunostine, practica aceleasi sabloane de acu'30 de ani! E trist dar asta e, fetele care traiesc in "afara" pot confirma ce zic eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

quote:
Originally posted by MariaM

Vai fetelor...ce bine...
dar pana atunci..
Va pup...fericitelor....
Maria

Draga Maria, necatand la ceea ce zic alte mamici referitor la varsta optima pt. a obisnui un puiutz sa faca la oala, eu am convingerile mele si, deocamdata, nu-mi pare rau ca l-am invatat asa de devreme. Nu as zice ca copilul meu e complexat atunci cand se scapa, din contra...e un artist atat de iscusit si sa vezi ce mutritze face
Oricum ar fi, daca vrei sa afli cum l-am invatat eu fa click aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=4726
In afara de parerea mea vei gasi si multe alte pareri, majoritatea opuse parerii mele.
Nu-ti fa griji, e asa cum zic fetele, odata si odata tot va face el la olitza sau WC si va renunta la pampers.
Succes mult si 1000 lui Vladutz al tau.

Cu drag,
Danza, mami fericita a lui Danuz

paginuta personala: http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Danza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lacramioara spune:

[font=Comic Sans MS]
Felicitari Monica, felicitari Vladut, si abia asteptam sa fim si noi in "gasca" voastra, a celor care merg la olita!

Lacrima

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luana spune:

Din experienta,
cred ca,
daca accentuam stresul cu olita,
rezultatele sunt invers proportionale.

Miru, observand grija noastra vadita si exagerata pentru ceea ce face ea la olita, ajunsese - in urma cu cateva luni - sa creada ca este suficient sa strige "caca" pentru a ne atrage atentia. De la sine inteles ca nu era caz de olita intotdeauna.
Noi ne-am mai relaxat si rezultatele sunt (si datorita varstei de domnisoara! - 2 ani si 4 luni) din ce in ce mai bune (cu nopti cu pampers uscat s.a.m.d.).

Asa ca RABDARE!

L.

Mergi la inceput