Help!! Ce, cat si cat timp calciu?

In prezent am 2 pediatre care se "bat cap in cap" cu ideile. Adica: fetita mea de 8 luni se pare ca are o forma clinica de rahitism (tonus muscular flasc, muschiul de la abdomen nu s-a inchis, e slaba si nu are pofta de mancare, coastele iesite in afara) si (dupa culoarea pielii) si o anemie. Unde mai pui ca are si fontanela aproape inchisa!! De unde rezulta ca, o pediatra mi-a recomandat asa: 8 picaturi de vigantol in fiecare zi (3 luni) si calciu de 3 ori pe saptamana (10 ml/zi) tot timp de 3 luni! In plus, 21 de zile sa-i dau peritol (4 ml) timp de 3 luni. Cealalta s-a speriat de tratamentul asta si a zis ca sa nu se inchida prea repede fontanela (ca cica n-ar mai creste creierul!!) si sa ii dau doar 1 picatura de vigantol si calciul doar 10 zile / luna si doar 5 ml/zi. Si peritol in nici un caz. In concluzie ii dau calciu din cand in cand (cand nu-i dau branzica calcica sau daca bea mai putin de 400 ml. lapte/zi) si vigantol 2 pic/zi. Peritol nu-i mai dau deloc, mai bine sa nu manance si sa fie treaza decat mancata si drogata! O fi bine, n-o fi bine, nu stiu ce sa zic...exista alte forme de tratament mai simple si mai putin daunatoare???
Raspunsuri

vivi.chiriac spune:
Si Andrei a avut o forma de rahitism pe care am descoperit-o la un anisor si i-am dat cite o lingurita de FERONAT de 2ori pe zi timp de 3luni.Calciu se da pina la virsta de 7ani{asa mi-a zis pediatra}impreuna cu Vigantol in functie de cite kg.are fetita. Se administreaza pe kilogram/corp dar trebuie stiut Ca.ce concentratie are si conteaza si cite lactate sau derivate primeste organismul pe zi.Eu si acum ii dau baiatului cite o lingurita de ca cu 4pic de vigantol pe zi{are4ani si8luni}Sanatate si incearca sa te mai duci la un
mai competent care sa-ti dea sa-i faci si analize inaite sa te bage in spetrieti

sirimie spune:
Vladut are 4 luni si ii dau calciu gluconic 10% cite 5 ml pe zi, timp de 10 zile. Asta a fost tratamentul si acum 3 luni cind i-am dat prima oara. El este anemic si ni s-a recomandat sa ii dam fier 6 picaturi pe zi si acid folic 1mg pe zi, 5 zile pe saptamina timp de 2 saptamini.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! :)
Simona & Vladut

Lavi spune:
Vigantolul se administreaza per kl, calciu doar 10 zile pe luna, mai mult risti sa aiba copilul stomacel irita si pipi acid care duce la iritatie si eritem. A doua doctorita a fost mai logica si mai realista.
da copilului mult calciu din lactate, brinzica si poti acum si cascaval
Lavi